Annonce
Haderslev

Rema 1000 er klar til at bygge ny butik i Haderslev

Efter planen er den nye Rema 1000 butik klar til indvielse i maj 2018. Foto: Dorthe Rasmussen

Discount-kæden Rema 1000 kan næste år indvie sin butik nummer 3 i Haderslev. Kæden har erhvervet den tidligere bogbinderi på hjørnet af Chr.X's Vej og Christiansfeldvej.

HADERSLEV: Så får Haderslevs indbyggere snart endnu en dagligvarebutik at handle i.

Det er Rema 1000-kæden, der er klar til at at rive det gamle bogbinderi på hjørnet af Chr.X's Vej og Christianfeld ned for at gøre plads til en ny dagligvarebutik, der bliver kædens tredje i Haderslev.

Den norskejede kæde har i forvejen butikkerne i Sejlstensgyde og på Simmestedvej, der begge drives af selvstændige købmænd.

Det er også planen med den tredje butik, fortæller Jørgen Modvig, der er teknik- og indretningschef for Rema 1000 kæden i Danmark.

- Der er nogle kandidater på bedding, men det er endnu ikke helt på plads, hvem der bliver den nye købmand, fortæller Jørgen Modvig, som regner med at kunne præsentere den kommende købmand ved rejsegildet for det nye byggeri.

Kædens hovedentreprenør på byggeriet er Aaskov Byg fra Kolding, der har opført flere butikker for Rema 1000 i det syd- og sønderjyske, senest i Dybbøl ved Sønderborg.

- Den butik har vi lige indviet, så nu er firmaet stille og roligt gået i gang med Haderslev. Nu er det jo et vinterbyggeri, men med lidt held er butikken færdig og klar til åbning i maj 2018, fortæller Jørgen Modvig.

Annonce
Foto: Dorthe Rasmussen

70 parkeringspladser

Den nye butik bliver på 1030 kvadratmeter og får cirka 70 parkeringspladser. Det er et pænt stort antal, der skal imødekomme, at det er et trafik-orienteret område, som mange vil komme kørende til for at handle ind, fortæller Jørgen Modvig.

Nordbyen har stået uden nærbutik inden lukningen af Kiwi i Varbergparken for et par år siden, og Rema 1000 kæden har en klar strategi om, hvor den gerne vil åbne nye butikker.

- De tre butikker i Haderslev ligger godt i forhold til hinanden, så de ikke konkurrencer med hinanden, konstaterer Jørgen Modvig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Kolding

Venstre i Kolding Byråd mister endnu et medlem: Due Paarup skifter til de radikale

Kolding

Forliget om at lukke Kolding havn er dødt: Nu skrider Socialdemokraterne også

Annonce