Annonce
Esbjerg

Regulativer skal gøres mere brugervenlige

Esbjerg Kommune sætter nu igang en stor proces med at få ryddet op i kommunens mange regler og regulativer omkring vandløb. Målet er at skabe overblik og bedre forhold for blandt andet lodsejere, politikere og forvaltningen selv, og man vil nu afholde en workshop for interessenter i foråret 2020. Arkivfoto: Chresten Bergh
Der skal være nemmere at sikre, at Esbjerg Kommunes regulativer for vandløb og vandføringsevne overholdes. Derfor har kommunens Plan & Miljøudvalg nu igangsat en proces for regulativrevision, ligesom der skal afholdes workshops for at inddrage interessenter i forhold til vedligehold af vandløb.

Esbjerg Kommune: 5-7 år.

Så lang tid forventes det, at det vil tage at foretage en samlet revision af alle regulativer for kommunens vandløb, men arbejdet blev officielt skudt i gang på et møde i Plan & Miljøudvalget tirsdag eftermiddag.

Politikerne var enige om at igangsætte arbejdet, fordi man mener der trænger til at blive ryddet op, forklarer udvalgsformand Karen Sandrini, (S).

Formålet med regulativerne er dels at have et administrationsgrundlag for Teknik & Miljøforvaltningens arbejde på vandløbsområdet, og dels at have en aftale med bredejerne om adgangsforhold til og vedligeholdelse af vandløbene, men der er efterhånden så mange forskellige bestemmelser i regulativerne, at der er et behov for at få det sammenskrevet, så det blandt andet bliver mere enkelt for lodsejerne at få et overblik over gældende bestemmelser.

- Formålet er blandt andet, at give både politikere og forvaltning et overblik over omfanget af regulativerne, at sammenfatte dem, gøre dem up to date og skabe en fælles retning i forhold til regulativerne, siger Karen Sandrini.

Annonce

Digitalt

Fra kommunens side er det et ønske, at de nye regulativer udarbejdes på en måde, så de lettere lader sig revidere sammenlignet med de nuværende papirudgaver.

De kommende regulativer vil derfor være digitale, hvilket samtidig vil gøre dem mere brugervenlige.

Karen Sandrini uddyber, at regulativerne i dag består af både fællesbestemmelser og en række bestemmelser for de enkelte vandløb. Derudover er der fællesbestemmelser fra de gamle kommuner og der er regulativer for de tidligere amtsvandløb, hvor hvert enkelt regulativ både indeholder fællesbestemmelser og bestemmelser for det enkelte vandløb.

- Ud over, at vi gerne vil rydde op, vil vi også ud og tale med forskellige interessenter i forhold til regulativrevisionen, fordi der er mange forskellige holdninger til dette emne. Derudover vil vi også afholde en opstartsworkshop for at inddrage de enkelte interessenter i forhold til blandt andet vedligehold af vandløb, bredejerforhold og principper for regulativtyper, siger hun.

Ifølge udvalgsformanden foreslår Teknik & Miljøforvaltningen, at en workshop holdes en lørdag i foråret 2020, og på baggrund af drøftelserne her fra blandt andet udarbejder en tidsplan for det videre arbejde med vandløbsregulativernes revision og et estimat for den tilknyttede økonomi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce