Annonce
Sport

Reserveligaen: Kommer pladserne i startopstillingen i spil?

Reservekampen mod Silkeborg bliver Yuri Yakovenkos eneste chance for at vise sig frem for trænerteamet, inden han har afsonet sin karantæne for det røde kort mod Lyngby i Superligaen. Arkivfoto: Morten Stricker.
EfB's reserver spiller mandag sæsonens anden kamp i reserveligaen, når der er andendagsgilde mod Silkeborg IF.

Esbjerg: Det er dagen derpå ovenpå superligaopgøret mellem EfB og Silkeborg IF. Kampen om vigtige point er for en stund sat lidt i skyggen i forhold til selve præstationen og spillet på banen, når de to superligaklubbers reserver tørner sammen i Silkeborg.

Med to mål af Adrian Petre i søndagens superligakamp og udsigten til endnu en karantænedag til Yuri Yakovenko i den kommende kamp, er reservekampen derfor Yuri Yakovenkos gyldne mulighed for at vise, at han kan følge med sin rumænske holdkammerat.

Selv samme gør sig gældende for flere af EfB-reserverne, der skal bruge reservekampen i Silkeborg til at spille sig tættere på en plads i startopstillingen.

- Vi vil se, at vores spillestil bliver bragt mere i spil og at der kommer konkurrence om pladserne på førsteholdet, siger EfB's A+ træner, Lars Vind forud for reservekampen.

Annonce

Der skal power i spillet

Spillestilen skal komme til udtryk ved den energi, som spillerne lægger for dagen.

- Det bliver vigtigt for os at komme ud med vores stil og få noget power ind i spillet, fortæller Lars Vind.

De spillere der skal tilføje det til kampen mod i Silkeborg, er en blanding af spillere fra førsteholdstruppen og en række af de unge spillere, der er de næste i køen.

EfB's trup til kampen:

Mathias Rosenørn, Mads Kikkenborg, Jonas Mortensen, Simon Bækgård, Viktor Tranberg, Lasha Parunashvili, Mathias Kristensen, Jeppe Brinch, Noah Nurmi, Mads Larsen, Patrick Egelund, Yuri Yakovenko, Denis Catovic, Andreas Lausen, Rasmus Rejnhold, Marcus Hansen og Mads Zaar.

Kampen spilles mandag den 26. august kl. 15:00 på kunstgræsbanen ved Jysk Park i Silkeborg.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener om flystøj: Det kan staten ikke være bekendt

Det er en urimelig behandling, mange af naboerne til de kommende F-35 kampfly i Skrydstrup har udsigt til at få. Fredag præsenterede et bredt politisk flertal en aftale, som vil koste skatteyderne 250 millioner kroner i forskellige former for kompensationer til de støjramte naboer. Det er i sig selv mange penge, men det er dog kun godt en procent af det beløb, som staten bruger på selve købet af de 27 nye fly. Når man køber fly for 20 milliarder kroner, skal man også være parat til at betale en anstændig pris for at undgå, at naboer kommer i økonomisk klemme, fordi deres boliger vil falde i værdi. Man kan af gode grunde ikke på forhånd vide, hvad det værditab bliver, og derfor kan der ikke på nuværende tidspunkt afsættes et fast beløb. Men det gør det politiske flertal i en aftale, der ud over at være for nærig også er alt for firkantet. Staten vil tilbyde 117 boligejere tættest på flyvestationen, der bor i en såkaldt rød zone, at de kan få opkøbt deres ejendom. Til gengæld er der cirka 1500 beboere i en såkaldt gul zone lidt længere væk, som kun vil blive tilbudt en støjsikring til 70.000 kroner. Forsvarsminister Trine Bramsen (S) forsvarer sig med, at der ikke er juridisk grundlag for at udbetale erstatning for det værditab, der måske vil blive på grund af den forøgede flystøj. Men så må det politiske flertal træde i karakter som lovgivere og sørge for, at dette juridiske grundlag bliver skabt. Det må selvfølgelig ikke blive et tag selv-bord for husejere, der bare vil kunne påstå, at de har fået et kæmpe værditab og derfor skal have en erstatning. Det skal være en uvildig instans, som konkret skal vurdere, om ejendommene i området kommer til at tabe mere i værdi, end de måske ellers ville have gjort, hvis der ikke var købt nye kampfly. Det vil betyde, at staten ikke på forhånd kan vide, hvad udgiften til at dække naboernes tab bliver. Men det er en regning, alle skatteydere må være parat til at betale.

Danmark

Agnes er dybt skuffet over flyerstatning: Det er fuldstændig uanstændigt

Annonce