Annonce
Billund

Renovering for 10 millioner kroner: Billund Bad får tiltrængt ansigtsløft

Billund Bad blev bygget i 1985. Den er derfor ved at være en voksen svømmehal, der efterhånden trænger til mindre renoveringer. Arkivfoto: Andreas Bjerre
Billund Kommune har over de kommende fire år sat i alt 10 millioner kroner af til en renovering af Billund Bad.
Annonce

Billund: De kommende år vil komme til at byde på renoveringer af den 34 år gamle svømmehal i Billund. Politikerne har i forbindelse med årets budgetforlig bevilget 10 millioner kroner over de kommende fire år, og det rækker i første omgang til to forbedringer: Vandbehandlingsanlægget og ventilationsanlægget skal have en kærlig hånd.

- I forbindelse med, at vandbehandlingsanlægget skal skiftes, skal det opfylde nogle nye krav, så vores anlæg på det lille bassin og soppebassinet skal skilles ad i to, fortæller Lars Madsen, bademester hos Billund Bad.

Med de to tiltag, der trænger til at blive forbedret, er de 10 millioner kroner hurtigt brugt.

- Ventilationsanlægget alene kommer til at koste fire-fem millioner kroner, og vandbehandlingsanlægget koster endnu mere. Det er sådan prislejet er i dag, og det gør det ikke billigere, at vi skal have et anlæg mere, vurderer Lars Madsen.

Renovering

Billund Kommune har sat 2,5 millioner kroner af i årene 2020-2023 til en renovering af Billund Bad.

Der er tale om en investering på samlet set 10 millioner kroner.

Annonce

Ønsker for det dobbelte

Bademesteren kunne sagtens finde meget mere at bruge penge på, for svømmehallen er efterhånden ved at nå en alder, hvor den trænger til en kærlig hånd. Men 10 millioner kroner rækker ikke til at dække alle ønsker, for Lars Madsen har masser af andre ting, han godt kunne bruge en pose penge til at forbedre.

Faktisk har han så mange, at selv dobbelt så mange penge ikke ville være nok, hvis alle ønsker skulle opfyldes.

- Der er noget beton og nogle klinker, som på et tidspunkt skal skiftes, men det er ikke sikkert, det skal være lige nu. Vi har også fået taget nogle prøver af taget, men de undersøgelser er ikke helt færdige endnu. Men hvis det hele skal laves, skal der renoveres for 21 millioner kroner, siger Lars Madsen.

Så selvom 10 millioner kroner lyder af mange penge for almindelige mennesker, rækker de bare ikke langt, når det kommer til svømmehallen.

- I 1985 byggede vi svømmehallen for 16 millioner kroner, men hvis vi skulle bygge en svømmehal af samme kaliber i dag, ville det koste mellem 100 og 110 millioner kroner, vurderer Lars Madsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Hver femte turist ønsker mere afstand

Kolding For abonnenter

SF'er opfordrede Søvndal til at gå efter borgmesterposten i vinter: - Nu kan vi måske få en reel valgkamp

Annonce