Annonce
Debat

Replik til Krifa: Kære Søren, jeg genkender ikke dit billede af dagens fagbevægelse

Annonce

Kære Søren Fibiger Olesen. Jeg sidder her, som næstformand i Danske Bioanalytikere (dbio), med en vis undren over din opfattelse af, hvordan fagbevægelsen agerer i dagens Danmark. Du anfører i et indlæg i avisen Danmark, “at en konsulent i en meget fagafgrænset fagforening ikke har nogen interesse i at sende et betalende medlem i armene på en anden fagforening ved at anbefale et brancheskifte for eksempel på grund af nedslidning.”

I dbio har vi meget fokus på, at vores medlemmer fastholder deres tilknytning på arbejdsmarkedet, selvom det kan betyde et skift til anden faglig organisation. Danske Bioanalytikere har understøttet, at en bioanalytiker er blevet omskolet til lokofører, og en anden bioanalytiker har taget en læreruddannelse.

I vores forening har vi naturligvis fokus på faget, men faget kommer ikke før det hele menneske, som du påstår. Første skridt fra dbio’s side vil altid være at prøve at fastholde en nedslidt medarbejder på den respektive arbejdsplads. Er det ikke muligt, så undersøger vi selvfølgelig en bred vifte af muligheder.

Jeg er helt enig i dine vurderinger omkring et alt for presset arbejdsmarked, og de konsekvenser, det har i form af stress og sygemeldinger. “Krifa har taget de første skridt”, skriver du. Men fagbevægelsen har både lokalt og centralt taget flere skridt gennem de sidste mange, mange år. Og vi bliver ved med at være nysgerrige på nye og andre veje i rejsen mod det gode arbejdsliv.

Vi har erkendt, at der er flere vinkler på forbedring af det psykiske arbejdsmiljø, end vi hidtil har antaget. Vi arbejder i dbio, ud over den overenskomstmæssige del, meget på at forbedre det psykiske arbejdsmiljø for vores medlemmer.

Det foregår på tværs af branchefællesskaber og i tæt samarbejde med politikere og politiske råd.

Vi klæder vores tillidsvalgte ekstra på med uddannelse. De skal kunne indgå i en konstruktiv dialog og samarbejde med arbejdsgiveren, så de i fællesskab kan skabe bedre arbejdsvilkår.

Vi følger med i forskning, og vi læner os op ad resultater og vejledning inden for det psykiske arbejdsmiljø. Vi har for længst passeret det stadie, hvor forbedringer af det psykiske arbejdsmiljø med dine ord alene handler om “kage en gang om ugen”.

Kan og skal der ske forbedringer på det psykiske arbejdsmiljø? JA! Her er vi helt enige Søren Fibiger Olsen. Der er fortsat meget at tage fat på, og vi skal bestemt følge med i den udvikling, der sker i samfundet og på arbejdspladserne.

Så samlet set kan jeg ikke genkende det billede, som du som formand for Krifa tegner af dagens fagbevægelse - at et fagligt fællesskab er en hindring for mobiliteten på arbejdsmarkedet og fjerner fokus på det hele menneske. Det har jeg svært ved at se. Det ene udelukker jo nødvendigvis ikke det andet.

God arbejdslyst!

1
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Venstre blæser til kamp mod overnatningskrav: Koster turistbranchen milliarder

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Hvorfor er aktivister så forudsigelige?

Annonce