Annonce
Kolding

Rema 1000-ansatte får krisehjælp efter røveri

Blot et kvarter efter røveriet mod Rema 1000 på Kløvervej i Kolding blev den 28-årige formodede gerningsmand anholdt. Foto: Henrik Kruse

Det var en yngre deltidsmedarbejder, der onsdag aften blev truet med en attrap-pistol til at udlevere kassebeholdningen i Rema 1000 på Kløvervej i Kolding. Han og de øvrige ansatte har alle modtaget psykologhjælp.

Kolding: Der har allerede været krisehjælp til alle de ansatte, der var til stede i Rema 1000 på Kløvervej i Kolding, da en 28-årig mand onsdag aften begik røveri mod butikken.

Det fortæller butiksindehaver, René Madsen.

- Alle i butikken har nu været i kontakt med en psykolog. Det er en del af vores procedure, som sættes i værk, hvis sådan noget her skulle ske. Heldigvis sker det sjældent, og vi håber på, at det aldrig sker igen, siger han og fortæller, at de ansatte selvfølgelig er rystede.

Særligt gik røveriet ud over en yngre mand, der har været ansat som deltidsmedarbejder i butikken ved siden af sit studie i en længere periode. Det var ham, der sad bag kassen, da den 28-årige mand kom ind og truede sig til at få udleveret kassebeholdningen med en pistol, som senere viste sig at være en vellignende attrap.

- Han er heldigvis ikke kommet til skade, og han har gjort, præcis som han skulle i situationen. Efter omstændighederne har han det godt, siger René Madsen, der kort efter røveriet kontaktede den pågældende medarbejders forældre.

Annonce

Han er heldigvis ikke kommet til skade, og han har gjort, præcis som han skulle i situationen. Efter omstændighederne har han det godt.

René Madsen, indehaver af Rema 1000 på Kløvervej i Kolding

Skal ikke være alene

- Hans far kom herned i butikken, og jeg fik en snak med ham. Jeg skulle især informere om de forskellige tilbud om hjælp, som hans søn nu har mulighed for at modtage, siger René Madsen.

Deltidsmedarbejderen vil blandt andet blive tilbudt al den psykologhjælp, som han har behov for, og han vil ikke skulle være alene i butikken i den kommende tid.

- Jeg tænker, at jeg selv vil være her sammen med ham, når han skal stå for at lukke butikken. Han virker som sagt til at have det okay, men det er også en del af proceduren, at man ikke skal være alene i butikken efter sådan en oplevelse, siger René Madsen.

René Madsen var ikke selv til stede i butikken under røveriet, men ankom kort efter. Da var politiet allerede nået frem.

- Jeg vil gerne rette en stor ros til politiet, der var her lynhurtigt. Men også til vores kunder, som spørger ind til det og viser, at de bakker os op. Det er vi glade for, siger René Madsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Kolding

Formand vil rulle udskældt besparelse tilbage: - Ældre skal bevare muligheden for at spise sammen

Erhverv For abonnenter

3F-formand undrer sig over lukningen af testfabrik: Man vil opleve et kæmpe dræn af viden

Annonce