x
Annonce
Tønder

Ren kvinde-power fyldte Telt 1

Irish Mythen leverede et par kraftfulde numre under Womens Circle. Så kraftfuldt, at hendes guitar på et tidspunkt ikke ville spille med. Heldigvis kunne Signe Svendsen træde hjælpende til og låne hende sin.Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Women's Circle samlede seks kvinder og fire nationaliteter i skøn harmoni.

Tønder Festival: Det var seks stærke kvinder, der lørdag eftermiddag var samlet på scenen i Telt 1 på Tønder Festival.

Kunstnerisk leder af festivalen, Maria Theessink, havde samlet seks stærke, musikalske personligheder på scenen, og den fælles koncert trak mange publikummer ud af solskinnet og ind i teltet. Selvom mange nød det bedste fra de to verdener, og lyttede til koncerten fra plænen, i solskinnet, foran Telt 1.

Annonce

Det giver en særlig stemning at være seks kvinder samlet her på scenen.

Signe Svendsen

Bevæbnet med guitar

På scenen spillede Caitlin Canty og Leslie Stevens fra USA, Jenn Grant fra Canada, Irish Mythen og Heidi Talbot fra Irland og danske Signe Svendsen.

De sad alle på rad og række bevæbnet med hver sin guitar. På skift gik de til mikrofonen, og præsenterede en sang, der hver gang blev ledsaget af en lille historie eller anekdote om sangens oprindelse.

Danske Signe Svendsen beviste, at hun ikke har akkompagneret Niels Hausgaard ved utallige koncerter, uden at have taget noget med sig. Hendes historier og anekdoter fik flere gange publikum til at grine højt, og hun fik leveret historierne på en facon, som kun Niels Hausgaard i sin bedste udgave kan gøre efter.

- Det er super dejligt at være her. Det giver en særlig stemning at være seks kvinder samlet her på scenen. Det er så min opgave ikke at ødelægge den, lød det fra Signe Svendsen til stor morskab for publikum.

Musikken samler

De seks kvinder underholdt publikum med musik og historier, og beviste, at musikken kan være en samlende faktor.

Flere af kunstnerne kom med flere referencer til den nuværende amerikanske præsident, Donald Trump, som tydeligvis ikke var populær blandt kunstnerne.

- Jeg kommer aldrig til at nævne hans navn fra en scene. Men, konstaterede irske Irish Mythen, vi skal huske på to ting. Flertallet af amerikanerne stemte ikke på ham, men på hende (Hillary Clinton red.). Desuden er det vores amerikanske brødre og søstre, der kan ændre på situationen, så de har brug for vores støtte.

De seks stærke, musikalske kvinder leverede en overbevisende koncert, som beviste, at musikken kan samle folk, så politiske forskelligheder forekommer mindre vigtige - i hvert fald så længe musikken spiller.

Amerikanske Leslie Stevens spillede med i lørdagens Women's Circle.Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce