Annonce
Varde

Rekordomsætning i skyggen af corona: Anneberg producerer hytter på fuld kraft

Brødrene Christian og Frits Anneberg fra Anneberg Limtræ har stor succes med deres luksushytter og vil både i maj og juni slå omsætningsrekord. Efter sommerferien ser det dog noget mere dystert ud. Arkivfoto: Henrik Reintoft
Anneberg Limtræ er indtil nu næsten upåvirkede af coronakrisen, men har dog måtte afskedige to mand. Der kommer ordre ind hver dag på limtræ, mens der produceres hytter på fuld kraft.

Lunde: At spille på flere heste eller sætte det hele på et bræt?

Det er ofte et spørgsmål, som virksomhederne skal stille sig selv. Hos Anneberg Limtræ i Lunde i Varde Kommune med 15 medarbejdere priser de sig lige nu lykkelige over, at virksomheden spiller på flere heste. Den har produktion af limtræ til byggeriet, men fremstiller også sine egne luksushytter til især campingpladser, idrætsanlæg og hoteller med plads i naturen.

- Vi får rekordomsætning i maj og juni. I hytteproduktionen kører vi for fuld tryk, siger fabrikant Christian Anneberg, som sammen med broren, Frits Anneberg, ejer og driver Anneberg Limtræ.

Det skyldes ordrer, der er kommet ind, før coronavirussen satte Danmark i stå.

Annonce
Vi får rekordomsætning i maj og juni. I hytteproduktionen kører vi for fuld tryk.

Fabrikant Christian Anneberg, Anneberg Limtræ

Faldet ned fra månen

Han fortæller, at der lige nu er seks mand fuldt beskæftiget med at lave hytter. Han og mange andre håber på, at samfundet snart begynder at komme til sig selv igen. For glæden over den nuværende produktivitet og rekordomsætning kan hurtigt få ben at gå på.

- Det dur ikke, vi går i panik. Vi skal tro på, at der kommer gang i butikken. Men det her kommer til at koste, siger Christian Anneberg.

Også selv om de dagligt får nye ordre på limtræ til byggeriet. Omvendt forholder det sig med salg af nye hytter. Det er gået helt i stå.

- At ringe til nogen, der ligger ned, går ikke. Det vil være, som om vi er faldet ned fra månen og hverken har set eller hørt noget om coronakrisen, siger Christian Anneberg.

For de potentielle kunder til hytterne er en af de hårdest ramte brancher. Især campingpladserne, som har investeret i løbet af vinteren, er presset på likviditeten. Og mange campingpladser har de senere år øget antallet af hytter, som kan lejes ud hele året. Blandt andre Henne Strand Camping, som har købt flere hytter hos Anneberg Limtræ.

- Alle forretninger med campingpladserne er forsvundet som dug for solen, siger Christian Anneberg.

Fuld løn til fyrede folk

Belært af erfaringerne fra finanskrisen i 2008 har han ageret hurtigt. Han har afskediget to mand med fuld løn i opsigelsesperioden. Det vil sige, at de ikke skal arbejde i opsigelsesperioden, men får løn.

- Det her er lidt noget øv og rigtig træls. Det er noget sjovere at ansætte folk.

Men selv om det lige nu går godt, så er udsigterne dystre med hensyn til hytteproduktionen.

- Fra den 1. juli så har vi ikke noget at lave. Og så er alle hjælpepakker væk, siger Christian Anneberg.

Lige nu går overvejelserne derfor på, om de for en stund skal producere til lager.

Det er hytter som disse hos Nygaards Afrika, som lige nu holder Anneberg Limtræ oven vande i en tid med coronakrise. Arkivfoto: Henrik Reintoft
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Stærk utilfredshed i Tønder og stor glæde på Rømø: Grænseåbning får meget blandet modtagelse

Sydjylland

Camping-indehaver skuffet over Mette Frederiksens delvise grænseåbning: Vi har brug for weekend-turister

Annonce