Annonce
Varde

Reolmarked er flyttet tættere på centrum

Bente Frøsig har glædet sig til at vise de nye omgivelser frem for kunderne. Ifølge hende er der kommet en del nye sælgere til, som har lejet reolplads. Der er også gengangere, som er flyttet med. Langt de fleste reolhylder er på nuværende tidspunkt optaget. Foto: Anders Davidsen
Adressen er ny, men det er indholdet ikke hos Markedshallen i Varde, hvor ægteparret bag er tilfreds med en veloverstået flytning.
Annonce

Varde: Siden Café Paraplyen i begyndelsen af 2018 flyttede fra Nørregade 5, har det gamle butikslokale stået tomt, men nu er der atter kommet liv i bygningen.

Varde-ægteparret bag Markedshallen, Bente og Jørgen Frøsig, har således valgt at skifte Ribevej ud med Nørregade, og det har de ikke haft grund til at fortryde målt på de første par uger siden opstarten midt i november.

- Fordi vi nu ligger mere centralt tæt på gågaden, er der mange flere potentielle kunder, som kommer forbi. Vi har da også fået en rigtig god start med masser af besøgende og ros for, at det er blevet en dejlig butik, siger Bente Frøsig og tilføjer, at butikken på Ribevej var lidt gemt væk, hvis man ikke kendte den i forvejen.

Ægteparret har valgt at binde sig til den nye lokation for de næste to et halvt år. Det, lægger de ikke skjul på, er lidt en chance, men de tror på deres butiks potentiale.

Annonce

Sættes i stand

Nogen stor økonomisk forretning bliver det dog ikke uanset hvad, og det er da heller ikke meningen, for motivationen bag er hobbybaseret.

- Jeg brænder for det, og via butikken får jeg snakket med en masse mennesker, sammenlignet med hvis jeg bare var derhjemme, siger Bente Frøsig, som af samme grund blev frivillig i en lidt lignende butik, da hun i sin tid flyttede med sin mand til Varde fra Grindsted.


Jeg brænder for det, og via butikken får jeg snakket med en masse mennesker, sammenlignet med hvis jeg bare var derhjemme.

Bente Frøsig, daglig leder i Markedshallen


Sidste åbningsdag på Ribevej var 18. oktober, og der er således gået nogle uger med at gøre lokalet i Nørregade klar til kundebesøg. Blandt andet har ægteparret malet væggene og renset tæpperne.

- Det er dejligt at være klar, men det var en hård omgang, for det var virkelig tidskrævende, siger hun.

Målt i kvadratmeter er der lidt færre at gøre godt med det nye sted, men til gengæld bliver varmeregningen tilsvarende lavere. Selve konceptet og navnet bliver dog helt, som kunderne har været vant til.

Annonce

Ikke helt alene

Faktisk er Frøsig-parret mest af alt et slags 'bindeled' mellem sælger og køber, da konceptet går ud på, at sælgere køber sig til hyldeplads i butikken og dermed 'udliciterer' selve salget til Markedshallens folk.

Der kan være både nye og gamle ting på hylderne, men ifølge Bente Frøsig vil det sandsynligvis også fremover mest være genbrugsvarer.

Tirsdag til lørdag står hun som udgangspunkt selv bag disken, men hun er blevet lovet hjælp efter behov fra frivillige, der var med på den gamle adresse, ligesom hun primært i weekenderne forventer en hånd fra sin mand, som til dagligt arbejder et andet sted i byen som håndværker.

Det er ikke længere tilbage end februar i år, at butikken første gang så dagens lys på Ribevej, og flytningen til Nørregade er derfor sket efter relativt kort tid. Foto: Anders Davidsen
Der lader til at være ganske vide rammer for, hvad der er til salg. Her er det fra et hjørne i butikken, som man ikke kan se fra vinduesfacaden, hvor tøj er i fokus. Foto: Anders Davidsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Kolding

Regionsrådet siger nej til ønske fra Kolding-gymnasium: Vil ikke lave lokale regler for fordeling af elever

Annonce