Annonce
Sønderjyske Fodbold

Rekordholder fortsætter hos SønderjyskE: Absalonsen har et halvt år mere i benene

Johan Absalonsen brænder stadig for at spille fodbold for SønderjyskE. Arkivfoto: Jacob Schultz
Johan Absalonsen har forlænget sin kontrakt med SønderjyskE indtil nytår. Sebastian Mielitz fortsætter karrieren i 3. Bundesliga.

Johan Absalonsen kan godt finde passet frem.

Den 34-årige veteran har forlænget kontrakten med SønderjyskE og er dermed både klar til en halvsæson mere samt en tur ud i Europa som pokalmester.

Johan Absalonsen havde selv været i tvivl om, hvorvidt karrieren skulle fortsætte, når kontrakten udløber med udgangen af juli, men både han og klubben har set det fornuftige i at forlænge aftalen med et halvt år.

Annonce

- Jeg har lige skullet mærke efter, men jeg har også fået et klart svar. Jeg brænder fortsat for at spille fodbold, og jeg er hundrede procent klar til at give den en skalle i SønderjyskE i efteråret, siger han til klubbens hjemmeside.

- Det er vigtigt for mig, at jeg fortsat kan bidrage til holdet, for jeg vil gerne stoppe, mens jeg er på toppen, men jeg synes, at jeg fik vist i foråret, at jeg godt kan være med endnu, siger Absalonsen.

Med forlængelsen har SønderjyskE sikret sig en aftale med en af superligaens mest erfarne spillere.

Han kom i første omgang til SønderjyskE i 2012 og har været i klubben lige siden med undtagelse at en kort afstikker til Adelaide United i Australien.

Absalonsen har rekorden for flest superligakampe for de lyseblå. 173 gange er han løbet på banen for holdet fra Haderslev. Med sine 34 superligascoringer for SønderjyskE har han samtidig overhalet Tommy Bechmann som klubbens farligste superligaspiller.

I den forgangne sæson er han både blevet brugt som venstrekant på midtbanen og som venstre back.

Anfører og kulturbærer

Sportschef Hans Jørgen Haysen glæder sig over, at Absalonsen tager et halvt år mere i klubben.

- Ud over kvaliteterne på banen er han også en vigtig mand i omklædningsrummet, siger sportschefen.

- Han er anfører og kulturbærer i klubben, og han er en af dem, som de unge og yngre spillere kan læne sig op ad. Han har prøvet det hele før, og han har nogle uovertrufne lederegenskaber og menneskelige værdier, som vi sætter stor pris på i SønderjyskE, lyder det fra Haysen.

Annonce

Mangler en målmand

Tirsdag blev det officielt, at målmand Sebastian Mielitz lige som Nicholas Marfelt, Joao Pereira og Artem Dovbyk siger farvel til klubben.

Den 30-årige tyske målmand, der kom til klubben i 2017 med erfaring fra blandt andet Werder Bremen, skifter til Viktoria Köln i 3. Bundesliga.

Med Mielitz' afvisning af at fortsætte hos sønderjyderne skal Hans Jørgen Haysen ud at finde en ny mand på en vital position, hvor der ikke er plads til at ramme ved siden af skiven.

JydskeVestkysten ville gerne have spurgt sportschefen, hvor langt han er med arbejdet med at skaffe klubben en ny, dygtig målmand. Det var onsdag formiddag og onsdag eftermiddag ikke muligt at trække Hans Jørgen Haysen for en kommentar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

0 kroner for en hel dags arbejde: Mens andre vagtlæger skovler 40.000 sammen på en vagt, har Michael prøvet det stik modsatte

Annonce