Annonce
Haderslev

Rengøringsgigant indkaldes til møde efter kritik fra rengøringsassistenter

Willy Feddersen forsikrer at HadArkivfoto: Jacob Schultz
Kommunaldirektør Willy Feddersen forsikrer, at Haderslev Kommune tager rengøringsassistenters arbejdsvilkår alvorligt, selv om opgaven er udliciteret til et privat selskab. Derfor indkaldes selskabet til møde.

HADERSLEV: Selskabet Forende Service, der er Haderslev Kommunes rengøringsselskab, indkaldes til et møde i kølvandet på den heftige kritik, som tre nu fyrede rengøringsassistenter rejste af selskabet i JydskeVestkysten søndag.

Det skriver kommunaldirektør Willy Feddersen i en mail til JydskeVestkysten.

- Det for os helt generelt vigtigt, at vores leverandører sikrer et sundt, godt og sikkert arbejdsmiljø for deres ansatte. I vores løbende opfølgning overfor Forenede Service har der været fokus på arbejdsmiljø og trivsel. Det er blevet påpeget flere gange årligt overfor Forenede Service. Vi har imidlertid ikke i vores opfølgninger fået kendskab til kritik af den karakter, der fremføres i JydskeVestkysten, lyder det endvidere fra kommunaldirektøren.

Annonce
Vi indkalder Forenede Service til en fornyet drøftelse af arbejdsmiljø og trivsel. Selv om engagementet med virksomheden løber ud med den nuværende kontrakt, er det vigtigt for os, at der er fokus på de ansattes arbejdsvilkår.

Willy Feddersen, Kommunaldirektør Haderslev Kommune

Fyring ved første sygemelding, skældud, ikke varslet overarbejde, trusler om løntræk var noget af det Helle Nielsen, Alice Bruun og Anita Andresen oplevede, mens de arbejdede som rengøringsassistenter på kommunale institutioner i Vojens, hvilket de fortalte om i søndagens udgave af JydskeVestkysten.

Kritikken kom bag på Tom Arnskov, driftsdirektør i selskabet, der i snart fem år har løst rengøringsopgaven for Haderslev Kommune. Han forklarede, at de højst havde en til to fagforeningssager om året. Lige så lyder det fra Willy Feddersen, som ikke desto mindre finder anledning til at få en snak med Forenede Service.

- Vi indkalder Forenede Service til en fornyet drøftelse af arbejdsmiljø og trivsel. Selv om engagementet med virksomheden løber ud med den nuværende kontrakt (1. marts 2020, red.) er det vigtigt for os, at der er fokus på de ansattes arbejdsvilkår. De skal være i orden, lyder det fra Willy Feddersen.

Helle Nielsen er ikke overrasket over de få sager:

- Det er langt fra alle der er medlem af en fagforening, og folk er organiseret forskellige steder. Dertil er der mange medarbejdere, som ikke taler så godt dansk.

Willy Feddersen forklarer, at Haderslev Kommune i det nye udbudsmateriale har skærpet kravene til leverandørerne:

- Hidtil har vi "kun" stillet kvalitetskrav til leverandøren. I det nye udbud har leverandøren også skullet oplyse den tid, der leveres på de enkelte lokationer. Det vil sige, at vi fremadrettet følger op på såvel kvalitet som tid, samtidig med at deri lighed med hidtil, er fokus på arbejdspladsvurderinger, trivselsmålinger.

Forenede Service har også gennemført årlige arbejdspladsvurderinger, trivselsmålinger. Svarprocenten har ifølge Tom Arnskov ligget på omkring 25 procent, hvilket analysefirmaet som har gennemført målingerne har vurderet til at være validt.

Haderslev Kommunes rengøringsfirma får heftig kritik fra tidligere medarbejdere. Foto: Connie Bøgwad Schmidt
Helle Nielsen, Anita Andreasen og Alice Bruun blav alle fyret ved første sygemelding. Foto: Connie Bøgwad Schmidt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Naboer frygter at blive nabo til gigantisk solcelleanlæg: Miljøformand vil undersøge alternative muligheder

Annonce