Annonce
Sønderborg

Renoveringen af den første bygning i Center for Verdensmål er begyndt

Gården Frydendal på Kær Vestermark får en central rolle i Center for Verdensmål. Tegning: Sønderborg Kommune
Kommunens naturvejledere flytter ind på den gamle gård Frydendal på Kær Vestermark, som også bliver base for udlån af udstyr.

Kær: Naturen er allerede klar i verdens første Center for Verdensmål på Kær Vestermark. Nu er den første centerbygning også på vej.

Renoveringen af Frydendal, en ældre gårdbygning på Kær Vestermark, gik i gang mandag, og  den kommer fra årsskiftet 2021/2022 til at danne base for Sønderborg Kommunes naturvejledere.

Førstesalen indrettes med kontorfaciliteter, et undervisningslokale, observatorium samt omklædningsfaciliteter. Stueetagen kommer til at huse kommunens grejbank, hvor skoler, institutioner og private kan leje og låne forskelligt udstyr til at opleve og undersøge naturen med. Det drejer sig bl.a. om cykler, dykker- og grilludstyr.

Annonce

- Kommunens naturvejledere bliver en vigtig spiller i Center for Verdensmål, hvor de skal formidle viden om naturen, og hvordan vi mennesker passer godt på den. De får nogle rigtige gode faciliteter på Frydendal, hvorfra de kommer til at servicere kommunens borgere i alle aldre, og derudover også turister og andre besøgende til Center for Verdensmål, siger Charlotte Riis Engelbrecht (S), formand for udvalget for landdistrikter, natur og fødevarer.

Bæredygtig renovering

Der ligger flere bygninger på Kær Vestermark, der alle skal renoveres og indrettes som centerbygninger i Center for Verdensmål. Renoveringerne skal ske på den mest bæredygtige måde, bl.a. med anvendelse af genbrugsmaterialer.

En del materiale kan hentes fra de ladebygninger, der skal rives ned på Møllestedgård, som ligger over for Burger King. Det er planen, at Frydendal skal overtage staldvinduer fra Møllestedgård.


Kommunens naturvejledere bliver en vigtig spiller i Center for Verdensmål, hvor de skal formidle viden om naturen, og hvordan vi mennesker passer godt på den.

Charlotte Riis Engelbrecht (S), formand for udvalget for landdistrikter, natur og fødevarer


Derudover arbejdes der med en ambition om at bygge et nyt klimahus tæt ved Frydendal. En eventuel opførelse af sådan et hus skal blive en showcase for bæredygtigt nybyggeri, og langt hen ad vejen opføres af genbrugsmaterialer, herunder mursten fra Møllestedgårds ladebygninger.

Renoveringen af Frydendal er et af de kommunale projekter, der er blevet fremskudt p.g.a coronasituationen, der åbnede op for, at kommunen kunne optage ekstra lån til anlægsprojekter.

Center for Verdensmål

Center for Verdensmål skal være et oplevelses- og videnscenter på Kær Vestermark, der byder på læring, aktiviteter og oplevelser om bæredygtighed og FN's 17 verdensmål. Lokale og nationale partnere skal visee nutidens og fremtidens bæredygtige samfund.

Annonce
Sønderborg For abonnenter

Vandaliserede færge og kørte uden kørekort 11 gange: 20-årig mand mister kørekortet i 10 år og skal betale stor erstatning

Annonce
Annonce
Annonce
EfB For abonnenter

Genlæs livebloggen: EfB's efterår ender med brændt straffespark og ærgerligt nederlag

Varde For abonnenter

Se billederne: Julelys er vokset familiefar over hovedet – næste år er der dømt pause

Haderslev For abonnenter

Byrådsmedlem dømt for at forfølge og chikanere fem kommunalt ansatte

Kultur

Se alle billederne: Lysfestival åbnede i perfekt vejr

Skal man absolut fyre krudt af, bør det begrænses til mellem klokken 24 og 01 nytårsaften. Bum!

Aabenraa For abonnenter

Serietyv afsløret af DNA-spor: Har været i gang i otte år - nu anklages han for 29 nye forbrydelser

Sønderborg

Damefrokosten er tilbage - men med forandringer: Ny dato og adresse

Kolding

Coronasmitte i Kolding er nu over kritisk grænse: Se hvilke tiltag der bliver sat i værk

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Kultur For abonnenter

Mød Mary på Koldinghus: - Man kommer til at tage med kronprinsessen på en tidsrejse

Aabenraa For abonnenter

Nyvalgt byrådsmedlem får travlt: Susanne snupper et ekstra udvalg

Nordtyskland

Nye coronaregler: Fest og ferie syd for grænsen bliver besværlige for danske gæster

Annonce