Annonce
Sønderborg

Bøde og sur smiley: Restaurant bliver straffet for varm fisk

Ejer Carsten Koch er frygtelig ked af situationen og meddeler, at fejlen er rettet. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Mommark Marina har fået bøde og en sur smiley, fordi den opbevarede ferske laksesider og rødspætter i kølerum med for høj temperatur.

Sydals: Mommark Marina har fået en bøde på 10.000 kroner samt en sur smiley.

- Fødevarestyrelsens hammer har ramt Mommark Marina hårdt ved seneste kontrolbesøg den 5. juli, hvor vi desværre mistede vores elite-smiley, som vi har haft igennem de seneste tre år, skriver ejer Carsten Koch på restaurantens facebook-side.

Marinaen bliver straffet for dårlig håndtering af fødevarer. Konkret blev der i et kølerum opbevaret otte rødspætter og 12 ferske laksesider af halvandet kilo ved en for høj temperatur. Med luftføler blev der målt en temperatur på 5,9 grader i rummet samt i fiskene.

- Desværre må vi konstatere, at vi ved en fejl har placeret en mindre del af vores fisk i et kølerum ved 3,9 grader højere end tilladt. Ifølge anvisningen på emballagen fra leverandøren kun 1,9 grad for højt, skiver Carsten Koch.

Produkterne er kasseret, ligesom restauranten har skiftet procedure og har fremskaffet et køleskab kun til fisk.

- Vi er frygtelig kede af situationen, men vi må bøje os og erkende, at vi har begået en rigtig dum fejl. Fejlen er rettet, procedure er ændret, og vi må se fremad.

Annonce

Vi er frygtelig kede af situationen, men vi må bøje os og erkende, at vi har begået en rigtig dum fejl.

Carsten Koch, ejer af Mommark Marina

Melding til kunder

Usædvanligt valgte Mommark Marina få dage efter den dårlig kontrolrapport fra Fødevarestyrelsen, at skrive om det på sin facebook-side. Det fik næsten 100 mennesker til tasterne med kommentarer - udelukkende positive.

Caja Todsen: Dejligt I er så åben om det. I mister ikke mig som kunde, der er altid rent og maden smager fantastisk. Alle kan begå en fejl. Vi kommer snart igen.

Lars Mailand: Det er en mindre detalje, og ikke nok til afskrække os. Vi vil fortsat glæde os til at komme til Mommark, og vi kommer.

Karina Lorentzen Hvor er i modige og mere end super gode, at skrive åbent og ærligt omkring situationen. Bund ærgerligt men godt at fejlen blev fundet inden der skete noget alvorligt med kunderne.

Lis Wrang Slot: Det, at erkende sin fejl, er 1000 gange mere værd (og giver tillid) end at benægte den og give alle andre skylden. Ros og respekt for jer.

Både rengøring og vedligeholdelse var, som det skulle være under besøget den 5. juli.

Derimod fik marinaen en indskærpelse - en slags løftet pegefinger i forhold til egenkontrollen, fordi røgning og brug af sous vide ikke var omfattet.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce