Annonce
Sport

René Holten snupper to World Cup-medaljer i Polen

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
René Holten Poulsen vandt World Cup-bronze med Nils Boe i 1000 meter toerkajak.

René Holten Poulsen vandt søndag sin første World Cup-medalje i den olympiske toerkajak over 1000 meter sammen med Nils Boe i polske Poznan.

Den danske duo roede sig til bronze efter finalens to tyske hold, hvoraf det vindende hold med Max Hoff er forsvarende verdensmester.

- Det var et rigtig godt og veldisponeret løb fra vores side, og vi er meget glade for bronzemedaljen, siger René Holten Poulsen i en pressemeddelelse.

Han havde dog gerne set, at medaljen var af en mere fornem karat.

- Det var lidt ærgerligt, at vi ikke kunne komme forbi tyskerne i spurten, for vi var tæt på sølvet, men vi stivnede en smule til sidst. Det gør ikke så meget, for så ved vi det til næste gang.

- Det var nogle svære forhold og med dårligt vand denne World Cup, så vi kan stadig forbedre os, lyder det fra René Holten Poulsen.

Han fik dog også sølv søndag ved World Cuppen. Det skete i fællesskab med Emma Aastrand Jørgensen i et nyt format med en dame- og en herreroer i en mix K2 på 500 meter, der testes ved to World Cup-stævner.

Emma Aastrand Jørgensen og René Holten Poulsen vandt deres indledende løb og var også med helt i front i finalen, hvor de sluttede på andenpladsen efter Frankrig.

Også lørdag vandt Emma Aastrand Jørgensen sølv. Det skete i 200 meter enerkajak.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Vejen Kommune vinder vigtigt slag om Skovgårdsvej: Har handlet efter bogen

Aabenraa

Kæmpe narkofangster ved grænsen

Sønderborg

Hør lugtende frø "klakke"

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce