Annonce
Haderslev

Rerup forsøgte at udskyde Honnørkaj-beslutning i to måneder

Mogens Rerup fra Alternativet stillede forslag om at udskyde beslutningen om Honnørkaj-projektet i en måned. Han fik opbakning fra sin tidligere partikammerat Svend Brandt,  Finn Lykkeskov og Bent Vedsted Rønne fra S samt Bent Iversen (SF) og Carsten Leth Schmidt fra Slesvigsk Parti. Flertallet nedstemte dog forslaget. Arkivfoto: Jacob Schultz
Mogens Rerup mente, at der mangler nogle grundlæggende svar på spørgsmål om byggehøjder, bæredygtighed og solceller på højhus-byggeri på Haderslev Havn. Opfordrede byråd til at udskyde beslutning til januar.

Mogens Rerup fra Alternativet forsøgte i sidste øjeblik at få beslutningen om Honnørkaj-projektet udskudt i to måneder. Mogens Rerup mente, at der var for mange åbne spørgsmål, som trængte til at blive besvaret.

- Personligt er jeg meget for, at man bygger på Honnørkajen. Jeg har aldrig set et projekt, der har givet så mange overdrivelser. Om det er smukt eller grimt er en smagssag, og det er jeg ligeglad med. Men i plangrundlaget står der intet om solceller eller byggeriets beton-procent. Vi har lige besluttet at blive klimakommune, og nu er jeg bange for, at hvis vi uden videre siger ja, så giver vi også investor en blankocheck til at gøre, hvad han vil.


Annonce

Jeg synes, det er ret fantastisk, at man ikke ved, hvor højt byggeriet bliver. For at undgå en masse kritik mener jeg derfor, at vi bør udsætte beslutningen til byrådsmødet i januar.

Mogens Rerup, Alternativet


- Jeg synes, der mangler oplysninger om bæredygtighed i materialerne og energi. Desuden får vi at vide, at der slet ikke bliver bygget så højt. Jeg synes, det er ret fantastisk, at man ikke ved, hvor højt byggeriet bliver. For at undgå en masse kritik mener jeg derfor, at vi bør udsætte beslutningen til byrådsmødet i januar. To måneder til eller fra betyder intet, og vi kan få de svar, som vi mangler og som befolkningen efterlyser. Så bliver vi heller ikke beskyldt for bare at tromle hen over kritikerne, sagde Mogens Rerup.

Brandt var enig

Mogens Rerup fik opbakning fra uventet side. Han og hans tidligere partifælle, Svend Brandt (EL), er ellers ikke enige om meget. I spørgsmålet om udsættelse var de dog på helt samme linje.

- Det er sjovt at høre denne drøftelse. For der er jo stort set ingen, der er tilfredse, sagde Svend Brandt med henvisning til, at flere af byrådets medlemmer ville have grønne haver og restaurant samt offentlig adgang til de øverste etager i højhuset med de private boliger. I planerne står der, at det kan ske, der står ikke, at det skal ske.

- Vi skal sikre, at der rent faktisk kan blive en restaurant på øverste etage, og vi skal sikre, at indsigelserne bliver hørt. Siger et flertal ja, så lægger vi os ned på knæ, fordi vi ikke tør stille krav. Vi skal have det skrevet ind i planerne. Jeg synes, vi er nogle nokkefår, at vi ikke tør stille de krav. Hvem siger, at det ikke kan lade sig gøre. Så lad os udsætte beslutningen i to måneder og bruge tiden på at diskutere og få svar på de sidste spørgsmål, sagde Svend Brandt.

Annonce

Finn bliver ved jorden

Socialdemokraten Finn Lykkeskov er ikke begejstrede for højder. Han er heller ikke begejstret for højhuse. Allermindst begejstret er han dog for, at flertallet i beslutningsprocessen tilsyneladende totalt lader til at  have overhørt de mange svar fra fagligt kompetente folk, som har indgivet høringssvar.

- Men der er nogle, der kalder sig modige, og vi andre, der er imod, bliver så kaldt slappere. Jeg kunne godt fristes til at stemme for Mogens' forslag, ellers stemmer jeg imod, sagde Finn Lykkeskov, der gerne havde set, at en stadsarkitekt eller et arkitekturråd havde vurderet projektet.

Fungerende borgmester Jon Krongaard (DF), som under borgmester H. P. Geils sygeorlov styrede mødet betegnede Mogens Rerups forslag om udsættelse for det mest vidtgående og sendte det til afstemning som det første.

For stemte Mogens Rerup, Bent Vedsted Rønne og Finn Lykkeskov fra Socialdemokratiet samt Carsten Leth Schmidt fra Slesvigsk Parti, Svend Brandt fra Enhedslisten samt Bent Iversen fra SF. Bo Morthorst Rasmussen (S) undlod at stemme, mens resten stemte imod.

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Alkohol og selvmordstanker styrede Lises liv, men så fik hun nok: Nu har hun tabt 33 kilo og sat sig for at hjælpe kriseramt psykiatri i Aabenraa

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Ung sosu'ers dramatiske nedtur: Forgældet narkohandler solgte hårde stoffer ved vilde fester i kolonihavehus

Kolding For abonnenter

Landsby i top fem over byer, hvor folk bliver boende: Søren har boet her i 27 år og har ingen planer om at flytte

Tønder

Jagten er gået ind på Trine Jepsens efterfølger: Hvem skal være ny direktør på Schackenborg?

Billund

Grindsteds debutant fik aftenens største bifald: Endnu en sejr bringer Grindsted tæt på topholdene

Mens politikerne skændes om løsningen: Virksomheder mangler akut hænder til 14.000 jobs

Esbjerg For abonnenter

Simon købte sin mormors hus, rev det ned og bygger nyt: Flere og flere forløser nybyggerdrømme i midtbyen

Freebee vil investere sig til grøn omstilling: Jeg vil gerne gøre tingene bedst muligt for dem, der kommer efter os

Erhverv

27-årig iværksætter køber flagstangsfabrik: - Det har været svært at vælge at sælge

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Varde

Frantz og Margit har mærket interesse for at købe velkørende forretning: - Men hjertet banker for, at den fortsat skal skabe liv i hjembyen

EfB For abonnenter

Groggy målmand, hjemsendte spillere og en regulær drømmekasse fra distancen - alt om EfB's træningskamp mod Thisted får du lige her..

Sport

Antonsen og Axelsen får bøde på 25.000 for DM-afbud

Annonce