Annonce
Læserbrev

Renovering. Vi vil sikre sunde og klimavenlige almene boliger

Læserbrev: Den almene boligsektor er en grundsten i det danske samfund. Dels sikrer de, at alle borgere, uanset indtægt, kan få et godt sted at bo. Desuden er boligerne med til at skabe diversitet i landets større byer, hvor boligpriserne er steget markant i de senere år.

Efter mange års slid har en stor del af landets almene boliger dog behov for at blive renoveret, så de fortsat er gode og sunde at bo i. Regeringen foreslår derfor at afsætte 30 mia. kr. fra Landsbyggefonden til renoveringer i den almene boligsektor i perioden 2021 til 2026.

I dag står i alt 72.000 boliger over hele landet i kø på Landbyggefondens venteliste til at blive renoveret for sammenlagt 18,4 mia. kr. Vi foreslår derfor at fremrykke 18,4 milliarder kroner fra Landsbyggefonden til renoveringer i år og næste år. På den måde kan vi hurtigst muligt få sat gang i renoveringsarbejdet og holde hånden under byggebranchen, der lige nu er ramt af coronaen. Ved at sætte skub i projekterne, sætter vi nemlig samtidig gang i beskæftigelsen.

For Vejen Kommune vil aftalen betyde, at tre forskellige renoveringsprojekter, som i dag står i kø hos Landsbyggefonden, kan realiseres. Det vil sige, at i alt 136 boliger kan blive renoveret inden for de kommende år til en sum af 80 mio. kr.

Sidst, men ikke mindst, er udspillet godt nyt for miljøet. Renoveringerne skal nemlig være klimavenlige.

Jeg ser frem til, at vi kan få landet en bred, grøn boligaftale til gavn for både lejerne, byggebranchen og klimaet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Svømmehalsdirektør er dybt frustreret over lange udsigter til genåbning: Op mod 200 kunder har skrevet til Slotssøbadet

Vejen

Købmand fik sur smiley og en bøde

Annonce