Annonce
Esbjerg

Rekordstort besøgstal på Ribe Kunstmuseum

Udstillingen af Michael Anchers Skagens-malerier var ét af de helt store publikums-trækplastre på Ribe Kunstmuseum i 2019. Arkivfoto: Chresten Bergh.
Inden året er omme vil over 24.000 mennesker have besøgt Ribe Kunstmuseum og dermed overgår besøgstallet 2012-rekorden på 23.368 besøgende gæster. Resten af året og frem til den 5. januar er der gratis adgang for gæster på Ribe Kunstmuseum.
Annonce

RIBE: Ribe Kunstmuseum kommer ud af 2019 med en ny besøgsrekord siden museets rekordhøje antal besøgende på 23.368 i 2012. I år kommer besøgstallet et lille stykke over de 24.000 gæster, oplyser museumsdirektør Dagmar Warming, som af gode grunde ikke kan fastslå det endelige besøgstal, da året som bekendt ikke er omme endnu.

I glæde over besøgsrekorden giver museet resten af året og frem til og med den 5. januar gæsterne gratis adgang. I den periode kan man alene se museets faste samlinger.

- Det har været et godt år for os. Vi er rigtig glade for, at så mange har besøgt museet i 2019. Vores kunstsamling er en særdeles fin præsentation af den danske kunst, og adskillige værker fra samlingen er verdenskendte og udlånes ofte til store udstillinger i ind- og udland, siger Dagmar Warming.

I 2019 har Ribe Kunstmuseum haft flere særudstillinger, som har tiltrukket et stort publikum. Det gælder ikke mindst udstillingen med værker af Skagensmaleren Michael Ancher, som trak over 10.000 gæster, men også udstillingerne med værker af den farverige Kristian Zahrtmann og den netop afsluttede udstilling med træsnit af Edvard Munch har trukket rigtig mange gæster til.

14.509 betalende gæster

Ribe Kunstmuseum havde i 2019 14.509 betalende gæster. 2370 børn og unge er ligeledes noteret som gæster på museeet - det er blandt andet skoleklasser, som kommer gratis ind. Derudover har museet også en del tusinde gæster, som kommer ind via forskellige rabatordninger, folk med årskort og medlemmer af museets kulturklub.
Annonce

Ny museumsinspektør

Museet fejrer som nævnt besøgsrekorden med at give gratis adgang til gæster frem til og med den 5. januar. I perioden fra den 6. til den 31. januar vil museet til gengæld være lukket, da der skal foretages diverse reparationer, vedligehold, maling af publikumsområderne og opdatering af klimaanlægget.

Besøgsrekorden er ikke den eneste nyhed fra museet, som også netop har ansat en ny museumsinspektør og forskningsleder. Den nye medarbejder, som tiltræder den 1. februar er Anna Schram Vejlby, som i ti år har været ansat som museumsinspektør på Den Hirschsprungske Samling i København. Hun er mag.art. og ph.d. og har guldalderen som sit kunsthistoriske speciale.

- Jeg er meget glad for og stolt over, at museet kan tiltrække en så erfaren og kompetent kunsthistorier og forsker, siger Dagmar Warming. Den nye museumsinspektør flytter til Ribe sammen med sin mand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Tidligere JydskeVestkysten-chef giver ledelsen en ordentlig kindhest: - I bør overveje at lukke avisen, inden det bliver pinligt

Danmark For abonnenter

Kemikalie smadrede ansattes lunger: Nu har medarbejder fået nyt anfald på skandaleramt Varde-fabrik

Annonce