Annonce
Esbjerg

Rekordstort besøgstal på Ribe Kunstmuseum

Udstillingen af Michael Anchers Skagens-malerier var ét af de helt store publikums-trækplastre på Ribe Kunstmuseum i 2019. Arkivfoto: Chresten Bergh.
Inden året er omme vil over 24.000 mennesker have besøgt Ribe Kunstmuseum og dermed overgår besøgstallet 2012-rekorden på 23.368 besøgende gæster. Resten af året og frem til den 5. januar er der gratis adgang for gæster på Ribe Kunstmuseum.

RIBE: Ribe Kunstmuseum kommer ud af 2019 med en ny besøgsrekord siden museets rekordhøje antal besøgende på 23.368 i 2012. I år kommer besøgstallet et lille stykke over de 24.000 gæster, oplyser museumsdirektør Dagmar Warming, som af gode grunde ikke kan fastslå det endelige besøgstal, da året som bekendt ikke er omme endnu.

I glæde over besøgsrekorden giver museet resten af året og frem til og med den 5. januar gæsterne gratis adgang. I den periode kan man alene se museets faste samlinger.

- Det har været et godt år for os. Vi er rigtig glade for, at så mange har besøgt museet i 2019. Vores kunstsamling er en særdeles fin præsentation af den danske kunst, og adskillige værker fra samlingen er verdenskendte og udlånes ofte til store udstillinger i ind- og udland, siger Dagmar Warming.

I 2019 har Ribe Kunstmuseum haft flere særudstillinger, som har tiltrukket et stort publikum. Det gælder ikke mindst udstillingen med værker af Skagensmaleren Michael Ancher, som trak over 10.000 gæster, men også udstillingerne med værker af den farverige Kristian Zahrtmann og den netop afsluttede udstilling med træsnit af Edvard Munch har trukket rigtig mange gæster til.

Annonce

14.509 betalende gæster

Ribe Kunstmuseum havde i 2019 14.509 betalende gæster. 2370 børn og unge er ligeledes noteret som gæster på museeet - det er blandt andet skoleklasser, som kommer gratis ind. Derudover har museet også en del tusinde gæster, som kommer ind via forskellige rabatordninger, folk med årskort og medlemmer af museets kulturklub.

Ny museumsinspektør

Museet fejrer som nævnt besøgsrekorden med at give gratis adgang til gæster frem til og med den 5. januar. I perioden fra den 6. til den 31. januar vil museet til gengæld være lukket, da der skal foretages diverse reparationer, vedligehold, maling af publikumsområderne og opdatering af klimaanlægget.

Besøgsrekorden er ikke den eneste nyhed fra museet, som også netop har ansat en ny museumsinspektør og forskningsleder. Den nye medarbejder, som tiltræder den 1. februar er Anna Schram Vejlby, som i ti år har været ansat som museumsinspektør på Den Hirschsprungske Samling i København. Hun er mag.art. og ph.d. og har guldalderen som sit kunsthistoriske speciale.

- Jeg er meget glad for og stolt over, at museet kan tiltrække en så erfaren og kompetent kunsthistorier og forsker, siger Dagmar Warming. Den nye museumsinspektør flytter til Ribe sammen med sin mand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Kolding

Se video: Hør Danfoss-par fortælle om lukningen og planer for fremtiden

Esbjerg

Klar til kamp om ballon-forbud: Esbjerg-politikere bokser endnu en runde

Kolding

V og DF vender på en tallerken igen: Bekymring fra borgere får dem til at fravælge konsulenter på resultatløn

Annonce