Annonce
Kolding

Restaurant efter tre politianmeldelser: Nu er der styr på det

Ristorante Napoli i Kolding Storcenter har for tredje gang fået en sur smiley ved en kontrol i begyndelsen af december. For anden gang førte det til politianmeldelse. Foto: Steffen Nielsen

Ristorante Napoli i Kolding Storcenter har fået sur smiley og politianmeldelser efter en fødevarekontrol i december. Siden er en ny bestyrer kommet til, og han lover, at der nu er styr på sagerne igen.

Kolding: For tredje gang på et halvt år blev der delt en sur smiley ud, da Fødevarestyrelsen 5. december var på kontrolbesøg hos Ristorante Napoli i Kolding Storcenter. Og for anden gang resulterede det i en politianmeldelse, fordi restauranten ikke havde fulgt kontrollens indskærpelser.

Ved forrige kontrol i oktober blev restauranten politianmeldt, fordi man ikke havde accepteret bøden fra en kontrol i august og heller ikke havde rettet op på problemerne. Ved den seneste kontrol blev der så lagt to politianmeldelser oveni. Den ene fordi en væg i kælderen fortsat var i stykker og dermed gav risiko for "indtrængen af skadegørere", som det hedder i kontrolrapporten, og den anden fordi restauranten ikke havde fulgt en anvisning om at hænge begge sider af kontrolrapporten op.

Med politianmeldelserne er sagen overgået til politiet, hvorefter anklagemyndigheden eventuelt vil indlede en retssag.

Annonce

Sure smileyer

Ristorante Napoli i Kolding Storcenter har tre gange fået sure smileyer og enten bøde eller politianmeldelse ved besøg fra Fødevarestyrelsen.

16. august blev der uddelt en sur smiley og en bøde på 5.000 kroner for ikke at have fulgt en indskærpelse om at gøre rent i et kælderrum fra et kontrolbesøg tidligere på sommeren.

16. september fik restauranten en sur smiley og en politianmeldelse, fordi man ikke havde accepteret bøden fra forrige besøg og fortsat ikke havde rettet.

5. december blev der så lagt to politianmeldelser oven i. Den ene for ikke at hænge side to af kontrolrapporten op, den anden for ikke at have udbedret en kældervæg, som gav risiko for "indtrængen af skadegørere".

Ny bestyrer lover bedring

Spørger man i restauranten, så er der dog nu kommet langt bedre styr på sagerne.

Fem dage efter den seneste kontrol ansatte Ristorante Napolis ejer Hangping Li en ny bestyrer af restauranten, Farnoosh Maftoon. Han forklarer, at der nu er kommet styr på de ting, Fødevarestyrelsen har anmeldt.

- Ejeren har ikke haft tid til at gøre det, men nu er der kommet folk på, så når de kommer her næste gang, så er den helt afblæst, det er jeg 100 på, siger den nye bestyrer, som fortæller, at han blandt andet har haft en murer til at reparere skaderne i kælderen og har stået for en ekstra grundig rengøring af hele restauranten.

Med tiden er det meningen, at Farnoosh Maftoon helt skal overtage Ristorante Napoli, og han er sikker på, at samarbejdet med Fødevarestyrelsen fremover vil være langt bedre.

- Vi har gjort det hele bedre hernede, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Annonce