Annonce
Esbjerg

Rekord: Turister er vilde med Ribe Domkirke

Ribe Domkirke har haft rekordmange besøgende i juli måned. Knap 40.000 har været indenfor, og 25.000 har indløst billet til en tur i Borgertårnet. Foto: Annett Bruhn
Der har aldrig været så mange besøgende i Ribe Domkirke på en måned, som tilfældet var i juli i år. Corona og sløjt sommervejr er årsagerne, mener menighedsrådsformanden.
Annonce

Ribe: Ribe Domkirke er altid populær i sommertiden, men der har været mere end almindelig trængsel i kirken og på trappen til tårnet i juli i år.

- Vi har aldrig haft så mange besøgende på en måned, og årsagen til rekorden er en kombination af  coronasituationen og det sløje vejr i juli, mener Tage Rosenstand, der er formand for Ribe Domsogns menighedsråd.

Normalt har kirken ret præcise tal for antallet af besøgende, da der er placeret en tæller ved indgangen. Men på grund af den store menneskemængde og coronaforanstaltninger har der denne sommer været åbnet ekstra ind- og udgange til kirken, og der har man ikke skrevet gæsterne i mandtal.

Der er til gengæld styr på antallet af gæster i Borgertårnet, hvor man skal indløse billet. Her har 26.000 mennesker købt billet i juli, og af dem har en stor del besøgt Domkirkemuseet, der ligger på vej mod tårnets top, hvortil der er 248 trin.

- Vores tidligere statistikker viser ret konsekvent, at en tredjedel af de besøgende i kirken besøger Borgertårnet, så vi anslår antallet af besøgende i kirken i juli måned til lige omkring 78.000, siger Tage Rosenstand.

Annonce

Overrasket

Den store interesse for at besøge Ribe Domkirke kom bag på Tage Rosenstand.

- Da vi åbnede for besøg igen den 12. juni, kunne vi straks mærke en ekstraordinær tilstrømning af mennesker, og da vejret i juli ikke var særlig sommerligt, så kom der flere og flere. Vi havde måske en anelse om, at der ville komme flere gæster, når der var mange danskere, der holdt ferie herhjemme, men mængden overraskede os alligevel, fortæller han.


Vi havde måske en anelse om, at der ville komme flere gæster, når der var mange danskere, der holdt ferie herhjemme, men mængden overraskede os alligevel.

Tage Rosenstand


Han erkender, at der er blevet udtrykt bekymring for sikkerheden i lyset af corona, både fra gæster og fra folk med tilknytning til kirken.

- Vi har lavet mange tiltag for at gøre det til en god og sikker oplevelse for gæsterne. Vi har ansat en ekstra person til at guide folk ved trappen til tårnet og holde et vågent øje med antallet af gæster på samme tid. Der er afstandsstriber på pladsen foran kirken, der er skilte på tre sprog, flere spritstationer og ekstra ind.- og udgange. På trods af det kan vi umuligt garantere 100 procent for folks sikkerhed, det er i sidste ende op til folk selv, men vi har da heldigvis ikke hørt om gæster, der efterfølgende er blevet testet positiv for corona, siger Tage Rosenstand.

Annonce

Erfaringer

Han forventer, at højsæsonen ebber ud nu, når det sidste ryk af tyske turister har været her i august, og den vilde juli har givet gode erfaringer.

- Vi har fundet ud af, hvad der fungerer, og hvad der måske skal gøres anderledes, og hvor stort et beredskab, vi har brug for. Det kan jo desværre blive nødvendigt igen, for ingen aner jo, hvor længe vi skal forholde os til corona, siger Tage Rosenstand.

Besøgstal

Ribe Domkirke har normalt lige omkring 200.000 besøgende om året.

Borgertårnet besøges årligt af godt 60.000 mennesker.

I juli måned var der henholdsvis 78.000 og 26.000 besøgende i kirken og i Borgertårnet.

Sidste år var der 43.000 besøgende i kirken i juli måned.

Ribe Domkirke lukkede ned den 11. marts på grund af coronasituationen.

Den 12. juni blev der igen åbnet for besøg i kirken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce