Annonce
Esbjerg

Regulativer skal gøres mere brugervenlige

Esbjerg Kommune sætter nu igang en stor proces med at få ryddet op i kommunens mange regler og regulativer omkring vandløb. Målet er at skabe overblik og bedre forhold for blandt andet lodsejere, politikere og forvaltningen selv, og man vil nu afholde en workshop for interessenter i foråret 2020. Arkivfoto: Chresten Bergh
Der skal være nemmere at sikre, at Esbjerg Kommunes regulativer for vandløb og vandføringsevne overholdes. Derfor har kommunens Plan & Miljøudvalg nu igangsat en proces for regulativrevision, ligesom der skal afholdes workshops for at inddrage interessenter i forhold til vedligehold af vandløb.

Esbjerg Kommune: 5-7 år.

Så lang tid forventes det, at det vil tage at foretage en samlet revision af alle regulativer for kommunens vandløb, men arbejdet blev officielt skudt i gang på et møde i Plan & Miljøudvalget tirsdag eftermiddag.

Politikerne var enige om at igangsætte arbejdet, fordi man mener der trænger til at blive ryddet op, forklarer udvalgsformand Karen Sandrini, (S).

Formålet med regulativerne er dels at have et administrationsgrundlag for Teknik & Miljøforvaltningens arbejde på vandløbsområdet, og dels at have en aftale med bredejerne om adgangsforhold til og vedligeholdelse af vandløbene, men der er efterhånden så mange forskellige bestemmelser i regulativerne, at der er et behov for at få det sammenskrevet, så det blandt andet bliver mere enkelt for lodsejerne at få et overblik over gældende bestemmelser.

- Formålet er blandt andet, at give både politikere og forvaltning et overblik over omfanget af regulativerne, at sammenfatte dem, gøre dem up to date og skabe en fælles retning i forhold til regulativerne, siger Karen Sandrini.

Digitalt

Fra kommunens side er det et ønske, at de nye regulativer udarbejdes på en måde, så de lettere lader sig revidere sammenlignet med de nuværende papirudgaver.

De kommende regulativer vil derfor være digitale, hvilket samtidig vil gøre dem mere brugervenlige.

Karen Sandrini uddyber, at regulativerne i dag består af både fællesbestemmelser og en række bestemmelser for de enkelte vandløb. Derudover er der fællesbestemmelser fra de gamle kommuner og der er regulativer for de tidligere amtsvandløb, hvor hvert enkelt regulativ både indeholder fællesbestemmelser og bestemmelser for det enkelte vandløb.

- Ud over, at vi gerne vil rydde op, vil vi også ud og tale med forskellige interessenter i forhold til regulativrevisionen, fordi der er mange forskellige holdninger til dette emne. Derudover vil vi også afholde en opstartsworkshop for at inddrage de enkelte interessenter i forhold til blandt andet vedligehold af vandløb, bredejerforhold og principper for regulativtyper, siger hun.

Ifølge udvalgsformanden foreslår Teknik & Miljøforvaltningen, at en workshop holdes en lørdag i foråret 2020, og på baggrund af drøftelserne her fra blandt andet udarbejder en tidsplan for det videre arbejde med vandløbsregulativernes revision og et estimat for den tilknyttede økonomi.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Legendarisk værtshus satte bårebuket for populær spareklub: Hvorfor kvæler banken så godt et tiltag?

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev

Nostalgien længe leve: Puch-elskere kommer langvejs fra, for at mødes hos Mogens i Bevtoft

Navne For abonnenter

Afskedsreplik fra far til fem: - I må højst sørge i tre uger, så skal I videre med jeres liv

Sønderborg

Åbner kæmpe møbel- og havemøbelcenter

Tønder

Større gylleudslip: Slamsugere i arbejde det meste af natten

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Debat For abonnenter

JydskeVestkysten mener: Det var der pinlig tavshed om på DF-årsmøde - og den var nærmest larmende

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Esbjerg

Socialdemokratiet hugger bremsen i og kræver byrådet på banen: Vil bremse hotel- og boligbyggeri i indre by

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Haderslev

Politikere: Honorar giver os frihed til at prioritere det politiske arbejde

Billund For abonnenter

Lea coacher dig ud af dårlige vaner: - Vi spiser med vores følelser - derfor skal vi først se på følelserne

Sydjylland For abonnenter

Vi har alle vænnet os til at betale med mobilen: Men én særlig gruppe kan ikke få Mobilepay

Annonce