Annonce
Trekantområdet

Respirationsvagten har travlt og forventer endnu flere opgaver

Michella Meyer etablerede i 2018 virksomheden Respirationsrvagten. Hun passer virksomheden i hjemmet, hvor der i øjeblikket også skal bruges tid på at sætte familiens børn i gang med skolearbejde og underholde dem. Hun sidder klar til at hjælpe Region Syddanmark, hvis der er behov for ekstra hænder. Foto: Peter Leth-Larsen
Endnu har Region Syddanmark ikke henvendt sig til Michella Meyer og hendes firma Respirationsvagten, men hun sidder klar ved telefonen. I sin virksomhed har hun 44 vikarer ansat, som rykker ud og passer patienter med luftvejslidelser.
Annonce

Fredericia: Tre børn skal have opmærksomhed, mens Michaella Meyer passer sit firma Respirationsvagten hjemmefra adressen på Nelikkevej. På kontoret på Vesterballevej sidder fortropperne i form af hendes administrative personale, men hun selv gør klar til at få ekstra travlt de kommende uger.

- Vi har travlt lige nu, men det kan meget vel blive endnu mere travlt, når vi kommer lidt længere hen. Jeg har 44 vikarerer i virksomheden, og jeg har fokus på, at de er raske, så de kan passe de borgere, som har behov for hjælp, siger Michella Meyer.

Hendes vikarer supplerer deres faste job med de særlige vagter. Alle er uddannet til at kunne håndtere respirationspatienter i hjemmet.

- Det er et andet udstyr, der skal bruges på intensivafdelingerne, men hvis Region Syddanmark vælger at uddanne egne sygeplejersker til det, så kan mine folk måske træde ind og hjælpe i andre funktioner, siger Michella Meyer.

Indtil videre har hun brugt energi på hele tiden at følge op på de retningslinjer der kommer fra sundhedsmyndighederne.

- Der kommer nyt hele tiden, og jeg sørger for at få informeret ud til mine vikarer, siger Michella Meyer.

24 timers vågen over vejrtrækning

Respirationsvagten ledes og ejes af social og sundhedsassistent Michella Meyer, der gennem sine 15 år i vikarbranchen ønsker at tilbyde dygtige og engagerede medarbejdere til personer med behov for særlig omsorg.

Michella Meyer og hendes team af medarbejdere har alle godkendte certificeringer fra Respirationscenter Syd og Respirationscenter Vest.

I øjeblikket er 44 vikarer beskæftiget i virksomheden, som rammer en niche, der har vist sig stigende behov for.

Respiratorbrugere har behov for, at en person hos dem 24 timer i døgnet, så der kan gribes ind, hvis luftvejene pludselig stopper til.

Firmaet har et værdisæt, som medarbejderne lever op til. Det omfatter blandt andet høje menneskelige værdier og en naturlig tilgang til mennesker i svære situationer.

Michella Meyer etablerede sin virksomhed i 2018.

Annonce

Behov for flere hænder

Respirationsrvagten samarbejder allerede med Fredericia Kommune, og hvis regionen bliver presset, er hun klar.

- Jeg tror, at der bliver behov for langt flere hænder de kommende uger. Der bliver indrettet ekstra sengepladser i Vejle, og man flytter rundt på afdelingerne. Det kan blive voldsomt, frygter Michella Meyer.

Hun skal i denne uge have samtale med flere potentielle nye vikarer til firmaet.

- De skal høre om de værdier, vi arbejder efter i firmaet, og som vi ikke går på kompromis med, selv om der kan blive travlt, siger Michella Meyer.

De borgere, som vikarerne i dag hjælper med respirationsudstyr, kan klare at blive passet hjemme, men de er blandt de meget udsatte under corona-situationen.

- Og de er selvfølgelig nervøse. De skal have hjælp døgnet rundt, så der kommer mange mennesker ud og ind af deres dør. Det kan man godt forstå, kan føles utrygt i denne her tid. Men vi tager alle forholdsregler, siger Michella Meyer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce