Annonce
Sport

Reserveligaen: Kommer pladserne i startopstillingen i spil?

Reservekampen mod Silkeborg bliver Yuri Yakovenkos eneste chance for at vise sig frem for trænerteamet, inden han har afsonet sin karantæne for det røde kort mod Lyngby i Superligaen. Arkivfoto: Morten Stricker.
EfB's reserver spiller mandag sæsonens anden kamp i reserveligaen, når der er andendagsgilde mod Silkeborg IF.

Esbjerg: Det er dagen derpå ovenpå superligaopgøret mellem EfB og Silkeborg IF. Kampen om vigtige point er for en stund sat lidt i skyggen i forhold til selve præstationen og spillet på banen, når de to superligaklubbers reserver tørner sammen i Silkeborg.

Med to mål af Adrian Petre i søndagens superligakamp og udsigten til endnu en karantænedag til Yuri Yakovenko i den kommende kamp, er reservekampen derfor Yuri Yakovenkos gyldne mulighed for at vise, at han kan følge med sin rumænske holdkammerat.

Selv samme gør sig gældende for flere af EfB-reserverne, der skal bruge reservekampen i Silkeborg til at spille sig tættere på en plads i startopstillingen.

- Vi vil se, at vores spillestil bliver bragt mere i spil og at der kommer konkurrence om pladserne på førsteholdet, siger EfB's A+ træner, Lars Vind forud for reservekampen.

Annonce

Der skal power i spillet

Spillestilen skal komme til udtryk ved den energi, som spillerne lægger for dagen.

- Det bliver vigtigt for os at komme ud med vores stil og få noget power ind i spillet, fortæller Lars Vind.

De spillere der skal tilføje det til kampen mod i Silkeborg, er en blanding af spillere fra førsteholdstruppen og en række af de unge spillere, der er de næste i køen.

EfB's trup til kampen:

Mathias Rosenørn, Mads Kikkenborg, Jonas Mortensen, Simon Bækgård, Viktor Tranberg, Lasha Parunashvili, Mathias Kristensen, Jeppe Brinch, Noah Nurmi, Mads Larsen, Patrick Egelund, Yuri Yakovenko, Denis Catovic, Andreas Lausen, Rasmus Rejnhold, Marcus Hansen og Mads Zaar.

Kampen spilles mandag den 26. august kl. 15:00 på kunstgræsbanen ved Jysk Park i Silkeborg.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Sydjylland

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce