Annonce
Billund

Rejsebrev fra erhvervsgymnasiets internationale klasse: - Nǐ hǎo fra Global Business i Shanghai

Eleverne fra Erhvervsgymnasiet Grindsted på rejsens første dag - klar til at gå på opdagelse. Privatfoto
Hvert år rejser en flok elever fra Erhvervsgymnasiet Grindsted ud i verden. Lige nu er de i Kina, og deres lærer Tanja Thorbjørnsrød sendt dette rejsebrev
Annonce

Grindsted/Shanghai: Det er i dag torsdag, og eleverne har nu været i Shanghai siden lørdag. De har fået mange oplevelser, og det er lange dage med undervisning og kulturelle aktiviteter. Eleverne går og bor på skolen ved navn Shanghai Lixin University of Accounting and Finance. Her har de fået forelæsninger i kinesisk økonomi og problematikken med USA samt kinesisk kultur sammenlignet med den vestlige.

Eleverne udtrykker stor begejstring og synes specielt om nogle af de aktiviteter, som er foregået uden for lokalerne. Eleverne har indtil nu besøgt Huawei, men den kommende uge skal de på flere virksomhedsbesøg, heriblandt Bestseller i Beijing.

Grindsteds internationale klasse

Dette er den tredje artikel i en serie om den internationale klasse på Erhvervsgymnasiet Grinsted.

Tidligere bragte vi:

Kinatur med erhvervsgymnasiet gav mod på studier i Japan: - Danmark er ikke verdens navle.

Erhvervsgymnasiet har berejste elever: Nu skal de til Kina.

Annonce

Hvilken aktivitet har været sjovest indtil nu?

Mie Kretzschmar Lorenz, Sofie Lindhardt Leth og Frederik Sejer Broch fortæller, at besøget af et gymnasium i Shanghai, som har fokus på erhvervsfag, har været sjovest.

Her fik de danske elever tildelt en kinesisk studerende, som med stolthed viste rundt på skolen. Eleverne skulle afprøve at regne med abacus, en slags kugleramme, tælle og bundte pengesedler, folde servietter i forskellige former samt tegne kinesisk kalligrafi. Alt dette imens, at de fik stor ros af de kinesiske elever, om hvor dygtige de var til de forskellige opgaver.

Mie og Sofie bemærkede også, at samfundet er præget af en konstant konkurrence blandt kineserne. De er i konkurrence med hinanden for at være den bedste, tjene mest med mere.

Annonce

Hvad har gjort størst indtryk?

Eleverne nævner kontrasterne mellem det meget moderne og det eksklusive og det slidte og fattige.

Det er tydeligt, at Shanghai har udviklet sig hurtigt - i løbet af en kort periode. Højteknologien og at mobiltelefonen bruges til stort set alt i dagligdagen har også gjort indtryk. Desuden står det klart, at WeChat, en kinesisk app, er vejen frem, hvis man vil handle med kineserne.

Derudover nævner de, at det er vildt, at man i en international storby bliver fotograferet af kinesere. Kineserne ser os som stjerner, fordi vi ser anderledes ud, fortæller eleverne.

Sofie Lindhardt Leth og Mie Kretzschmar Lorenz på vej til Shanghai World Financial Center. Privatfoto
Annonce

Hvordan er kineserne og maden?

Eleverne fortæller, at der dufter meget af kinesisk mad, og at man slet ikke er i tvivl om at man er i Kina.

De har flere gange spist i skolens kantine sammen med de kinesiske elever og afprøver nye smage og retter. De er enige om, at kineserne er vildt søde og imødekommende.

Man skal vænne sig til at de er højlydte, og det lyder, som om de er sure, når de taler. De nævner også, at de kan være vanskelige at aflæse, da kineserne ikke bruger megen mimik.

Frederik Sejer Broch på vej til Shanghai World Financial Center. Privatfoto
Frederik Sejer Broch, Sofie Lindhardt Leth og Mie Kretzschmar Lorenz ved The Bund, den berømte gade og strandpromenade i Shanghai. Privatfoto
Sofie Lindhardt Leth forsøger sig med kinesisk kalligrafi. Privatfoto
Annonce
Annonce
Regionalt For abonnenter

Lone må lukke ned for bryllups-biks i tre uger: Overnatningsmuligheder på Fanø er revet væk

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Mand smed pose med kokain fra sig

Annonce