Annonce
Billund

Rema 1000 og Kirkens Korshær giver julehjælp og bekæmper madspild

Når Martin Olesen den 23. december om aftenen lukker butikken, har han en masse varer, der ikke kan holde sig til efter jul. I stedet for at smide dem ud, vil han i samarbejde med Kirkens Korshær forære varerne væk til familier, der er pressede på ressourcer og derfor trænger til en hjælpende julehånd. Arkivfoto: Martin Ravn
Rema 1000 i Billund vil forære nogle af de varer, der lillejuleaften ved lukketid ikke er blevet solgt, væk som julehjælp. Kirkens Korshær står for at organisere julehjælpen.

Billund: Rema 1000 behøver ikke smide så mange madvarer i skraldespanden - og en familie med begrænsede ressourcer får en bedre jul.

Det er tanken bag et samarbejde mellem Rema 1000 i Billund og den lokale afdeling af Kirkens Korshær, hvor nogle af de varer, som den lokale Rema 1000-butik ikke får solgt, bliver foræret væk som julehjælp.

- Idéen er, at der er nogle familier, som bliver glade, samtidig med at vi begrænser madspild, fortæller Martin Olesen, der er Rema 1000-købmand i Billund.

Martin Olesen søgte derfor efter en organisation, der kunne stå for at organisere uddelingen af julehjælp, og den tjans meldte Solveig Øhlenschlæger, som er frivillig hos Kirkens Korshær i Billund, sig til. Hun er allerede i kontakt med en håndfuld familier, der potentielt kan være modtagere af julehjælpen.

- Der er nogle, som er virkelig hårdt ramt. Det er, så man næsten sidder og får tårer i øjnene, siger Solveig Øhlenschlæger.

Annonce

Idéen er, at der er nogle familier, som bliver glade, samtidig med at vi begrænser madspild.

Martin Olesen, Rema 1000-købmand, Billund

Usikkert hvor mange der kan få

Hvor mange, der i sidste ende kan få en julekurv til at forsøde juleaften med, er uvist.

- Det afhænger af, hvad der ligger tilbage, når vi lukker den 23. december. Men jeg er sikker på, at vi nok skal finde varer, så der er til en god og solid julemiddag, lover Martin Olesen.

Han understreger dog, at der i kurvene nok skal være en mængde af den slags varer, som typisk vil være at finde på et traditionelt julebord.

Gave til børnene

Solveig Øhlenschlæger vil selv, sammen med sin lokalformand i Kirkens Korshær, kører ud og aflevere de færdigpakkede julekurve til de udvalgte familier. For at gøre juletiden lidt ekstra god for dem, der har allermindst, vil hun gå på jagt i Kirkens Korshærs egne rækker for at finde noget til familiernes yngste medlemmer.

- I alle de familier, vi har kontakt med, er der børn. Dem finder vi en lille gave til fra Kirkens Korshær, så de også har det lidt godt, siger Solveig Øhlenschlæger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Nu spidser det til i sag om tyske huskøbere i Danmark: Styrelse kan sende minister i samråd

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Leder For abonnenter

Det utilgivelige læk

Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden. Det nyder vi som borgere godt af, når vi eksempelvis kan betale i supermarkedet via en app, eller når vi skal i kontakt med offentlige myndigheder og ikke behøver af møde fysisk op. Tager man blot et smut syd for grænsen, vil man opdage et samfund, der virker tilbagestående i forhold til at høste fordelene af et digitaliseret samfund. Men udviklingen har også sine omkostninger. Eksempelvis kan det være svært for ældre at finde ud af selvangivelsen eller anden form for computerkontakt med myndighederne. Disse generationsudfordringer gøres der meget for at afbøde, men nogle omkostninger er af en karakter, så de er utilgivelige. En sådan er Sygehus Lillebælts læk, som netop er blevet kendt i offentligheden, af fortrolige oplysninger om godt en halv million patienter. Kort fortalt har blandt andet cpr-numre, navne og hjerteoplysninger i flere end fem år ligget tilgængelige for alle 26.000 ansatte i Region Syddanmark samt et ukendt antal samarbejdspartnere fra ind- og udland. Regionen og sygehuset er blevet kritiseret for lækket i en afgørelse fra Datatilsynet, men lægelig direktør på Sygehus Lillebælt Mads Koch Hansen har "ikke fantasi til at forestille sig", at nogle ansatte uberettiget skal have gjort brug af patienternes oplysninger. Det kræver nu ellers ingen livlig fantasi at forestille sig, at der blandt 26.000 ansatte samt samarbejdspartnere i ind- og udland skulle findes et enkelt broddent kar, hvis moral og syn på tavshedspligt er flosset. Selv om den i øvrigt afgående lægelige direktørs tillid til sine ansatte kan være sympatisk, er den grænsende til naiv. Desværre oplever vi af og til disse helt utilgivelig læk af personlige oplysninger fra offentlige myndigheder, og netop fordi digitaliseringen af samfundet ikke kan spoles tilbage, er der grund til på det kraftigste at indskærpe vigtigheden af, at have styr på den slags. Mister folk først tilliden til myndighederne, kan det være uopretteligt.

Sport

Forstå hvorfor verden græder: - Vi har mistet en rockstjerne i Kobe Bryant

Annonce