Annonce
Varde

Renovering af Alslev Hallen koster én million kroner ekstra

Renoveringen er i fuld gang i Alslev. Foto: Chresten Bergh

Alslev: I øjeblikket er Alslev Hallen ved at blive gennemgribende renoveret. Projektet skulle have kostet 7,1 millioner kroner, hvoraf Varde Kommune betalte fire millioner via sin renoveringspulje. Projektet har dog vist sig at blive dyrere end forventet, og derfor bliver der brugt en million kroner ekstra fra renoveringspuljen.

Ifølge en sagsfremstilling fra forvaltningen skyldes det, at det mod forventning har været nødvendigt at skifte alle el- og vvs-installationer. Derudover er prisen på håndværkerydelser steget, siden projektet blev sat i gang.

Selvom projektet er blevet dyrere, er det stadig et væsentligt billigere projekt end det, der oprindeligt var lagt op til. Alslev Sport & Kultur havde ønsket en ny hal til 33 millioner kroner, og det var meningen, at Varde Kommune skulle betale 21 millioner kroner, mens resten skulle skaffes via fonde, virksomheder og private. Der blev afvist af byrådet, fordi politikerne ikke mente, der var råd til det.

Annonce
Den nye hal bliver en million kroner dyrere end forventet. Foto: Chresten Bergh
Sådan så Alslev Hallen ud, inden renoveringen gik i gang. Arkivfoto: Henrik Reintoft
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

Annonce