Annonce
Nordtyskland

Rejserestriktioner bortfalder: Turisterne kommer væltende

I en lille måneds tid har turister måttet besøge Nordfrisland som led i et forsøg. Blandt andet Sankt Peter-Ording har allerede haft mange gæster. Foto: Boris Pfau.
Fra mandag er det tilladt at spise inden døre på restauranterne i Slesvig-Holsten, hvor overnatningsstederne også kan tage mod gæster. Interessen er massiv.

FLENSBORG: Mandag den 17. maj bortfalder en række restriktioner i Slesvig-Holsten på grund af faldende coronasmitte. Overnatningsforbud for turister i hoteller, pensioner og ferieboliger forsvinder, ligesom der er fri adgang til campingpladserne. Og tilbuddet møder stor interesse.

- Sommersæsonen tegner særdeles godt. Som sidste sommer vil mange vælge at holde ferie i deres eget land. En del er stadig skeptiske i forhold til udlandsrejser på grund af mange uafklarede spørgsmål, siger Bruno Pischel fra turistkontoret på Sild til mediehuset SHZ.

Tallene giver ham ret. Allerede nu er to tredjedele af overnatningsmulighederne på Sild nemlig udsolgt i højsæsonen. Samme glædelige melding kommer fra badebyen Sankt Peter-Ording længere mod syd på det nordfrisiske fastland. Her får man løbende nye bookninger, efter den slesvig-holstenske ministerpræsident Daniel Günther sidste uge meddelte, at frihedsgraderne i delstaten bliver udvidet kraftigt fra den førstkommende mandag.

Annonce

Forsøg var succes

Omkring Slien ved Slesvig har overnattende gæster allerede været velkomne i en lille måneds tid som led i et såkaldt modelforsøg, der skulle afklare, om turisme fik smittetrykket til at stige. Det har ikke været tilfældet. Til gengæld har turisterhvervet fået en gevaldig sidegevinst.


Som sidste sommer vil mange vælge at holde ferie i deres eget land. En del er stadig skeptiske i forhold til udlandsrejser på grund af mange uafklarede spørgsmål.

Bruno Pischel, turistkontoret på Sild


- Forsøget har skabt så stor interesse fra vores region, at mange nu også vil tilbringe deres sommerferie hos os, fortæller Max Triphaus, der er chef for områdets turistkontor, Ostseefjord Schlei.

Ved Slien er der allerede nu tre gange så mange forudbestillinger på overnatninger som på samme tidspunkt sidste år.

Ikke kun reglerne for overnatning bliver lempet. Efter udendørs servering allerede har været tilladt i Slesvig-Holsten gennem lang tid, får restauranterne fra mandag også lov til at invitere gæsterne inden for.

Annonce

Næsten ingen smittede

Slesvig-Holsten har det laveste smittetryk i hele Tyskland. Her er nøgletallet den såkaldte incidens for, hvor mange nye smittede der kommer til per 100.000 indbyggere i løbet af syv døgn. Torsdag lå tallet på godt 40 i delstaten. Allerbedst klarer Flensborg sig med en incidens på kun ti. Fredag eftermiddag var der kun registreret 41 personer med aktiv smitte i kroppen i Tysklands nordligste storby, efter blot to nye var testet positive i løbet af et døgn.

Annonce
Nordtyskland For abonnenter

Ny højreekstrem sekt har fået fodfæste ved den danske grænse

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Landmænd udnytter ukrainske ansatte: Betal jeres løn tilbage eller forsvind

Varde For abonnenter

Omstridt praksis stopper øjeblikkeligt: Slut med private varekøb på fællesantennens regning

Esbjerg

Rundbarbering af rundkørsel: Det kræver en god forklaring

Sydjylland

Har skudt 157 dyr: Nu er alle vildsvin i Danmark døde

Sydjylland For abonnenter

Nu er leder fratrådt: Psykisk syg patient deltog i jobsamtaler i strid med reglerne

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Nordtyskland

84-årig blev franarret alle sine sparepenge: Så udspekulerede var svindlerne

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kolding

23-årig fik sit seks måneder gamle barn fjernet og hængte socialrådgiver ud på Facebook: Nu er hun dømt for chikane

Varde

Hun ville vise rektor, at han tog fejl: Christel blev smidt ud fra Varde Gymnasium – I Esbjerg fik hun en ekstra chance, og tirsdag blev hun student

Billund For abonnenter

Lokale blev beroliget: Lufthavnsdirektør ønsker sig vækst og bedre infrastruktur - men ikke en ekstra landingsbane

Tønder For abonnenter

Tønder kommunes forbrug af Roundup brager i vejret: Brugen af pesticider mere end fordoblet på fire år

Sønderborg

Se video og billeder: Dronning Margrethe er ankommet til Sønderborg

Annonce