Annonce
Sønderborg

Rejsekortet var vidt omkring inden det landede på Borgerservice

Rejsekortet betegnes som en nem og enkel løsning, men for borgere, der ikke er til digitale uploads og selvbetjening, bliver det sværere at skaffe sig et rejsekort, når Sydtrafik lukker sit salgssted på rutebilstationen i Sønderborg og fire andre steder i Sønderjylland 1. januar, for så skal de på Borgerservice, hvis de vil have personlig betjening og hjælp til at bestille et rejsekort eller tanke det op. Foto: Sønderborg kommune
Dansk Folkeparti og Venstre havde hellere set salg og hjælp til at bestille et rejsekort flytte ind i butikscenter Borgen, men det var der ikke flertal for.

SØNDERBORG: Venstre og Dansk Folkeparti havde hellere set salg og hjælp til at bestille rejsekortet lagt ind i butikscenter Borgen, hvor folk med mindre hang til digitale løsninger kunne have henvendt sig, hvis de havde behov for personlig ekspedition. Løsningen blev dog Borgerservice, der som en del af den eksisterende kommunale betjening var den enkleste og billigste.

- Borgen er det sted, flest mennesker kommer blandt andet for at købe ind, og så havde de kunnet købe et rejsekort eller få hjælp til at tanke det op der for eksempel i den eksisterende postekspedition. Borgen er tættere på rutebilstationen og et mere logisk sted at gå hen. Det vigtige var dog at finde et alternativ til ikke at have noget sted at gå hen for de mennesker, der ikke kan betjene sig af en digital løsning. Borgen har længere åbningstider og ville være nemmere at komme til. Nu skal rejsende omkring Borgerservice inden for de kommunale åbningstider, som for eksempel ikke er i weekenden, siger Stefan Lydal, Dansk Folkeparti.

Ved årsskiftet lukker Sydtrafik sit kontor på rutebilstationen, så folk, der ikke har Dankort og mulighed for at købe rejsekortet elektronisk ville ikke have mulighed for at købe et rejsekort og dermed være afskåret fra offentlig transport. Derfor var det et udtrykkeligt politisk ønske at imødekomme de mennesker - især ældre - der ønsker at kunne erhverve et rejsekort ved en skranke med personlig betjening.

- Sydtrafiks beslutning om at lukke salgsstedet på busstationen rammer nok primær ældre mennesker, som ikke er fortrolige med elektroniske betalingsformer, og her mener vi, at afstand er en faktor. Derfor stemte jeg imod løsningen med Borgerservice og ville have forestrukket muligheden med Borgen, siger Tage Petersen, Venstre.

- Borgerservice var det, der var flertal for, siger formand for teknik- og miljøudvalget Aase Nyegaard, Fælleslisten.

Borgerservice har åben mandag-onsdag 10-15, torsdag 10-17 og fredag 10-13.

Annonce

Lukning

Sydtrafik har valgt at lukke sine fem salgssteder i Sønderjylland fra 1. januar 2020. Kommunen betaler dog fortsat for en ventesal på rutebilstationen. Det ville koste kommunen 232.000 kroner om året at drive salgsstedet på busstationen videre. Der spares 152.000 kroner om året ved at flytte det ind på borgerservice. Der er 100 ekspeditioner om dagen på Sydtrafiks salgssted på rutebilstationen, men de må fra januar klare sig på anden vis - ved digital selvbetjening eller ved at henvende sig og få hjælp på Borgerservice.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

Danmark

Podcast: Tre tophold kæmper om oprykning fra 1. division - hvem trækker det længste strå?

Annonce