Annonce
Esbjerg

Rekordmange på gaden for at støtte udsatte børn: Louise fra Esbjerg har altid bakket op om børnetelefonen

Louise Alenkær fra Esbjerg er søndag en af de mange tusind danskere, der går på gaden for at støtte Børns Vilkår. Foto: Privat
Børns Vilkår oplever i år massiv interesse for at samle ind, og søndag går esbjergenserne så på gaden for at rasle med bøsserne. En af dem, der samler ind for første gang, er Louise Alenkær. Hun vil særligt støtte op om BørneTelefonen, der hvert år har 55.000 samtaler med børn og unge. Endnu flere forsøger at komme igennem, men må opgive på grund af kø på linjen.
Annonce

ESBJERG: - Min far slår mig næsten hver dag. Han kalder mig dum og uklog. Det gør mig ked af det, og nogle gange har jeg bare lyst til at dræbe mig selv. Ingen vil alligevel kunne huske mig. For alle hader mig. Også mig selv.

Sådan lyder det fra en pige på 11, der har ringet til BørneTelefonen.

Og det er bare et eksempel på det, som de ansatte ved Børns Vilkårs børnetelefon hver dag møder fra børn, der ikke har andre steder at gå hen. Børn, der vokser op med misbrug, vold, overgreb og mobning.

Der er dog mange børn, der henvender sig forgæves, fordi der er kø på linjen. I 2019 var der næsten 140.000 ubesvarede henvendelser, og det er netop derfor tusindvis af danskere og esbjergensere søndag går på gaden. Her samler de ind for at sikre, at endnu flere børn kan få hjælp, når de kontakter børnetelefonen.

En af dem, der søndag rejser sig fra sofaen for at stemme dørklokker er Louise Alenkær fra Esbjerg. Hun kan selv huske børnetelefonen fra hun var ung, og hun har altid ment, at den var et vigtigt tilbud.

- Det er faktisk første gang, jeg samler ind. Men i år tænkte jeg, at jeg måtte få fingeren ud og komme afsted. Jeg har altid støttet op om sagen, siden den startede. Jeg er selv skilsmissebarn, og derfor kender jeg til nogle af de tanker, man kan rende rundt med. Så det er godt, at der er et sted, der tager sig af nogle af problemerne, siger hun.

Annonce

Børn oplever voldsomme ting

I sit tidligere job som folkeskolelærer har Louise Alenkær set mange børn, der har brug for hjælp og rådgivning, og derfor var det vigtigt for hende at være en del af årets indsamling.

- Børn slås med mange ting. Det kan være sorg, misbrug hos søskende eller forældre med et alkoholproblem. Børn og unge går voldsomme ting igennem, og de har jo ikke selv valgt den verden, de er født ind i. Og derfor vil jeg gerne støtte et tiltag, der gør, at de ikke behøver at føle sig helt alene, siger Louise Alenkær, der håber, at der kan blive rejst penge, så færre børn ringer forgæves.

- Mange unge kan godt føle, at de står alene og er lidt mærkelige, og det er altså ikke alle, der har mulighed for psykologhjælp eller har forældre, der ser deres problemer. Derfor håber jeg at blive mødt med forståelse og gavmildhed. Jeg tror, at der er mange, der kan se, at det er en vigtig sag, siger hun.

Annonce

Coronakrisen har forværret problemerne

Rasmus Kjeldahl, der er direktør i Børns Vilkår, er taknemmelig over den opbakning, man oplever fra indsamlere som Louise. Han fortæller, at coronakrisen kun har gjort behovet endnu større. Mange børn er nemlig blevet mere udsatte under coronakrisen


Børn slås med mange ting. Det kan være sorg, misbrug hos søskende eller forældre med et alkoholproblem. Børn og unge går voldsomme ting igennem, og de har jo ikke selv valgt den verden, de er født ind i. Og derfor vil jeg gerne støtte et tiltag, der gør, at de ikke behøver at føle sig helt alen

Louise Alenkær


- Coronakrisen har kun gjort det endnu tydeligere, hvor vigtigt det er, at børn har et sted at række ud, og krisen ser ud til at have forstærket danskernes lyst til at hjælpe udsatte børn. I hvert fald har Børns Vilkår aldrig oplevet så stor en interesse for at samle ind, og det er vi ekstremt taknemmelige for, siger han og tilføjer:

- Da samfundet lukkede ned, kom rigtig mange børn i klemme. Mange fik sat deres sag på pause og blev isoleret i hjem med vold og misbrug. Der var også flere, der fortalte, at deres udfordringer med for eksempel angst og selvskade blussede op igen. Det er helt afgørende, at børn nu og fremover har et sted, hvor de anonymt kan række ud efter hjælp og sætte ord på det, der er svært.

Om indsamlingen

Børns Vilkår afholder landsindsamling søndag den 18. oktober 2020.

De indsamlede midler går til at drive og udvikle BørneTelefonen blandt andet gennem rekruttering og uddannelse af frivillige rådgivere.

BørneTelefonen har eksisteret siden 1987 og har åbent alle dage året rundt – også juleaften.

Både i sit arbejde som skolelærer og fra sin barndom som skilsmissebarn har hun set, hvad man som barn og ung kan gå igennem. Det vil hun gøre noget ved. Foto: Privat
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Dyr redningsaktion: Bravo Tours sender kæmperegning til skatteyderne

Trekantområdet

Falck fandt fire nye coronatilfælde: Efterskole har sendt alle 160 elever hjem

Annonce