Annonce
Esbjerg

René Holm vender tilbage til gerningsstedet

Esbjerg-kunstneren René Holm afslutter året og sin blå periode med en soloudstilling i Horsens. Arkivfoto Jakob Schultz
Esbjerg-kunstneren René Holm udstiller igen hos Galleri Franz Pedersen i Horsens, hvor han fik stjålet seks værker ved sin seneste udstilling. Han er klar med nye værker i udstillingen "Living in a Box".

Esbjerg: René Holm er klar med en ny udstilling, der samtidig bliver Esbjerg-kunstnerens sidste i år.

Den har titlen "Living in a Box" og består af nye værker, der skal udstilles på Galleri Franz Pedersen i Horsens.

Og det er et sted, der både vækker glæde og sorg for René Holm.

- På den ene side er det et af de gallerier, jeg har arbejdet sammen med længst - i 14 år - og jeg har haft 8 soloudstillinger på stedet, den første i 2006. Franz Pedersens søn Kasper kontaktede mig allerede, da jeg gik på akademiet, og vi har arbejdet sammen lige siden da, så det er et sted, jeg altid glæder mig til at udstille igen. På den anden side var det jo altså også her, at jeg i 2017 fik stjålet seks værker fra en min seneste udstilling på stedet. To mænd smed ved højlys dag en sten gennem ruden, snuppede seks små værker og flygtede på en knallert, og værkerne er aldrig dukket op igen, siger René Holm

Annonce

Udstillingen

Rene Holms soloudstilling "Living in a Box" kan opleves på Galleri Franz Pedersen i Horsens fra den 30. november 2019 til den 30. december 2019.

Udstillingen består af lutter nye værker, som kunstneren har udført i monokrome oliemalerier, papirarbejder og for første gang på en udstilling også keramik.

Kasser

Han har i to år haft en blå periode, og udstillingen "Living in a Box" bliver afslutningen på den.

Den kommende udstilling har fokus på de kasser, som folk bliver puttet i.

- Jo ældre, man bliver, desto flere oplevelser og desto mere erfaring får man. Der har altid været børn, der stikker lidt ud fra mængden, men i dag skal alle have en diagnose og puttes i en kasse. Er der tale om reelle problemer, eller er der tale om overbeskyttelse? Er det sundt at komme i en kasse? Vi oplever det overalt i samfundet, både i skoler, institutioner og fra regeringens side. Jeg elsker jo de skæve eksistenser, for hvis vi alle var ens og lige, så blev det hele kedeligt, fortæller René Holm om udstillingen "Living in Box".

Værket "Trying to fit in", olie på lærred, er en del af René Holms nye udstilling.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Affaldshåndtering som i DDR-tiden

Lokaldebat: I den bebyggelse i Egernsund, hvor min kone og jeg bor, oplever vi til stadighed, at vore affaldscontainere ikke bliver tømt. Bebyggelsen består af 12 ejerlejligheder og otte boligforeningslejligheder. Problemet er, at Sønderborg Kommune entrerer med et system omkring bortskaffelse af affald, som ingen normalt begavede mennesker forstår. Et årskursus til borgerne i affaldshåndtering ville sikkert gøre underværker, men det vil kommunen næppe finansiere. Det system, skraldemændene (jo, det ord eksisterer skam endnu i det danske sprog) arbejder efter, bevirker, at hvis en lille ren plasticpose havner i den forkerte container, bliver den ikke tømt. Jeg luftede forleden min irritation på en særlig Egernsund-side på Facebook - og straks var der adskillige eksempler på, at rene bagateller er skyld i, at containerne bliver stående. Man må godt smide pap-emballagen fra en ramme cola i den dertil indrettede container - men så skal plasticomslaget pilles af. Ellers? Nul tømning. En mikroskopisk rest af marmelade i et glas - selvom man har brugt flere liter varmt vand på at gøre glasset rent - nul tømning. Kære byrådsmedlemmer - i har jo skabt et "system", der kunne være hentet i DDR i 1965. Folk er ikke ligeglade, men at lave en ordning for fjernelse af affald, som kun borgere med stærke læsebriller kan navigere rundt i (humor kan forekomme), er en ommer. Gad vidst, om det kun er i Egernsund, vi synes, at nu er målet sgu fuldt. Er der en modig byrådspolitiker, der kunne have lyst til at kommentere mit indlæg, skulle han/hun være velkommen. Trist, at der er længe til næste kommunalvalg, ellers skulle I nok komme på banen.

Annonce