Annonce
Kolding

Rejser 600 kilometer for naturen: 1.500 tyske spejdere kommer til Kolding

Kolding: På onsdag slår 1.500 spejdere fra DPSG Essen lejr på Houens Odde Internationale Spejdercenter ved Kolding. DPSG er forkortelse for Deutsche Pfadfinderschaft St. Georg. Deltagerne er børn, unge og voksne fra Ruhrdistriktet i Nordrhein-Westfalen, som rejser mere end 600 kilometer for, at Houens Odde Internationale Spejdercenter kan være deres hjem i de kommende to uger.

På lejren fejrer DPSG Essen deres 60-års jubilæum med temaet "Kleben bleiben", som betyder sammenhold.

Sebastian Ritter, som er leder af lejren, fortæller ifølge en pressemeddelelse, at valget af Houens Odde som lejrplads skete på baggrund af andre tyske spejdergruppers gode oplevelser på centret og den fantastiske natur området byder på.

- Det har været vigtigt for Houens Odde at blive vært for en så stor lejr med gæster fra et andet land, da det bekræfter vores identitet som internationalt spejdercenter og Danmarks største, siger centerleder Karsten Vilken Mulvad i pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Danmark

Live: Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Alarm 112

20 personer anholdt i islamistisk terrorsag i Danmark

Annonce