x
Annonce
Esbjerg

Rejsegilde: Darum festede for eftertragtede lejeboliger

Der var kø ved Frederiks Pølsevogn, da der fredag middag blev holdt rejsegilde ved de nye lejeboliger i Darum - og Frederik serverede nogle mega store ristede pølser, som var et stort hit. Foto: Ole Maass.
Fredag middag var der rejsegilde for de 14 kommmende lejeboliger på Skråtoften i Darum. Der er skrevet 32 på venteliste til de kommende boliger, som forventes klar til indflytning i løbet af sommeren.

DARUM: Darum kan se frem til at få 30-40 nye beboere, når de nye lejeboliger på Skråtoften tages i brug i løbet af sommeren. I hvert fald er der 32 borgere/familier, som er skrevet på ventelisten hos boligselskabet Bovia, som står for formidlingen af de nye boliger, som Vejen Byggeselskab står bag.

Den store interesse for de nye boliger kunne Leif Nielsen, bestyrelsesformand for Vejen Byggeselskab fortælle om, da han fredag middag bød velkommen til rejsegildet for de nye boliger.

Der er tale om gårdhavehuse med fladt tag på henholdsvis 85 og 115 kvadratmeter. Boligerne på 85 kvadratmeter med to værelser, de store boliger med stue og tre værelser. Boligerne opføres i mørkebrune mokkasten, så de falder smukt ind i landskabet med en beliggenhed i bunden af Skråtoften, lige op ad det lille stykke skov i Darum, som lokalt kendes som "Spejderskoven".

Annonce

Rimelig husleje

De nye lejeboliger i Darum bliver til at betale. En 85 kvadratmeter stor bolig kommer til at koste 5653 kroner i månedlig husleje, mens man skal betale 7648 kroner for et 115 kvadratmeter stor fire værelses rækkehus. Vejen Byggeselskab er bygherre, mens boligselskabet Bovia står for udlejningen. Murerfirmaet Lauridsen fra Årre har hovedentreprisen på byggeriet.

Betyder meget

Byrådsmedlem Karsten Degnbol, (V), som har siddet med i det udvalg under lokalrådet, som skulle arbejde på at skaffe lejeboliger til Darum, sagde i sin tale ved rejsegildet, at de nye boliger betyder meget for Darum.

- Det kan være med til at fastholde Darum Børneby, byens store fritids- og aktivitetsniveau og forhåbentlig også meget snart en ny købmandsbutik, sagde han. Degnbol føjede til, at man i Esbjerg Kommune satser på befolkningsvækst, og at det samtidig er vigtigt, at denne vækst sker i hele kommunen - herunder i en landsby som Darum, der i mange sammenhænge i de senere år har gennemført en række initiativer, hvor byen har gjort opmærksom på, at det er en landsby, som er værd at bosætte sig i.

Byrådsmedlem Karsten Degnbol, som har været med i arbejdsgruppen for de nye lejeboliger i Darum, mener at de bliver et stort aktiv for byen bag diget. Foto: Ole Maass.
De nye boliger er opført i mørkebrune mokkasten, og de falder fint ind i området med skov lige bagved, nede for enden af Skråtoften. Foto: Ole Maass.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce