x
Annonce
Varde

Restaurant i ferielandet fik sur smiley for ikke at hænge sur smiley-rapport op

Restauranten ligger på hovedgaden i Nørre Nebel. Arkivfoto: Karin Kjærsgaard

Der var rettet op på de forhold vedrørende hygiejne, der udløste sur smiley. Men restauranten havde ikke offentliggjort den sure smiley, og det udløste en ny cirka to uger efter.

Nørre Nebel: Ved et kontrolbesøg den 10. juni var en række forhold bragt i orden i Kjærs Restaurant i turistbyen Nørre Nebel. Men kontrolrapporten fra et besøg, der resulterede i en sur smiley cirka to uger tidligere, var ikke hængt op. Det udløser en ny sur smiley til Kjærs Restaurant, altså to i træk. Der udstedes i forbindelse med den uoffentliggjorte smiley et bødeforlæg på 2000 kroner.

Det var et kontrolbesøg den 25. juni, som Fødevarestyrelsen fulgte op. Her var der en række forhold, som udløste den første sure smiley.

Annonce

To opfølgende kontrolbesøg

Virksomheden i Nørre Nebel får to opfølgende kontrolbesøg. Det sker, når der har været dårlig regelefterlevelse, som det hedder i kontrolrapporten. Disse kontrolbesøg er gebyrbelagt.

Kød ikke egnet til menneskeføde

Fødevarestyrelsen skriver i kontrolrapporten, at tre kilo oksekød, som lå på køl, ikke virkede friskt og vurderingen var, at det ikke er egnet til menneskeføde. Kødet blev kasseret.

Ved kontrolbesøget den 25. juni blev der konstateret mangelfuld rengøring af hele virksomheden. Eksempelvis var en røremaskine belagt med gammelt skidt. Den manglende hygiejne udløste et bødeforlæg på 5000 kroner. Der blev konstateret en række forhold - blandt andet at vægge og hylder indvendigt i kølerum var belagt med skimmel/gammelt skidt.

Der var også en hygiejnerisiko, at baggården var rodet til med gammelt inventar og udstyr. Det øger ifølge Fødevarestyrelsen risikoen for skadegørere, som kan være mider.

Der var rettet op på det hele ved det efterfølgende kontrolbesøg cirka to uger senere.

Der var kvitteret for modtagelse

Indehaver af Kjærs Restaurant, Harun Avci, oplyser, at den sure smiley-rapport ikke var hængt op ved det opfølgende kontrolbesøg, fordi den lå i en postkasse.

- Vi tømmer ikke postkassen så tit, for regninger betales jo over betalingsservice, siger han.

Ifølge kontrolrapporten var der kvitteret for modtagelse af brevet?

- Ja, jeg ved ikke, hvem der har kvitteret. Men vedkommende har lagt det tilbage i postkassen, uden jeg vidste det, siger Harun Avci.

Han har ingen kommentarer til den første kontrolrapport, men henholder sig til, at forholdene vedrørende den manglende rengøring og oprydning var rettet op, hvilket altså bekræftes af Fødevarestyrelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce