Annonce
Esbjerg

Rejsegilde: Darum festede for eftertragtede lejeboliger

Der var kø ved Frederiks Pølsevogn, da der fredag middag blev holdt rejsegilde ved de nye lejeboliger i Darum - og Frederik serverede nogle mega store ristede pølser, som var et stort hit. Foto: Ole Maass.
Fredag middag var der rejsegilde for de 14 kommmende lejeboliger på Skråtoften i Darum. Der er skrevet 32 på venteliste til de kommende boliger, som forventes klar til indflytning i løbet af sommeren.

DARUM: Darum kan se frem til at få 30-40 nye beboere, når de nye lejeboliger på Skråtoften tages i brug i løbet af sommeren. I hvert fald er der 32 borgere/familier, som er skrevet på ventelisten hos boligselskabet Bovia, som står for formidlingen af de nye boliger, som Vejen Byggeselskab står bag.

Den store interesse for de nye boliger kunne Leif Nielsen, bestyrelsesformand for Vejen Byggeselskab fortælle om, da han fredag middag bød velkommen til rejsegildet for de nye boliger.

Der er tale om gårdhavehuse med fladt tag på henholdsvis 85 og 115 kvadratmeter. Boligerne på 85 kvadratmeter med to værelser, de store boliger med stue og tre værelser. Boligerne opføres i mørkebrune mokkasten, så de falder smukt ind i landskabet med en beliggenhed i bunden af Skråtoften, lige op ad det lille stykke skov i Darum, som lokalt kendes som "Spejderskoven".

Rimelig husleje

De nye lejeboliger i Darum bliver til at betale. En 85 kvadratmeter stor bolig kommer til at koste 5653 kroner i månedlig husleje, mens man skal betale 7648 kroner for et 115 kvadratmeter stor fire værelses rækkehus. Vejen Byggeselskab er bygherre, mens boligselskabet Bovia står for udlejningen. Murerfirmaet Lauridsen fra Årre har hovedentreprisen på byggeriet.
Annonce

Betyder meget

Byrådsmedlem Karsten Degnbol, (V), som har siddet med i det udvalg under lokalrådet, som skulle arbejde på at skaffe lejeboliger til Darum, sagde i sin tale ved rejsegildet, at de nye boliger betyder meget for Darum.

- Det kan være med til at fastholde Darum Børneby, byens store fritids- og aktivitetsniveau og forhåbentlig også meget snart en ny købmandsbutik, sagde han. Degnbol føjede til, at man i Esbjerg Kommune satser på befolkningsvækst, og at det samtidig er vigtigt, at denne vækst sker i hele kommunen - herunder i en landsby som Darum, der i mange sammenhænge i de senere år har gennemført en række initiativer, hvor byen har gjort opmærksom på, at det er en landsby, som er værd at bosætte sig i.

Byrådsmedlem Karsten Degnbol, som har været med i arbejdsgruppen for de nye lejeboliger i Darum, mener at de bliver et stort aktiv for byen bag diget. Foto: Ole Maass.
De nye boliger er opført i mørkebrune mokkasten, og de falder fint ind i området med skov lige bagved, nede for enden af Skråtoften. Foto: Ole Maass.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Sport

Alle engelske klubber trækker sig fra udskældt Super League: - Vi begik en fejl, og det undskylder vi for

Annonce