Annonce
Esbjerg

Rejsegilde: Darum festede for eftertragtede lejeboliger

Der var kø ved Frederiks Pølsevogn, da der fredag middag blev holdt rejsegilde ved de nye lejeboliger i Darum - og Frederik serverede nogle mega store ristede pølser, som var et stort hit. Foto: Ole Maass.
Fredag middag var der rejsegilde for de 14 kommmende lejeboliger på Skråtoften i Darum. Der er skrevet 32 på venteliste til de kommende boliger, som forventes klar til indflytning i løbet af sommeren.

DARUM: Darum kan se frem til at få 30-40 nye beboere, når de nye lejeboliger på Skråtoften tages i brug i løbet af sommeren. I hvert fald er der 32 borgere/familier, som er skrevet på ventelisten hos boligselskabet Bovia, som står for formidlingen af de nye boliger, som Vejen Byggeselskab står bag.

Den store interesse for de nye boliger kunne Leif Nielsen, bestyrelsesformand for Vejen Byggeselskab fortælle om, da han fredag middag bød velkommen til rejsegildet for de nye boliger.

Der er tale om gårdhavehuse med fladt tag på henholdsvis 85 og 115 kvadratmeter. Boligerne på 85 kvadratmeter med to værelser, de store boliger med stue og tre værelser. Boligerne opføres i mørkebrune mokkasten, så de falder smukt ind i landskabet med en beliggenhed i bunden af Skråtoften, lige op ad det lille stykke skov i Darum, som lokalt kendes som "Spejderskoven".

Rimelig husleje

De nye lejeboliger i Darum bliver til at betale. En 85 kvadratmeter stor bolig kommer til at koste 5653 kroner i månedlig husleje, mens man skal betale 7648 kroner for et 115 kvadratmeter stor fire værelses rækkehus. Vejen Byggeselskab er bygherre, mens boligselskabet Bovia står for udlejningen. Murerfirmaet Lauridsen fra Årre har hovedentreprisen på byggeriet.

Betyder meget

Byrådsmedlem Karsten Degnbol, (V), som har siddet med i det udvalg under lokalrådet, som skulle arbejde på at skaffe lejeboliger til Darum, sagde i sin tale ved rejsegildet, at de nye boliger betyder meget for Darum.

- Det kan være med til at fastholde Darum Børneby, byens store fritids- og aktivitetsniveau og forhåbentlig også meget snart en ny købmandsbutik, sagde han. Degnbol føjede til, at man i Esbjerg Kommune satser på befolkningsvækst, og at det samtidig er vigtigt, at denne vækst sker i hele kommunen - herunder i en landsby som Darum, der i mange sammenhænge i de senere år har gennemført en række initiativer, hvor byen har gjort opmærksom på, at det er en landsby, som er værd at bosætte sig i.

Byrådsmedlem Karsten Degnbol, som har været med i arbejdsgruppen for de nye lejeboliger i Darum, mener at de bliver et stort aktiv for byen bag diget. Foto: Ole Maass.
De nye boliger er opført i mørkebrune mokkasten, og de falder fint ind i området med skov lige bagved, nede for enden af Skråtoften. Foto: Ole Maass.
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Esbjerg raser over fortsat benspænd: Ghetto-loven står stadig i vejen for integration af ukrainske flygtninge-familier

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Nedgravet lig fundet i kolonihaveområde og tre personer fængslet: Det ved vi om den uhyggelige drabssag

Esbjerg For abonnenter

Thomas' fingre var smeltet ind til senerne, men nu har han sagt farvel til førtidspension: Jeg vil hellere arbejde i mit eget firma

Varde For abonnenter

Chokeret Julie tog sig af dement kvinde, der gik forvirret rundt i midtbyen og ledte efter kørelejlighed til grænsen: - Jeg fik at vide, at jeg bare skulle lade hende gå

Billund

Barn kørt ned af bil: 72-årig kvinde overså formentlig sin vigepligt

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Kolding

Henrik fandt 43-årig formodet drabsoffer gennembanket kort før han forsvandt: - Der må være nogle, der har været meget sure på ham

Kolding For abonnenter

Efter drabet på 22-årig kvinde: Nu vil Kate bare gerne væk fra stoffer og utryghed på Violvej

Klimakamp ved køledisken: Klimamærker guider Kvicklys kunder til mere klimavenlige indkøb

Sydjylland

André gav sin mobber et knæ i ansigtet: Blev første gang smidt ud af skolen i 3. klasse - nu vil han lægge årti med vold og stoffer bag sig

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Kolding

Dreng med autisme tog fra Gentofte til Kolding for at komme i praktik: Her ville firma godt give Noah en praktikplads

Aabenraa For abonnenter

Pia og hele byen knokler for kæmpe gul Tour-fest: Nu skal landsby på verdenskortet

Kultur

Det hemmelige svømmebad: Sæsonen er åben, men fortæl det ikke til nogen

Annonce