Annonce
Aabenraa

Rens-borger runder de 90 år

Leonia Mortensen fylder 90. Privatfoto
Annonce

RENS: Lørdag 4. juli fylder Leonia Mortensen, Rens, 90 år. Hun er født og opvokset i Rens, hvor hun har boet i hele sit lange liv, kun afbrudt af korte ophold som datidens ung pige i huset og stuepige på grænsehjemmet i Kollund.

Leonia Mortensen blev født ind i familiedynastiet Ruhlmann og er nu den eneste tilbage af tolv søskende. Hun blev i 1952 gift med grænsegendarm Peder Vindfeld Mortensen, og sammen byggede de huset på Pebersmarkvej i Rens.

Parret fik to døtre, Randi og Annette, som bor i henholdsvis Varde og Vordingborg. Leonia Mortensen er mormor til tre børnebørn og oldemor til fem piger.

I 1981 mistede hun som kun 51 årig sin elskede ægtefælle og har siden boet alene i huset. Hun har dog gennem årene tilbragt mange uger om året hos datteren Randi og familie i Varde.

De seneste fem år har Leonia Mortensens ellers så gode helbred været stærkt aftagende, og hun sidder i dag i kørestol. Den daglige pasning og pleje varetages af hjemmeplejen suppleret med besøg og hjælp af gode medborgere og nærmeste familie.

Leonia Mortensen fejres på dagen ved en privat begivenhed på Rens Museum med familie og venner af huset.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce