Annonce
forside

Respekt, tak

Annonce

Læserbrev: Den seneste tids utryghedsskabende begivenheder har fået flere til tasterne, og jeg skal da ikke lægge skjul på, at også jeg bliver bekymret, når trygheden udfordres i mine nabolag. Det er fristende som politiker at skulle vise handlekraft, og man forledes let til at foreslå at sætte hårdere mod hårdt.

Man kunne foreslå at indsætte Jægerkorpset til at skabe fred i udsatte boligområder, sætte overvågningskameraer op over hele kommunen eller måske ligefrem tage loven i egne hænder, med private naboværn med lommelygter og baseballkøller? Så skulle der nok komme noget respekt!

Jeg hører til typen, der mener, man skal bekæmpe mørke med lys og ikke med mørkere mørke. Derfor skal vi ikke bruge udemokratiske metoder i kampen for demokratiet.

Vi skal ikke tage retssikkerheden fra udvalgte personer i kampen for retssikkerheden for alle. Vi skal ikke forbyde tågehorns tåbelig tale i forsvaret for ytringsfriheden.

Det er i krisetider, vi skal vise, hvem vi er, så vi kan blive stående, når andre angriber vores frihed, normer og kultur. Min respekt går til dem, der dagligt står i oplysningens tjeneste for vores fælles dyrekøbte grundlovssikrede rettigheder. Ikke for dem, der i ly af mørket hælder benzin på et bål, så en hel bydel pludselig står i flammer - for så at komme løbende som folkets befrier med en brandslukker i hånden og råbe "brand".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce