Annonce
Varde

Restaurant har været uden daglig leder i et år: Michael er mere end velkommen

Det har taget nogle måneder at få forpagtningsaftalen på plads. Peter Nielsen byder Michael Pedersen velkommen. Foto: Morten Nielsen
Der skal ske noget på restuarant Ho Bugt i dette forår. Golfbanen i Ho vil arbejde sammen med ny forpagter om at få restauranten op i gear igen.

Ho: Michael Pedersen, 50 år, kan føle sig velkommen på sin nye arbejdsplads. Ja, mere end velkommen.

Michael Pedersen har nemlig overtaget forpagtningen af restauranten ved golfbanen i Ho - den hedder Restaurant Ho Bugt.

Det er Peter Nielsen, 55 år, der er daglig leder på golfbanen, og Peter lægger ikke skjul på, at det er meget kærkomment med en forpagter i dette forår. Det har været vanskeligt at skulle drive en restaurant oven i de øvrige opgaver på golfbanen, som er privat ejet. Men det har været nødvendigt, for der har ikke være en daglig leder af restauranten i mere end et år. Peter Nielsen er også kendt som byrådsmedlem for Venstre i Varde Kommune.

Det er meningen, at restauranten skal have nogle ekstra vitaminer, nu da Michael Pedersen overtager driften.

Annonce

500 medlemmer

  • Blåvandshuk Golfbane huser golfklubben med cirka 500 medlemmer.
  • Oven i kommer en del turister, der spiller på banen. Det hedder i den branche greenfee-spillere.

Traditionelt køkken

Han vil lave et menukort, som kan friste kunder med hang til det traditionelle, danske køkken.

- Der vil blive en dag med stegt flæsk og persillesovs, siger Michael Pedersen, som kommer fra Holstebro og blandt andet har erfaring fra et feriecenter på Djursland som restauratør.

Men der bliver i det hele taget tale om retter, som er tilberedt helt fra bunden, og som mange af os altså kender fra køkkenet derhjemme.

- Jeg vil også gerne lave noget, som befolkningen her på egnen kan bestille og tage med hjem, siger Michael Pedersen, som blandt andet vil satse på hverdage.

Han satser på selskaber

Men han vil også gerne satse på selskaber, som kan nyde udsigten ud over Ho Bugt under middagen. I weekenderne er der flere spillere på golfbanen og gæster i området i det hele taget. Restaurant Ho Bugt henter selvsagt en stor del af kundeunderlaget fra golfspillerne.

Michael Pedersen bliver boende i Holstebro, men regner med at skulle overnatte i området ved Ho, når turisterne for alvor begynder at indfinde sig.

I højsæsonen er der seks til syv stillinger tilknyttet Restaurant Ho Bugt plus mere løst ansatte.

Michael Pedersen og Peter Nielsen i restauranten. I baggrunden tjener Heidi Johannesen, som er én af de fastansatte. Foto: Morten Nielsen

Samarbejde med golfbanen

Peter Nielsen er meget glad for, at Michael Pedersen har skrevet under på forpagtningskontrakten, og at der for alvor kommer gang i Restaurant Ho Bugt i februar.

- Vi har brugt et par måneder på at få kontrakten på plads, og meningen er, at vi skal drive restauranten i samarbejde, siger Peter Nielsen.

Restaurant Ho Bugt ligger i Ho, men med udsigt over bugten. Foto: Morten Nielsen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Ny hobbybutik åbner i Kolding

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Sønderborg

Evakuerede beboere kunne vende tilbage efter natlig indsats: Svajende skorsten på 40 meter er revet ned

Annonce