Annonce
Sønderborg

Rejsegilde på populært luksusbyggeri: - Måske har salgsprisen været for lav

Fredag var der rejsegilde på Sønderborgs nye luksusbyggeri Kongebrohuset på havnen. Foto: Jonas Kollerup
Fredag var der rejsegilde på lejlighedskomplekset Kongebrohuset i Sønderborg.

Sønderborg: - Der lyder et ordsprog om ”alle gode gange tre”. Sådan er det også for Kongebrohuset her, sagde afdelingschef hos byggevirksomheden A. Enggaard, Palle Priska.

Tre gange har man indkaldt til rejsegilde på byggeriet, som på grund af coronasituationen blev aflyst i både april og maj, men endelig lykkedes det.

- Vi har været igennem en periode, hvor forudsigelser og planlægning har været svære. Derfor er det fantastisk, at vi nu kan mødes knap 100 mennesker på den her måde. Hvor har dét været savnet, sagde han.

Annonce
Rejsegilde ved Kongebrohuset 11. juni 2021

Længe ventet er da også et udtryk, der generelt har været gældende for det nye lejlighedskompleks Kongebrohuset i Sønderborg.

Klar i 2022

Kongstanken fødtes nemlig tilbage i 2014, hvor de første streger blev sat af CF Møller Architects. Og selvom det senere skulle vise sig, at stregerne blev sat godt, så kom andre projekter i forkøbet, og først i 2021 begyndte man på byggeriet.

Selve byggedelen er ellers gået relativt hurtigt i en tid med corona og stigende materialepriser. For skelettet til det luksuriøse lejlighedskompleks, der veksler fra tre til syv etager, står allerede klar.

Rejsegilde ved Kongebrohuset 11. juni 2021

Vinduerne er sat i, og i de nedre lejligheder er man i gang med apteringen - altså den faste indretning i lejlighederne blandt andet med køkkenet. Foroven står det hele stadig råt.

Udenfor mangler man ”kun” at sætte facademursten op, montere de store altaner og få anlagt udendørsarealerne. Byggeriet er altså langt fra færdigt, men noget længere, end man normalt ville være ved et rejsegilde.

Derfor lød der også en stor tak til håndværkerne ombord på projektet. Med deres hjælp overholder man nemlig leveringstidspunktet, som hedder januar 2022.

Annonce

Bæredygtigt design - på flere plan

Det var da også en glad John Knudsen, projektdirektør i Bitten og Mads Clausens Fond, der kunne sætte et par ord på det nye byggeri.

- Det er de færreste forundt at være med til at udvikle en helt ny bydel. Nu er det femte gang, jeg har mulighed for at deltage i et rejsegilde her på havnen. Hvert af byggerierne er unikke, og i dag fejrer vi opførslen af Kongebrohuset, der er unikt på flere måder, sagde John Knudsen.


Det er de færreste forundt at være med til at udvikle en helt ny bydel. Nu er det femte gang, jeg har mulighed for at deltage i et rejsegilde her på havnen.

John Knudsen, projektdirektør BMC Fonden


- Det er det sjette byggeri i masterplanen (Frank Gehrys masterplan, red.) og symbol på en udvikling, mange andre byer misunder. Sønderborg kan noget særligt. Her er interesse for at investere i byen og bygge boliger af høj kvalitet. Det er huset her et bevis på, og det er med til at vise standarden for Sønderborg, sagde han.

Rejsegilde ved Kongebrohuset 11. juni 2021

Han bed også mærke i, at huset, der blev tegnet tilbage i 2014, ikke er blevet ændret, men stadig står med et moderne og nytænkende udtryk ved havnefronten.

Annonce

Stor efterspørgsel

Lejlighederne nåede da heller ikke at være på markedet længe, før de blev solgt.

- Måske har salgsprisen været for lav, sagde han til et grin blandt de deltagende, men det er i hvert fald glædeligt, at alle 28 lejligheder blev solgt inden for få uger, sagde John Knudsen.

Om lejlighederne har været for billige må være op til den enkelte, men lejlighederne er i hvert fald solgt for priser mellem 3 til 11 millioner kroner.

De billigste lejligheder er på mellem 85-140 kvadratmeter og med egen altan. Dyrest er de øverste lejligheder på omkring 220 kvadratmeter, som foruden en stor altan på 60 kvadratmeter også indeholder tagterrasse.

Lad huset få lige så mange leveår, som der kommer glasskår, lød det fra Palle Priska, som traditionen tro smed et glas mod husvæggen. Tidligere har han oplevet, at glasset ikke splintredes, så derfor var der til dagens anledning fundet et "ekstra stort" glas, som blev sendt afsted med et kraftigt underhåndskast. Foto: Jonas Kollerup


Måske har salgsprisen været for lav. Men det er i hvert fald glædeligt, at alle 28 lejligheder blev solgt inden for få uger

John Knudsen, bestyrelsesformand for Bitten og Mads Clausens Fond
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Jens og Inger er tredje generation på Cathrineberg: Nu sætter de proprietærgården til salg for 38 millioner kroner

Erhverv For abonnenter

22-årige Katarina var solgt første gang hun sad bag rattet i en bus:  - Det var fedt og overvældende pludselig at styre sådan et kæmpe køretøj

Annonce