Annonce
Sønderborg

RenoNorden skal samle affald i Sønderborg

RenoNorden A/S skal i fremtiden også hente skrald i Sønderborg - som her i Haderselv. Arkivfoto: Timo Battefeld

Der er virksomheden RenoNorden A/S, der fra 2020 skal stå for indsamling af affald i Sønderborg Kommune. De vil levere den bedste service til den laveste pris, siger formand for Sønderborg Forsyning, Tom Hartvig Nielsen.

Det blev RenoNorden A/S, der vandt udbuddet om indsamlingen af restaffald og genbrugsmaterialer i Sønderborg Kommune. Sønderborg Forsynings bestyrelse agter at indgå kontrakt med RenoNorden A/S, der betyder, at virksomheden overtager affaldsindsamlingen fra midten af 2020. Det sker efter et kaotisk forløb, hvor Sønderborg Forsyning i første omgang vandt udbuddet, men det viste sig senere, at der var begået en kæmpestor regnefejl. Derfor måtte udbuddet gå om, og her er det altså RenoNorden A/S, der har vundet.

- RenoNorden A/S har budt ind med en løsning, der på alle måder lever op til vores krav om miljøhensyn og samtidigt leverer den bedste service til den laveste pris, fortæller bestyrelsesformand i Sønderborg Forsyning Tom Hartvig Nielsen i en pressemeddelelse.

Næstformand i Sønderborg Forsynings bestyrelse Peter Hansen uddyber i samme pressemeddelelse:

- Som det er beskrevet i Affaldsplanen 2019-2030, står vi i Sønderborg Kommune over for en lang række forandringer i forhold til den måde, hvorpå vi sorterer vores affald. Ved at indgå kontrakt med RenoNorden A/S sikrer vi, at affaldsindsamlingen er i gode, erfarne hænder.

Annonce

Affaldsindsamling fra 2020

Fra 2020 vil alle husstande i Sønderborg Kommune få tre beholdere i stedet for som i dag to. Udover sortering af genbrugsmaterialer som metal, pap, papir, plast og glas, vil borgerne fremover også skulle sortere madaffaldet fra det øvrige restaffald. Alle husstande vil desuden få en såkaldt Miljøkasse til indsamling af miljøfarligt affald som batterier, kemikalier og små elektroniske genstande.Om udbuddetOmhandler indsamlingen af restaffald og genbrugsmaterialer i hele Sønderborg Kommune. I udbuddet var der krav om el-hejs på alle skraldebiler samt anvendelse af minimum 4 el-skraldebiler til indsamling af affald i Sønderborg by. Kontrakten løber over fem år med mulighed forlængelse i yderligere to år.I alt tre virksomheder bød på opgaven, og Sønderborg Forsyning afgav efter ønske fra bestyrelsen ligeledes et kontrolbud. De indkomne bud samt kontrolbuddet er blevet målt på tre faktorer: Pris, Kvalitet & Service samt Miljø.RenoNorden A/S opnåede flest point ved vurderingen og har dermed vundet udbuddet.

RenoNorden A/S

Leverer renovationstjeneste til mere end 230 kommuner i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Virksomheden blev grundlagt i Norge i år 2000 og er med en nuværende markedsandel på 46% i dag den største operatør på det norske marked. I 2010 begyndte RenoNorden A/S deres virke på Sjælland i Danmark, og i dag har virksomheden som landsdækkende leverandør af affaldshåndtering med en markedsandel på ca. 30 %.

Skraldesagen i Sønderborg er slut - efter et kaotisk forløb. Arkivfoto

Kunderne vinder

Direktør for Sønderborg Forsyning Lars Riemann ser også frem til samarbejdet med RenoNorden A/S.

- Vi kender RenoNorden A/S som en professionel og dygtig renovatør, siger han. Lars Riemann bakker fuldt op om bestyrelsens beslutning, selv om den betyder, at Sønderborg Forsynings eget kontrolbud ikke blev valgt.

- For os har udbuddet om affaldsindsamling aldrig været en konkurrence, som Sønderborg Forsyning kunne vinde eller tabe. Det har været en konkurrence, vores kunder skulle vinde, og sådan er det blevet, siger han.

I udbuddet har miljøhensynet været vægtet højt.

- Vi har i bestyrelsen valgt, at Sønderborg Forsyning skal have en meget klar grøn profil, hvor vi er en aktiv del af Sønderborg Kommunes grønne satsning og lever op til Project Zero-visionen. Derfor har vi i udbuddet vi stillet krav om, at alle skraldebilerne skal have elhejs, der er langt mere miljøvenlige end de hydrauliske løsninger, som i dag er normen. Vi har også stillet krav om anvendelse af minimum 4 el-skraldebiler, og det betyder, at vi fra 2020 kan indsamle affald i Sønderborg by helt uden brug af fossile brændstoffer, siger Tom Hartvig Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce