Annonce
Varde

Restaurant nægter at betale bøde: - Kunderne kunne se den sure smiley, når de var inde

Restauranten Acqua Blu, som har fået to sure smileyer. Foto: Google Street View

Blåvand: Restauratør Rino Lalicate fra Acqua Blu i Blåvand vil ikke umiddelbart betale bødeforlægget på 2000 kroner. Han mener, at den seneste sure smiley er en alt for hård bedømmelse.

- Det er sådan, at man ikke kunne se hele kontrolrapporten ude fra, når man gik ind i vores take-away. Men når man var inde, så kunne se hele rapporten, siger Rino Lalicate om, at den anden sure smiley gives for, at den første sure smiley ikke var synlig.

En anden ting er, at det er de færreste gæster, der benytter indgangen til take-away. De benytter en anden dør.

- 80 procent går ind ad hovedindgangen, og der hang en anden kopi af kontrolrapporten helt synlig, siger Rino Lalicate.

Han har derfor indsendt en klage over bødeforlægget og den sure smiley. Han siger, at det derfor kan ske, at den seneste sure smiley ikke er gyldig.

Rino Lalicate hæfter sig også ved, at restauranten tildeles en sur smiley, selv om samtlige forhold var rettet op, når det kommer til rengøring og renovering. Der er intet at udsætte på fødevaresikkerheden.

Restauratøren mener selv, at smiley-ordningen først og fremmest burde dreje sig om fødevaresikkerheden.

Det er en ansat, som har hængt kontrolrapporten i take-away-afdelingen op, oplyser Rino Lalicate.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Kolding For abonnenter

- At lukke en havn... det er sgu da ikke noget, man bare lige gør

Annonce