Annonce
Kultur

Musikhuset slår salgsrekord efter coronadukkert: - Folk tørster efter kulturoplevelser

Direktør Torben Seldrup glæder sig over rekordmange solgte billetter i august, september og oktober i Musikhuset Esbjerg. Folk tørster simpelthen efter kulturoplevelser efter coronanedlukningen, mener han.  Arkivfoto: Martin Ravn
Ikke siden 2015 er der blevet solgt så mange billetter i Musikhuset Esbjerg i de tre første måneder af en ny sæson. Publikum tørster simpelthen efter kulturoplevelser efter coronatiden, mener direktør Torben Seldrup.

Esbjerg: Direktør i Musikhuset Esbjerg, Torben Seldrup, har, selv om vi befinder os i Vestjylland, svært ved at holde armene nede i disse dage.

19.000 solgte billetter i de seneste tre måneder er nemlig det højeste antal siden 2015, og dermed ser det for alvor ud til, at coronakrisen er overstået i musikhuset.

- Det er faktisk ret vildt med de mange solgte billetter, og jeg er temmelig overrasket over det, erkender Torben Seldrup.

Annonce

Jeg har hele tiden haft en tro på, at publikum ville komme tilbage, men jeg var også i tvivl om, hvorvidt nogle ville være tilbageholdende, når der blev åbnet igen, men den bekymring har heldigvis vist sig at være unødvendig.

Torben Seldrup

Rekordsalget kommer efter et 2020, hvor musikhuset på grund af corona oplevede det laveste antal gæster nogensinde. Adskillige arrangementer blev enten aflyst, udskudt eller afviklet med et begrænset antal tilskuere, og restriktionerne fortsatte i første halvdel af 2021.

Unødvendig bekymring

Til gengæld fik landets kulturinstitutioner lov at tage hul på efterårssæsonen i år uden begrænsninger, og folk er strømmet til billetlugerne.

- Jeg har hele tiden haft en tro på, at publikum ville komme tilbage, men jeg var også i tvivl om, hvorvidt nogle ville være tilbageholdende, når der blev åbnet igen, men den bekymring har heldigvis vist sig at være unødvendig. Det er en generel tendens, for hele branchen, at der bliver solgt mange billetter, siger Torben Seldrup, der også er formand for foreningen Danske Koncert- og Kulturhuse.

Musikhuset Esbjerg har lavet en stor satsning på musicals, og det er blandt andet den nyligt annoncerede "Pretty Woman", der har fået folk til at lægge billetter i kurven.

- Selv om der er 13 måneder til premieren, har vi allerede solgt 1100 billetter på under en uge. Men det er faktisk meget bredt, der bliver solgt mange billetter for tiden. Der er også stor interesse for stand up, klassiske og rytmiske koncerter, og teaterforestillingerne her i efteråret har også haft en god belægning, fortæller direktøren.

Annonce

Tørstet efter oplevelse

 Men hvordan kan det være, at publikum på den måde pludselig strømmer til?

- Jeg tror simpelthen, at folk har tørstet efter at komme ud og opleve kultur igen, det er også det, som mange har sagt til mig, når jeg har mødt dem her i foyeren. Vi har bestræbt os på at gøre det til en tryg oplevelse at komme her, mens der stadig var restriktioner med afstand og  afspritning, og det er måske det, der giver pote nu, siger Torben Seldrup.

Er rekordsalg af billetter også lig med rekordindtjening?

- Nej, sådan hænger det ikke helt sammen. Vi havde under corona og har stadig ekstra personale på for at optimere rengøringen og hygiejnen. De fleste shows er nogenlunde stabile i pris, men nogle er også blevet dyrere, men helt overordnet er det logisk, at jo flere billetter vi sælger, jo bedre er indtjeningen, siger Torben Seldrup.

Og han tør godt tro på, at den positive udvikling fortsætter.

- Der er virkelig tryk på kedlerne nu, og vi har en stor pukkel af udsatte arrangementer, som vi afvikler nu, så vi har omkring 50 procent flere arrangementer her i efteråret. Hvis 2022 bliver et normalt år, tror jeg også, at vi fortsat vil opleve en opgang i billetsalget. Hvor vi tidligere var forsigtige med at booke arrangementer, er der nu også en helt anderledes optimisme, siger Torben Seldrup.

Annonce
Kultur For abonnenter

Vores madanmelder gæster indisk restaurant i Vejle: Tam og kedelig oplevelse - og hvor i alverden var mangosaucen?

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Grundlægger af stort transportfirma med 300 ansatte er død

Kolding For abonnenter

Anettes far tabte guldtand ud af munden kort inden han døde: I dag er den endt som hendes højtelskede smykke

Esbjerg

Troede invitation var spam: Nu er lille køkkenfirma blevet gazellevirksomhed

Team Esbjerg

Team Esbjerg-himmelstormer har sat kursen mod VM i Spanien: - Det er på en trist baggrund, men det er mega vildt for mig

Medie: Vaccineskeptikere opsøger coronasmitte

Sydjylland For abonnenter

Frygtet svinesygdom rykker nærmere og nærmere Danmark: Rigtig mange bønder er her ikke i morgen, hvis den krydser grænsen

Kultur

Kronprinsessen kommer til børnenes hovedstad: Sådan kan du være med

Esbjerg

Corona-status i Esbjerg: Smitten stiger i to nye bydele og mistanke om frygtet variant hos en person

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Kolding

36-årig mand anholdt: Mistænkes for at stå bag voldsomt røveri mod 7-Eleven

Sønderborg For abonnenter

Aldi vil investere millioner i to byer: Her vil kæden bygge nye butikker

Tønder

27-årig varetægtsfængslet for vanvidsbilisme og grov vold

Annonce