Annonce
Vejen

Rejsebrev: Både guld, sølv og bronze i Abu Dhabi

De fire danske gymnasatikpiger vender hjem med masser af medaljer fra Abu Dhabi. Foto: Trine Lyngsø
Trine Lyngsø, Holsted, skriver om fantastiske oplevelser ved Special Olympics World Summer Games, der nu lakker mod enden

HOLSTED: - Så lakker Special Olympics World Summer Games 2019 i Abu Dhabi mod enden, skriver Trine Lyngsø, Holsted, som leder Danmarks atleter.

- I dag fik gymnasterne de sidste medaljer om halsen og i alt blev det til: Lene Dall - to 8. pladser, en 7. og en 6. plads og en flot guld medalje i boldøvelse. Malene Madsen - en 5. plads, tre sølv og en guld medalje i all around. Carina Andersen - 2 bronze, 2 sølv og en guld medalje i boldøvelse. Trine Larsen fra Fyn var oppe mod de allerbedste og fik tre 4 pladser, en 5 og en 7 plads.

- I gruppeøvelsen gik Gymnastikpigerne en 5. plads.

- Det har været helt fantastisk at være en del af dette forrygende stævne. Der har været mange, utrolige venlige frivillige til at sørge for, at alt gik så godt som muligt. Vi har haft besøg af to af gymnasternes familier, og de har trofast siddet på tribunen og klappet og heppet på pigerne, og også overværet præmieoverrækkelser på trods af, at de altid var meget forsinkede.

- I morgen er der afslutning ceremoni på Zayed Sports Center, og så tages flaget ned, ilden slukkes, og alle deltagere vender hjemad med rygsækken fyld med gode oplevelse, både på det idrætsmæssige, men også med troen på sig selv: ”Lad mig vinde, men hvis jeg ikke vinder, så lade mig gøre det, så godt som jeg kan”.

En lang rejse venter forude - kl. 3.00 med bus fra Abu Dhabi mod Dubai lufthavn, hvor vi flyver mod Kastrup kl. 8.20 lokal tid.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Sydjylland

134 klager på fem måneder: Tolkefirma har spændt ben for politiet i Syd- og Sønderjylland

Annonce