Annonce
Tønder

Restaurant og isbar på vej i kendt ejendom

Ejerne af Storegade 1 og 3 i Tønder er begyndt at ombygge bygningen, der trænger til en kærlig hånd. En restauration og isbar er forhåbentlig på vej, fortæller Henning Skriver. Foto: Martin Franciere
Hvis alt går vel, rykker et par nye butikker ind i Café Kridts tidligere domicil på Torvet i Tønder. Men først skal bygningen have en tiltrængt kærlig hånd.

TØNDER: Håndværkere gik i slutningen af sidste uge i gang med en renovering af bygningen, der indtil i sommer husede Café Kridt.

Bygningen, der dækker over flere matrikler, blev i august sidste år købt af bygmester og entreprenør Henning Skriver og tandlæge Mikkel Ro Larsen i fællesskab i selskabet Quality Estate.

Kort tid efter overtagelsen, gik Café Kridt i Tønder konkurs, og siden har bygningen stået helt og aldeles tom.

Men nu er der igen liv i bygningen. Henning Skriver fortæller, at håndværkerne i første omgang arbejder på at renovere bygningen indvendigt - herunder at føre lofterne tilbage til deres oprindelige tilstand.

- Vi river lidt lofter ned lige nu. Vi vil gerne have dem ført tilbage til den oprindelige højde, ligesom vi gerne vil føre hele bygningen tilbage til original stand, siger Henning Skriver, der driver firmaet Kraftman med base i Aabenraa.

Annonce

Restaurant og isbar

Få uger efter at duoen købte bygningerne beliggende Storegade 1 og 3, gik Café Kridt som nævnt konkurs. Nu håber Henning Skriver og Mikkel Ro Larsen på, at lokalerne kan lejes ud til anden side.

Faktisk har der været flere interesserede henvendelser om at leje bygningen, der ligger centralt placeret ud til byens torv.

- Vi arbejder kraftigt på at leje bygningen ud - måske bliver det til en restauration og en isbar, siger Henning Skriver og tilføjer, at det ikke har skortet på interesse fra potentielle lejere.

I øvrigt har duoen hyret Henning Skrivers far, Ejnar Skriver, som projektleder på hele ombygningen, oplyser Henning Skriver, der håber på, at den/de nye lejere kan rykke ind før det for alvor bliver sommer:

- Vi håber, at restaurationen kan åbne i midten af maj.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce