Annonce
Tønder

Rekordmange testede: Stor efterspørgsel giver udvidede åbningstider i testcenter

Rekordmange lod sig i sidste uge blive kviktestet i Tønder Kommune. Den store efterspørgsel gør nu, at muligheden for at blive PCR-testet udvides i Tønder. Arkivfoto: André Thorup
I sidste uge blev rekordmange testet med en kviktest i Tønder Kommune. Den store efterspørgsel gør nu, at muligheden for at blive PCR-testet udvides i Tønder.

Tønder Kommune: I sidste uge blev der slået rekord over folk, der stillede sig i kø til en kviktest rundt om i Tønder Kommune. I alt 8141 fik en pind i næsen i sidste uge.

Det er en stigning på 763 testede personer i forhold til ugen før, der tidligere var rekorduge for antal testede med en kviktest. Alene torsdag blev der testet 1933 personer, hvilket er det højeste antal kviktest på en dag nogensinde i kommunen.

Det store ønske for at blive testet har blandt andet medført, at PCR-testcenteret i Tønder har udvidet åbningstiderne. I stedet for tiderne 7.30-18 kan man nu blive testet i tidsrummet 7.30- 21.30 mandag til fredag. Lørdag og søndag er det klokken 7.30-18.30.

Annonce

- Der er stort behov for testning, og det behov er imødekommet, så der er en fleksibilitet ved at kunne testes om aftenen, siger Peter Michael Jørgensen, der er chefkonsulent i Tønder Kommune.

Stabilt antal

På trods af flere test, er antallet af positive corona-smittede på et af de laveste niveauer, der er målt. Seks personer er inden for de seneste syv dage testet positive, hvilket givet et incidenttal på 16,1 per 100.000 borgere.

- Vi har ligget stabilt den seneste uge under bekymringsgrænsen. Så det ser fornuftigt ud i Tønder Kommune på nuværende tidspunkt, men vi har også set i nogle kommuner, hvor hurtigt det kan gå på en uge eller to. Derfor skal vi stadig være opmærksomme og følge de vejledninger, der er, siger Peter Michael Jørgensen, og fortsætter:

- Vi har været ned på fire, men at vi ligger under ti smittede, så er vi på noget af det laveste, vi kan på nuværende tidspunkt. Hvis vi sammenligner os med de øvrige kommuner, ligger Tønder Kommune på en syvende plads over kommuner med det laveste smittede.

Her kan du testes

  • Du kan få en PCR-test på Nordre Industrivej 5A i Tønder mandag-fredag klokken 7.30-21.30 og lørdag-søndag klokken 7.30-18.30. Det kræver tidsbestilling, som du kan lave på coronaprøve.dk.


Følgende steder kan du få en kviktest. Dette kræver ikke tidsbestilling: 

  • Tønder Sport- og Fritidscenter: Mandag - fredag kl. 7 - 18 og lørdag - søndag kl. 9 - 17
  • Klosterhallen, Løgumkloster: Mandage kl. 8 - 18 og torsdage kl. 8 - 18

    Bemærk der er PCR test lørdage fra kl. 9 - 17.

  • Toftlund Hallerne: Mandage kl. 9 - 18, torsdage kl. 9 - 18 og fredage Kl. 9 - 17.

  • Skærbækcenteret: Tirsdage kl. 9 - 18 og fredage kl. 9 - 18.

  • Rømø Infocenter, Juvrevej 6, Rømø: Onsdage kl. 10 - 17 og lørdage kl. 10 - 17.

  • Digeskolen Højer, Nørrevej 80, Højer: Torsdage kl. 13 - 16.

  • Bredebro Idrætscenter: Onsdage kl. 9 - 18. Fra og med onsdag den 5. maj testes der i Bredebro Idrætscenter Der er ikke test i Bredebro 2. og 16. juni 2021

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Første læs opgravede mink er brændt i Kolding: Lugter mindre end skraldebilen og er ikke en 'klistret suppedas'

Annonce