Annonce
Esbjerg

Rekordordre: Traktorer for 14 millioner solgt på Ribe Dyrskue

Under den blå sommerhimmel på Ribe Dyrskue blev det fejret på behørig vis fejret, da firmaet Brødrene Holst Sørensen A/S fra Obbekær indgik en stor millionhandel med Skamstrup Maskinstation. Der blev skålet i champagne. Fra venstre produktchef Heine Slyk Søe fra firmaet Case IH Danmark, Torben Kamp, ejer af Skamstrup Maskinstation, maskinhandler Søren Holst Sørensen og værkfører Lars Andersen. De to sidstnævnte begge medejere af Brødrene Holst Sørensen A/S. Foto: Ole Maass.
Fredag formiddag blev det på Ribe Dyrskue fejret med håndslag og champagne, da firmaet Brødrene Holst Sørensen A/S fra Obbekær solgte otte traktorer til en samlet nypris på 14,4 millioner kroner. Køber er Torben Kamp, som driver Skamstrup Maskinstation ved Nordenskov.

RIBE: Det blev fejret med håndslag, og der skålet i champagne på maskinfirmaet Brødrene Holst Sørensen A/S' stand på Ribe Dyrskue, umiddelbart efter åbningen af dyrskuet fredag, klokken 10.

Årsagen til fejringen er, at Brødrene Holst Sørensen har indgået den største enkelthandel i firmaets historie - og givetvis også den største handel, som nogensinde er indgået på Ribe Dyrskue. Salget af otte traktorer af mærket Casi IH Puma, som koster 1,8 millioner kroner stykket. Altså et samlet salg af traktorer til en nyværdi på 14,4 millioner kroner.

Køber er Torben Kamp, ejer af Skamstrup Maskinstation ved Nordenskov, og både køber og sælger havde det store smil på fredag formiddag.

- Torben er en god kunde hos os, og det er jo langt fra første gang vi handler med hinanden. Så han har da også fået lidt rabat, siger maskinhandler Søren Holst Sørensen med et skævt smil. Han er den ene af seks ejere af Brødrene Holst Sørensen A/S.

- Resultatet er både bedre økonomi for landmanden samtidig med, at det i høj grad gavner miljøet.

Torben Kamp, køber af otte traktorer til 14,4 millioner kroner

Det ypperste

Både køber og sælger er enige om, at de otte traktorer af mærket Casi IH Puma er noget af det ypperste, der er på markedet. Traktorer med masser af teknologi i form af autostyring, udbyttekort og andre tekniske finesser, som betyder, at landmanden, som lejer traktoren og en medarbejder fra maskinstationen kan styre gødningsforbrug, sprøjtning af markerne og de andre arbejdsprocesser meget præcist.

- Man kan indlæse alle data, så man kan minimere gødningsforbrug og mængden af sprøjtegift - og resultatet er både bedre økonomi for landmanden samtidig med, at det i høj grad gavner miljøet. Med disse nye traktorer vil vi være ikke bare på forkant med den teknologiske udvikling. Vi vil være foran de krav, som vil blive stillet til landbruget, og det gavner både landmanden men også samfundet som helhed, fortæller Torben Kamp.

På sin maskinstation beskæftiger han 27 fastansatte medarbejdere, og hans firma Skamstrup Maskinstation har en årlig omsætning på cirka 50 millioner kroner.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Drukfest for skoleelever bliver ikke lavet om: Mens dele af landet forbyder alkohol på sidste skoledag, holder Esbjerg fast i de gamle traditioner

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Susan og Hans Jørgen byggede historisk villa om: Nu er de pensionister og vil ned i ét plan. Men nabohuset skæmmer

Erhverv For abonnenter

Køreskole er pludselig lukket: Tidligere direktør er sygemeldt, og elever kan ikke få pengene igen

Varde

Alvorlig sag om blufærdighedskrænkelse på skole: Tre mandlige elever anmeldt for at krænke pige

Team Esbjerg For abonnenter

Nu er der pres på: Team Esbjerg er pisket til at vinde på lørdag

Formand for landdistrikter om penge til sportshaller i bytte for flere vindmøller og solceller: - Det er slet ikke nok

Varde

Campingfamilie med sjælden ros til myndighederne efter brand løb løbsk: Derfor er der glæde efter drama i strid blæst

Erhverv For abonnenter

Total tavshed om Ecco-fadæsen: Konservative-toppolitikere nægter at tale om Niels Flemming Hansens farvel til ordførerpost

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre, end min far

Billund For abonnenter

Cassandra stod frem efter lumre beskeder fra chefen: Hvis ikke jeg gjorde noget, ville det bare blive ved

Færre fugle, døve marsvin og flere invasive arter ved Vesterhavet: Forsker kalder planerne om 10.000 vindmøller i Nordsøen for 'verdens største marinbiologiske eksperiment'

Rejser

Millioner vil have de billetter, der kan sende danskere på månedlang ferie i hele Tyskland for 68 kroner

Kultur For abonnenter

Vejen Kunstmuseum har været lukket i halvandet år: - Jeg ser det ikke som et problem, at vi ikke har åbnet

Haderslev

Bekymret formand midt mellem tusindvis af gåselorte: – Her har man jo ikke lyst til at sidde og hygge sig

Annonce