Annonce
Kultur

Musikhuset slår salgsrekord efter coronadukkert: - Folk tørster efter kulturoplevelser

Direktør Torben Seldrup glæder sig over rekordmange solgte billetter i august, september og oktober i Musikhuset Esbjerg. Folk tørster simpelthen efter kulturoplevelser efter coronanedlukningen, mener han.  Arkivfoto: Martin Ravn
Ikke siden 2015 er der blevet solgt så mange billetter i Musikhuset Esbjerg i de tre første måneder af en ny sæson. Publikum tørster simpelthen efter kulturoplevelser efter coronatiden, mener direktør Torben Seldrup.

Esbjerg: Direktør i Musikhuset Esbjerg, Torben Seldrup, har, selv om vi befinder os i Vestjylland, svært ved at holde armene nede i disse dage.

19.000 solgte billetter i de seneste tre måneder er nemlig det højeste antal siden 2015, og dermed ser det for alvor ud til, at coronakrisen er overstået i musikhuset.

- Det er faktisk ret vildt med de mange solgte billetter, og jeg er temmelig overrasket over det, erkender Torben Seldrup.

Annonce

Jeg har hele tiden haft en tro på, at publikum ville komme tilbage, men jeg var også i tvivl om, hvorvidt nogle ville være tilbageholdende, når der blev åbnet igen, men den bekymring har heldigvis vist sig at være unødvendig.

Torben Seldrup

Rekordsalget kommer efter et 2020, hvor musikhuset på grund af corona oplevede det laveste antal gæster nogensinde. Adskillige arrangementer blev enten aflyst, udskudt eller afviklet med et begrænset antal tilskuere, og restriktionerne fortsatte i første halvdel af 2021.

Unødvendig bekymring

Til gengæld fik landets kulturinstitutioner lov at tage hul på efterårssæsonen i år uden begrænsninger, og folk er strømmet til billetlugerne.

- Jeg har hele tiden haft en tro på, at publikum ville komme tilbage, men jeg var også i tvivl om, hvorvidt nogle ville være tilbageholdende, når der blev åbnet igen, men den bekymring har heldigvis vist sig at være unødvendig. Det er en generel tendens, for hele branchen, at der bliver solgt mange billetter, siger Torben Seldrup, der også er formand for foreningen Danske Koncert- og Kulturhuse.

Musikhuset Esbjerg har lavet en stor satsning på musicals, og det er blandt andet den nyligt annoncerede "Pretty Woman", der har fået folk til at lægge billetter i kurven.

- Selv om der er 13 måneder til premieren, har vi allerede solgt 1100 billetter på under en uge. Men det er faktisk meget bredt, der bliver solgt mange billetter for tiden. Der er også stor interesse for stand up, klassiske og rytmiske koncerter, og teaterforestillingerne her i efteråret har også haft en god belægning, fortæller direktøren.

Annonce

Tørstet efter oplevelse

 Men hvordan kan det være, at publikum på den måde pludselig strømmer til?

- Jeg tror simpelthen, at folk har tørstet efter at komme ud og opleve kultur igen, det er også det, som mange har sagt til mig, når jeg har mødt dem her i foyeren. Vi har bestræbt os på at gøre det til en tryg oplevelse at komme her, mens der stadig var restriktioner med afstand og  afspritning, og det er måske det, der giver pote nu, siger Torben Seldrup.

Er rekordsalg af billetter også lig med rekordindtjening?

- Nej, sådan hænger det ikke helt sammen. Vi havde under corona og har stadig ekstra personale på for at optimere rengøringen og hygiejnen. De fleste shows er nogenlunde stabile i pris, men nogle er også blevet dyrere, men helt overordnet er det logisk, at jo flere billetter vi sælger, jo bedre er indtjeningen, siger Torben Seldrup.

Og han tør godt tro på, at den positive udvikling fortsætter.

- Der er virkelig tryk på kedlerne nu, og vi har en stor pukkel af udsatte arrangementer, som vi afvikler nu, så vi har omkring 50 procent flere arrangementer her i efteråret. Hvis 2022 bliver et normalt år, tror jeg også, at vi fortsat vil opleve en opgang i billetsalget. Hvor vi tidligere var forsigtige med at booke arrangementer, er der nu også en helt anderledes optimisme, siger Torben Seldrup.

Annonce
Kultur For abonnenter

Vejen Kunstmuseum har været lukket i halvandet år: - Jeg ser det ikke som et problem, at vi ikke har åbnet

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg For abonnenter

Politibetjent tiltalt for at misbruge sin stilling: - Han ville ikke lade mig slippe, før jeg ændrede min forklaring

Kolding For abonnenter

Dagen efter at udviklingshæmmet dreng blev glemt og efterladt alene i SFO: Ni-årig infantil autist løb væk, uden at personalet opdagede det

Esbjerg

Kommune afviser at indføre regler for udklædning på sidste skoledag: - Vi skal passe på med at lade os krænke

Navne For abonnenter

Dødsfald i Syd- og Sønderjylland

Bryggeri varsler dyrere øl: Tørke og krig sender forbrugerne til lommerne - endnu engang

Aabenraa

Anden sure smiley i træk: Kendt restaurant havde opbevaret fisk for varmt - indehaver lægger sig fladt ned

Haderslev For abonnenter

Mere end otte år efter lukning: Sygehus i ni etager endelig solgt til ukendt investor

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre end min far

Varde

Makkerpar genåbner kendt restaurant efter tre års mørke: Nu er de oppe på to spisesteder sammen

Færre fugle, døve marsvin og flere invasive arter ved Vesterhavet: Forsker kalder planerne om 10.000 vindmøller i Nordsøen for 'verdens største marinbiologiske eksperiment'

Haderslev

To år mere med streetfood: Allerede inden åbningen i begyndelsen af juni er lejeaftalen på prominent havnefront blevet forlænget

Erhverv For abonnenter

Derfor skriver avisen om de klamme beskeder: Det er vigtigt, at chefer opfører sig ordentligt

Billund

Før bestod livet af chips og snoller på sofaen: Efter sit halvmaraton er en anden drøm rykket tættere på

Annonce