x
Annonce
Esbjerg

René Holm vender tilbage til gerningsstedet

Esbjerg-kunstneren René Holm afslutter året og sin blå periode med en soloudstilling i Horsens. Arkivfoto Jakob Schultz
Esbjerg-kunstneren René Holm udstiller igen hos Galleri Franz Pedersen i Horsens, hvor han fik stjålet seks værker ved sin seneste udstilling. Han er klar med nye værker i udstillingen "Living in a Box".

Esbjerg: René Holm er klar med en ny udstilling, der samtidig bliver Esbjerg-kunstnerens sidste i år.

Den har titlen "Living in a Box" og består af nye værker, der skal udstilles på Galleri Franz Pedersen i Horsens.

Og det er et sted, der både vækker glæde og sorg for René Holm.

- På den ene side er det et af de gallerier, jeg har arbejdet sammen med længst - i 14 år - og jeg har haft 8 soloudstillinger på stedet, den første i 2006. Franz Pedersens søn Kasper kontaktede mig allerede, da jeg gik på akademiet, og vi har arbejdet sammen lige siden da, så det er et sted, jeg altid glæder mig til at udstille igen. På den anden side var det jo altså også her, at jeg i 2017 fik stjålet seks værker fra en min seneste udstilling på stedet. To mænd smed ved højlys dag en sten gennem ruden, snuppede seks små værker og flygtede på en knallert, og værkerne er aldrig dukket op igen, siger René Holm

Annonce

Udstillingen

Rene Holms soloudstilling "Living in a Box" kan opleves på Galleri Franz Pedersen i Horsens fra den 30. november 2019 til den 30. december 2019.

Udstillingen består af lutter nye værker, som kunstneren har udført i monokrome oliemalerier, papirarbejder og for første gang på en udstilling også keramik.

Kasser

Han har i to år haft en blå periode, og udstillingen "Living in a Box" bliver afslutningen på den.

Den kommende udstilling har fokus på de kasser, som folk bliver puttet i.

- Jo ældre, man bliver, desto flere oplevelser og desto mere erfaring får man. Der har altid været børn, der stikker lidt ud fra mængden, men i dag skal alle have en diagnose og puttes i en kasse. Er der tale om reelle problemer, eller er der tale om overbeskyttelse? Er det sundt at komme i en kasse? Vi oplever det overalt i samfundet, både i skoler, institutioner og fra regeringens side. Jeg elsker jo de skæve eksistenser, for hvis vi alle var ens og lige, så blev det hele kedeligt, fortæller René Holm om udstillingen "Living in Box".

Værket "Trying to fit in", olie på lærred, er en del af René Holms nye udstilling.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce