Annonce
Sydjylland

Restaurant-direktør jubler over lempelser: - Turde ikke håbe på det

Flammen-direktør Piet Klein glæder sig over nattens genåbningsaftale. Pressefoto.
Med nattens genåbningsaftale får landets restauranter og barer lov til at holde åbent til midnat, mens mundbind og arealkrav forsvinder helt. Det vækker stor glæde hos direktøren for Restaurant Flammen.

Genåbning: Klokken halv tre natten til torsdag måtte Restaurant Flammen-direktør Piet Klein gå i seng uden at vide, hvad forhandlingerne om genåbningen af samfundet ville ende med.

Derfor var glæden heller ikke til at tage fejl af hos kæden med restuaranter i Esbjerg og Kolding, da det torsdag morgen stod klart, at restauranter og barer må holde åbent til midnat, og at alkoholservering også bliver tilladt til klokken 24.

Derfor tøver Piet Klein heller ikke med at kalde dagen for den bedste siden 11. marts sidste år, hvor coronaen første gang lukkede samfundet ned.

Annonce

- Det er fantastiske nyheder, ikke kun for os, men for hele branchen. Det betyder, at vi kan holde længere på vores gæster, og at dem, der måske skal videre på en bar efterfølgende, får mulighed for det, lyder det fra en meget glad Flammen-direktør.

Landets barer får nu også lov til at holde længere åbent og servere alkohol indtil midnat, og det håber Piet Klein også får betydning for restauranterne.

- Når vores kolleger i branchen også kan holde længere åbent, betyder det forhåbentligt også, at der generelt kommer mere aktivitet i samfundet, som vil smitte af på vores restauranter.

Arealkrav fjernes

Udover de længere åbningstider bliver arealkravet om to kvadratmeter pr. person for de siddende gæster på restauranterne også afskaffet, og især den lempelse har vital betydning, siger Piet Klein.

- Det er virkelig en postiv overraskelse, at arealkravet forsvinder, og jeg havde faktisk ikke turde håbe på det, når det ikke har fyldt så meget i debatten omkring restriktioner. For os har det betydet, at kapaciteten på vores restauranter har været nedsat med mellem 15 og 30 procent, så det er meget positivt, at vi nu kan tjene penge under normale forudsætninger, siger Piet Klein.

Den eneste knast i den nye genåbningsaftale ifølge Piet Klein er, at gæsterne på landets restauranter forsat skal vise coronapas frem til 1. september, men det tager Flammen-direktøren gerne med.

- Vi kunne godt have ønsket os, at coronapasset blev udfaset før 1. september, men sådan er præmissen, og den køber jeg gerne, siger Piet Klein.

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Nu er leder fratrådt: Psykisk syg patient deltog i jobsamtaler i strid med reglerne

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Efter halvandet års forsinkelse: Nu fortsætter sag mod bisidder, der kaldte jobcenter-ansatte åndsboller og løgnere på YouTube

Varde For abonnenter

Omstridt praksis stopper øjeblikkeligt: Slut med private varekøb på fællesantennens regning

Vejen For abonnenter

Emma fra 9. klasse holdt årets tale: - Skolen har lært mig, at jeg hverken vil være prinsesse eller astronaut

Speedway For abonnenter

Ingen tvivl overhovedet: Ét finalehold var bare meget bedre end alle de andre

Aabenraa For abonnenter

Frygt for tilbagefald i boligområde: Høje Kolstrup står til at miste boligsociale indsatser

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Haderslev

Slotsejer og arkitekt har bygget bro i Gram

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Haderslev

Landsby skaber sin egen verdenspremiere: - Vi er blevet blæst bagover af opbakningen

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Aabenraa

Bar hud på vej: Nu kommer høring om byggeri på stranden

Billund For abonnenter

Lise siger nej tak til misbrugere på plejehjemmet: Er det ikke billigere at leje værelser i Grindsted?

Esbjerg

Efter kommunalt administrativt bøvl: Endelig kunne Endrup indvie ny storkerede med både storke, bål og babyer

Annonce