Annonce
Kolding

Rektor for stor uddannelsesinstitution tager usikkerhed om parkering roligt: Der er god tid

Arkitektkonkurrencen om den kommende UC Syd-bygning i campusområdet blev holdt i 2019. Ligesom SDU’s markante trekantede bygning, bliver UC Syd-bygningen også trekantet. Det var et krav i forbindelse med arkitektkonkurrencen. Der etableres en gangforbindelse mellem de to uddannelsesinstitutioner. Visualisering: C.C. Contractors/CUBO Arkitekter
Det bekymrer ikke rektoren for UC Syd, at det endnu er uafklaret, om Kolding Kommune bygger et parkeringshus, når UC Syds afdeling i Kolding efter planen bygger nyt på en del af SDU's p-plads.
Annonce

Kolding: At der endnu ikke er afsat en eneste krone i Kolding Kommune til et nyt parkeringshus på campusområdet, når UC Syd efter planen bygger et nyt koldingensisk domicil på en del af SDU's nuværende parkeringsplads, bekymrer ikke UC Syds rektor Birthe Friis Mortensen.

Hun mener nemlig, at der er god tid til at finde en løsning på de parkeringsproblemer, som kan vente i området, hvis kommunen ikke sørger for at etablere nye p-pladser i forbindelse med UC Syds kommende flytning af afdelingen i Kolding fra Dyrehavevej til campusområdet.

- Der er tid nok til at finde en løsning på det - i dialog med Kolding Kommune og de andre store uddannelsesinstitutioner, siger Birthe Friis Mortensen.

Da UC Syd tilbage i juni 2018 bød på den 4400 kvadratmeter store grund lige syd for SDU's bygning, håbede hun, at den nye afdeling kunne stå klar til de studerende i sommeren 2021.

Annonce

Bæredygtig parkering

Men både rektoren og den bygningsansvarlige på UC Syd, Kim Petri Petersen, fortæller, at byggeplanerne siden er blevet udskudt, da man fortsat venter på at få endeligt grønt lys til at bygge. Derfor vil byggeriet allertidligst være færdigt i sommeren 2022.

Forsinkelsen skyldes, at man venter på, at nogle formaliteter omkring et mageskifte mellem Kolding Kommune og Bygningsstyrelsen, der ejer SDU's grund, skal falde på plads. Herefter skal Folketingets finansudvalg sige ja til to såkaldte aktstykker, så byggeriet kan gå i gang.

Birthe Friis Mortensen fremhæver, at den nye UC Syd-bygning vil komme til at ligge i bekvem afstand af såvel tog- som rutebilstation, og at det formentlig vil hjælpe på parkeringsudfordringerne.

- Og i forhold til bæredygtighed, kan man diskutere, hvor rimeligt det er, at vi alle kører i bil til arbejde og skal parkere blot fem meter foran vores arbejdsplads, siger Birthe Friis Mortensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Ribe Bryghus har åbnet for hanerne

Danmark

Søren Brostrøm øjner smittens skyer over efteråret - og en fremtid med mere hygiejne

Annonce