Annonce
Billund

Rejsegilde: Den Internationale Skole vokser med yderligere 1200 kvadratmeter

Når der er rejsegilde skal der naturligvis være røde pølser og hotdogs på menuen. Foto: Martin Ravn

Den Internationale Skole i Billund mangler dette skoleår et klasselokale. Det er slut til sommer, hvor en ny tilbygning er klar til at blive taget i brug.

Billund: Om godt et halvt år vil Den Internationale Skole i Billund være 1200 kvadratmeter større, end det er tilfældet i dag. En udbygning giver skolen, som officielt hedder International School of Billund, seks ekstra klasselokaler, et ekstra lærerforberedelseslokale samt nogle fællesarealer med plads til diverse former for workshops.

- Det står klar før sommerferien, så vi kan indrette det og rykke ind og dermed være klar til næste skoleår, fortæller skoleleder Camilla Uhre Fog, som fredag kunne invitere alle skolens elever til rejsegilde med de obligatoriske røde hotdogs på menuen.

Skolen mangler allerede i dette skoleår et klasseværelse, men det bliver der rådet bod på med udvidelsen. Faktisk kommer der så meget ekstra plads, at der ikke med det samme bliver behov for alle de nye kvadratmeter, som er i udvidelsen.

- Vi skal have plads til to klasser i hver årgang. Så det her står klar til, når vi får brug for det. Der kommer lige til at gå et par år, inden vi har to klasser i alle årgange, siger Camilla Uhre Fog.

Den Internationale Skole

Den Internationale Skole er en privatskole, som i sommeren 2013 for første gang slog dørene op i den bygning, der tidligere havde huset den kommunale Enggårdsskolen.

Det første skoleår gik cirka 70 elever på skolen. Året efter var der 111 elever, mens der efter tre år var 200 elever på skolen. Det tal voksede allerede året efter til cirka 300 elever, og i år går der omkring 380 elever på skolen.

Skoleleder Camilla Uhre Fog glæder sig over, at der i næste skoleår vil være masser af plads på Den Internationale Skole. Foto: Martin Ravn

Skole med vokseværk

De nye klasselokaler vil blive adskilt af skydedøre, så lokalerne hurtigt kan gøres større. Samtidig kan skydedøre åbne til fællesarealet, så også det pludselig kan blive stort. Den nye tilbygning vil desuden blive forbundet til den eksisterende bygning via en lang gang.

- Der bliver en gang, som kommer til at gå hele vejen igennem skolen. Det bliver dejligt at få lov til at fare vild, siger Camilla Uhre Fog, som altså forventer, at skolen hen over de kommende år vil fortsætte med at vokse.

Skolen åbnede for første gang i 2013 med cirka 70 børn, men skolen fik hurtigt vokseværk og har flere gange været nødt til at udvide. Sådan bliver det dog ikke ved i al evighed.

- Der er også en grænse for, hvor stor skolen skal blive. Jeg tror, at to klasser pr. årgang og cirka 500 elever i alt er en god størrelse skole, siger Camilla Uhre Fog.

Skolens elever fejrede rejsegildet med hotdogs i de nye lokaler.

Det er kun fem år siden, at Den Internationale Skole i Billund for første gang slog dørene op. Siden er elevtallet vokset voldsomt - fra 70 til i dag 380. Foto: Martin Ravn
De 380 elever på Den Internationale Skole i Billund har cirka 50 forskellige nationaliteter. I hverdagen foregår alt på engelsk. Foto: Martin Ravn
Tegningerne af den nye tilbygning bliver nærstuderet, mens den alternative frokost bliver indtaget. Foto: Martin Ravn
I dette skoleår mangler Den Internationale Skole faktisk et klasseværelse. Det bliver der imidlertid lavet om til næste år, hvor den nye tilbygning kan tages i brug. Foto: Martin Ravn
Rejsningsgilde på den nye bygning på International School of Billund.Foto: Martin Ravn
Annonce
Billund For abonnenter

Tvillingegraviditet fik Nanna på andre tanker: - Jeg vil være der for mine børn, mens de er små

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Jan-Erik gik selvstændig: - Da jeg fyldte 51 meldte en bunke spørgsmål sig, hvad ville jeg egentlig med livet?

Aabenraa For abonnenter

Efter tre brud på ryggen: Kommune efterlader Kathrine uden indtægt

Esbjerg For abonnenter

Legendarisk værtshus satte bårebuket for populær spareklub: Hvorfor kvæler banken så godt et tiltag?

Kolding For abonnenter

Maria er hjemmehjælps-præst og taler med de ældre om dødsangst, sorg, savn og ensomhed

Morten Messerschmidt ny formand for Dansk Folkeparti

Esbjerg For abonnenter

Bevaringsværdigt hus kan blive dit for 250.000 kroner: Se video fra hus, der har stået tomt i næsten 20 år

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Sønderborg

Åbner kæmpe møbel- og havemøbelcenter

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Navne

Jens og Anna er de mest populære navne her: Er dit navn også på top50-listen?

Sønderborg For abonnenter

Blå Ellen har trukket det grønne kort: Byrådsarbejdet skal ud til alle kommunens borgere

Haderslev

Tillæg: Politikere med børn under ti år får ekstra penge

Annonce