Annonce
Sydjylland

Rejecocktail og besparelser: Klassikerne skal redde Jensens Bøfhus

Efter en voldsomt dyr lukning af mange af Jensens Bøfhus' restauranter er der god økonomi i dem, der er tilbage. De skal overleve med hjælp fra et klassisk image, hvor kæden igen bliver stolt af at være hele Danmarks brede bøfrestaurant.

Der er blevet taget hårdt fat i restaurantkæden Jensens Bøfhus i de seneste ni måneder. En ny bestyrelsesformand og en ny direktør har vendt op og ned på store dele af kæden for en gang for alle at få den ud af dens mange år lange sump nedgang og underskud og dermed redde arbejdspladserne for i alt 1200 hel og deltidsansatte medarbejdere.

Omlægningen har bestået i mange store ændringer - lige fra lukning af restauranter og kraftig nedskæring af hovedsædet til rejecocktails og frokostbøffer. Konsekvensen har blandt andet været et enormt underskud på 163 millioner kroner før skat i 2017, fortæller virksomheden til Fyens.dk/Fyens Stiftstidende.

Antallet af restauranter er eller vil blive nedbragt fra omkring 40 til omkring 30 ved at lukke de restauranter, der klarede sig dårligst økonomisk. De tilbageværende restauranter ligger i både Danmark, Sverige og Norge, og der er ingen planer om at trække sig væk fra nogle af markederne. De resterende restauranter gav i 2017 et overskud på driften (før kædens fællesomkostninger) på 43 millioner kroner, og det tal giver ledelsen tro på fremtiden.

Steen Haustrup (til venstre) har samlet otte fynske forretningsfolk om en redningsplan og et lån til Jensens Bøfhus, mens Torben Frigaard er sat til at føre den ud i livet sammen med direktør Dorte Gleie. Arkivfoto: Jesper Beenfeldt Nielsen

Også minus i 2018

- Vi kan se, at vi har en udmærket forretning med de tilbageværende restauranter efter at vi har skåret omkostningerne til i organisationen, og vi har kapital nok til at fortsætte efter planen, siger bestyrelsesformand Torben Frigaard Rasmussen.

Og udgifterne er blevet kraftigt reduceret - ikke mindst på kædehovedkvarteret på Læssøegade i Odense, hvor bemandingen er skåret kraftigt ned fra 46 i 2016 til 20 i dag.

De mange lukninger og afskedigelser af 66 medarbejdere omregnet til fuld tid i bøfkæden har kostet store summer og er en stor del af forklaringen på rekordunderskuddet i 2017, som også er præget af store nedskrivninger på værdierne. Ikke alt nåede at blive gennemført i 2017, og omlægningerne er fortsat i 2018. Så selv om der er skåret hårdt, bliver der også underskud i år - hvor stort vil ledelsen ikke gætte på. Men den vil gerne sige, at den regner med et overskud i 2019, så den endelig kan begynde at fylde penge i den egenkapital, som er blevet til et dybt hul på -155 millioner kroner.

Jensens Bøfhus restaurant i Vejle er en af de cirka 10 afdelinger, der er eller bliver lukket. Arkivfoto.
Annonce

Stadig plads til Jensens

Et tal i den størrelsesorden er normalt helt uholdbart, men Jensens får opbakning fra banken SEB, som den skylder mindst 159 millioner kroner, og fra otte fynske forretningsfolk, der har lånt den yderligere et to-cifret millionbeløb. Tallet oplyses ikke, men ifølge regnskabet er der kommet et lån på præcis 40 millioner kroner ind i årets løb, alt taler for, at det er støttelånet fra de fynske kolleger.

Der er også lavet om på maden. En meget stor undersøgelse af Megafon gav tidligt på foråret klar besked om, at gæsterne ville have nogle af Jensens klassikere på menukortet, så man er i færd med at højne kvalitet og service samt finde tilbage til kædens succesfulde rødder med blandt andet rejecocktail, frokostbøf, salatbar, soft ice og råstegte kartofler - og det er en succes.

- Selv om konkurrencen er voldsom, er der stadig plads til Jensens Bøfhus som hele Danmarks bøfrestaurant. Vi er brede, vi er for hele familien og vi er til at betale, siger Torben Frigaard Rasmussen, der ikke udelukker, at kæden begynder at åbne nye restauranter, når den store omlægning har lagt sig.

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Ugens pletskud: Stop lige engang

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

EfB For abonnenter

Den store EfB-analyse: To trænere, fem anførere, fem målmænd, 34 startere, 21 debutanter og meget mere

Haderslev

Forældre advarede Folketinget: Naturnationalpark bliver no go for vores børn

Sydjylland

Sådan sammensætter du den gode pensionsordning med en pensionsopsparing

Erhvervsredaktøren: Nu trækker vi lod om den grønne omstilling

Vejen For abonnenter

Mette er klar til kæmpe opgave: EU-modstandere vil samle 70.000 underskrifter

Sønderborg

Aflyste julefrokoster rammer hårdt hos Dorit og hendes kollegaer i presset branche:- Ingen vil risikere at være kilden til et smitteudbrud

Kolding

Voldsomme billeder: Op mod 30 brandfolk kæmpede med stor gårdbrand

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Kolding

22-årig mand anholdt i nat: Pegede sit lem mod patruljevogn

Haderslev For abonnenter

Venstre sat i skruetvinge: Dampark-afgørelse handlede om borgmesterkæden

Esbjerg

Drengerøve på hjul spreder juleglæde: Man bliver jo fandeme rørt helt ind i hjertet

Annonce