Annonce
Billund

Rejsende oplevede tætte køer af passagerer i fly og lufthavnen: - Folk stod nærmest på ryggen af hinanden

Sådan så det ud i weekenden, da et Wizz Air-fly fra Bukarest var landet i Billund: En tæt kø for at komme ud. Ifølge Benny Munksbøg, som tog fotoet var der igen tæt kø ved paskontrollen inde i lufthavnen. Privatfoto: Benny Munksbøg
I weekenden blev der ikke holdt afstand til hinanden i et Wizz Air-fly fra Bukarest, der landede i Billund Lufthavn.
Annonce

Billund: Hold afstand til andre folk i det offentlige rum - helst 1-2 meter.

Der er vel efterhånden ingen, som ikke har hørt denne opfordring fra de danske sundhedsmyndigheder i kampen for at undgå smittespredning af covid-19.

Det var imidlertid slet ikke det, som Benny Munksbøg fra Havneby på Rømø oplevede, da han i weekenden landede i Billund Lufthavn efter en længere forretningsrejse i Bukarest, Rumænien.

Først i flykabinen lige efter landing og ved den efterfølgende paskontrol i Billund Lufthavn stimlede folk sammen i tætte køer - præcist som normalt.

Hverken flyselskabet Wizz Air eller personalet i Billund Lufthavn gjorde ifølge Benny Munksbøg noget for at få folk til at holde den passende afstand på 1-2 meter, hvilket undrer ham noget.

- Forhåbentlig er der ikke sket nogen stor smitte, men jeg synes, der er grund til et par løftede pegefingre over forløbet, for vi kan efterhånden hver dag læse, at der er mere gang i den coronavirus, end vi bryder os om, siger Benny Munksbøg.

Benny Munksbøg valgte at tage maske på, da han så, hvor tæt folk stimlede sammen i flyet og lufthavnen. Privatfoto: Benny Munksbøg
Annonce

Lange køer

Flyet fra Bukarest var kun halv fyldt - godt 100-120 passagerer gætter Benny Munksbøg på - så det var ikke noget problem at holde afstand under selve flyvningen.

Efter landing rejste alle sig dog op og dannede en lang, tæt kø ved fronten af kabinen, hvor alle skulle ud, fortæller Benny Munksbøg.

- Folk stod nærmest på ryggen af hinanden for at komme ud, så jeg valgte at blive siddende og vente, siger Benny Munksbøg, som for at beskytte sig selv også tog maske på.

- Jeg synes, personalet i flyet skulle have lukket os ud i etaper, men der blev ikke gjort noget, tilføjer han.

Heller ikke ved paskontrollen blev der holdt afstand.

- Ved paskontrollen var der igen en stor forsamling, og næsten alle skulle jo tjekkes ekstrameget, så vi stod i kø i lang tid, tilføjer Benny Munksbø.

Annonce

Wizz Air svarer ikke

JydskeVestkysten har skrevet til Wizz Airs internationale pressekontor med spørgsmål om, hvorfor flyets personale ikke gjorde noget for at mindske eventuel smittespredning blandt passagerne efter landing. Trods flere henvendelser er Wizz Air ikke vendt tilbage med svar.

I Billund Lufthavn er det dog en klar fejl, at folk fik lov at stimle så tæt sammen i køen til paskontrollen, lyder det.

I en mail sendt til JydskeVestkysten beklager PR-manager Mads Bisp Agersnap, at den anviste afstand ikke er blevet holdt - og at lufthavnen allerede er blevet gjort opmærksom på problemstillingen.

- Det handler lufthavnen selvfølgelig hurtigt på, så hvis der ikke er kommet afstandstape op, er det på vej, skriver PR-manageren til JV onsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Tønder tabte pusten efter pausen

Varde

Ingen kære mor: Skoleleder sender eleverne hjem, hvis de overtræder coronaregler

Annonce