Annonce
Kolding

Rektor for stor uddannelsesinstitution tager usikkerhed om parkering roligt: Der er god tid

Arkitektkonkurrencen om den kommende UC Syd-bygning i campusområdet blev holdt i 2019. Ligesom SDU’s markante trekantede bygning, bliver UC Syd-bygningen også trekantet. Det var et krav i forbindelse med arkitektkonkurrencen. Der etableres en gangforbindelse mellem de to uddannelsesinstitutioner. Visualisering: C.C. Contractors/CUBO Arkitekter
Det bekymrer ikke rektoren for UC Syd, at det endnu er uafklaret, om Kolding Kommune bygger et parkeringshus, når UC Syds afdeling i Kolding efter planen bygger nyt på en del af SDU's p-plads.

Kolding: At der endnu ikke er afsat en eneste krone i Kolding Kommune til et nyt parkeringshus på campusområdet, når UC Syd efter planen bygger et nyt koldingensisk domicil på en del af SDU's nuværende parkeringsplads, bekymrer ikke UC Syds rektor Birthe Friis Mortensen.

Hun mener nemlig, at der er god tid til at finde en løsning på de parkeringsproblemer, som kan vente i området, hvis kommunen ikke sørger for at etablere nye p-pladser i forbindelse med UC Syds kommende flytning af afdelingen i Kolding fra Dyrehavevej til campusområdet.

- Der er tid nok til at finde en løsning på det - i dialog med Kolding Kommune og de andre store uddannelsesinstitutioner, siger Birthe Friis Mortensen.

Da UC Syd tilbage i juni 2018 bød på den 4400 kvadratmeter store grund lige syd for SDU's bygning, håbede hun, at den nye afdeling kunne stå klar til de studerende i sommeren 2021.

Annonce

Bæredygtig parkering

Men både rektoren og den bygningsansvarlige på UC Syd, Kim Petri Petersen, fortæller, at byggeplanerne siden er blevet udskudt, da man fortsat venter på at få endeligt grønt lys til at bygge. Derfor vil byggeriet allertidligst være færdigt i sommeren 2022.

Forsinkelsen skyldes, at man venter på, at nogle formaliteter omkring et mageskifte mellem Kolding Kommune og Bygningsstyrelsen, der ejer SDU's grund, skal falde på plads. Herefter skal Folketingets finansudvalg sige ja til to såkaldte aktstykker, så byggeriet kan gå i gang.

Birthe Friis Mortensen fremhæver, at den nye UC Syd-bygning vil komme til at ligge i bekvem afstand af såvel tog- som rutebilstation, og at det formentlig vil hjælpe på parkeringsudfordringerne.

- Og i forhold til bæredygtighed, kan man diskutere, hvor rimeligt det er, at vi alle kører i bil til arbejde og skal parkere blot fem meter foran vores arbejdsplads, siger Birthe Friis Mortensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ingen grund til Corona-panik

Så er dét sket, som vi længe har vidst var overvejende sandsynligt: Coronavirus er kommet inden for landets grænser. En medarbejder ved TV2 har været på ferie i Italien og har med sig hjem fra skiferien bragt virussen, og nu træder det danske virusberedskab i kraft. Det må vi have tiltro til, men allerede nu meldes om butikker, der tømmes for håndsprit, og andre reaktioner, som kunne være forløbere for egentlig panik, og det er der ingen grund til. Omend mange er døde af Coronavirusen særligt omkring epicentret i millionbyen Wuhan i Kina, er den ikke, som vi også forleden bemærkede på denne plads, særlig farlig. Det foreløbigt største studie af den nye Coronavirus, Covid 19, fra Kina viser, at der er en dødelighed på 2,3 procent hos en gruppe smittede, hvor eksempelvis den for nogle år siden så frygtede SARS-virus havde en dødelighed på ti procent. I farlighed minder Corona altså mest om en almindelig influenzavirus, og derfor skal vi heller ikke gå i panik og lukke landet ned, fordi smitten nu er kommet inden for landets grænser. Coronavirus smitter mellem mennesker nøjagtig som influenza gør, det vil sige ved nys og host samt ved direkte kontakt. Det betyder også, at man skal opføre sig nogenlunde på samme måde. Undgå at være for tæt på mennesker, der nyser og hoster, samt sørge for en god håndhygiejne. Som altid er ældre og svagelige særligt udsatte, mens børn ikke ser ud til i særlig grad at blive ramt. Selvfølgelig er det angstprovokerende, når vi i en globaliseret og rejselysten verden rammes af en virus, der indtil videre ingen vaccine er imod. Men alt tyder på, at denne virus er relativt harmløs, og udviklingen i Kina er sådan, at antallet af nye smittede har været faldende siden januar. Faldet er kommet, efter den kinesiske stat i begyndelsen groft undertrykte redelige lægers opråb om et problem, men efter man opgav at lyve herom, ser det ud til, at man er ved at få styr på situationen. I et åbent og oplyst samfund som det danske, er vi heldigvis fri for den slags mummespil.

Annonce