x
Annonce
Tønder

Restaurant Ros skal kæmpe om at være Sydjyllands bedste restaurant

Ros er med i ny mad-konkurrence sammen med en række andre sydjyske restauranter. Billedet her er fra restaurantens åbning i 2016. Arkivfoto: Hans Christian Gabelgaard
I en ny konkurrence skal Restaurant Ros dyste mod andre sydjyske spisesteder om at blive regionens bedste restaurant.

Tønder: Det er en særpræget konkurrence, Restaurant Ros er blevet inviteret til. I bedste sportsstil skal Ros dyste mod andre sydjyske restauranter om at blive landsdelens bedste restaurant.

Første opgør står mod konkurrencens eneste tyske restaurant, Hotel Des Nordens fra Kruså, den 5. marts. De to restauranter skal hver især lave en gang snacks og tre retter mad.

- Der vil så være tre dommere, der bedømmer vores mad, men også vores service. Vi tager et helt hold afsted. Normalt foregår kokkekonkurrencer blot med at lave mad - her er det hele restaurantoplevelsen, der bliver vurderet. Mad, service og vinsammensætning, fortæller Steffen Snitgaard, der sammen med Marcel Rodrigues står bag Restaurant Ros.

Annonce

Går efter sejren

Der vil også blive tilbudt billetter til kampen, så man kan få lov til at opleve to gode restauranter i kamp mod hinanden. Restaurant Ros har trukket udebane i kampen, så man skal til Kruså for at spise med.

Hvis Restaurant Ros vinder kampen, vil de gå videre til semifinalen. Udover Ros og Hotel Des Nordens deltager også Aarøsund Badehotel, Herregårdskælderen fra Brørup, Dagmar fra Ribe, Freja fra Sønderborg, Britannia fra Esbjerg og Bror Ditlev fra Kolding. De to sidstnævnte har dystet, og da vandt Bror Ditlev.

- Vi er konkurrencemennesker, så vi går selvfølgelig efter at vinde. Men vi er også med for at møde nogle gode kolleger og få nogle gode aftener, siger Steffen Snitgaard.

Det er første gang konkurrencen foregår i Sydjylland, men den har dog kørt i andre landsdele før. Her har Steffen Snitgaard også før været med, og han glæder sig over, at den nu er kommet til Sydjylland.

- Det er et godt tiltag, der kan være med til at sætte fokus på maden her i vores landsdel. Det kan måske også tiltrække nogle nye gæster, når de hører om det her format, forklarer han.

Restaurant Ros er lige nu ved at færdiggøre menuen til den første kamp.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Statsministeren er på farlig kurs

Formentlig synes de fleste, at Mette Frederiksen og hendes regering har ydet en imponerende indsats under coronakrisen. Men nu kan statsministeren være på vej ad en farlig sti, der godt kan få den hidtidige enighed til at slå revner. Det har vi bestemt ikke behov for lige nu. Muligvis gjorde Mette Frederiksen ret i stort set at trække genåbningen af Danmark tilbage på det seneste pressemøde mandag. Problemet er blot, at vi stort set ikke kender baggrunden for beslutningen. Det samme gælder alle på Christiansborg uden for regeringens snævre kreds. Oppositionen har efter eget udsagn ikke været inddraget i de seneste afgørelser, men er blot på forhånd blevet orienteret om regeringens beslutning. Det samme gælder åbenbart også for regeringens egne støttepartier. Flere repræsentanter for oppositionen bebrejder Mette Frederiksen for denne fremgangsmåde. Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulsen Dahl kalder ligefrem Mette Frederiksen for egenrådig. Desværre er den kritik berettiget. De politiske kolleger og alle vi danskere har ganske mange gange set sundhedsminister Magnus Heunicke præsentere sine plancher med de efterhånden berømte røde og grønne kurver. Men det er så i vidt omfang også de eneste modeller, der er blevet lagt frem. Regeringen har givetvis også i forbindelse med de seneste tiltag konsulteret sundhedsfaglige eksperter, inden planerne er blevet lagt. Men hvad har fagfolkene sagt, hvad bliver konsekvenserne, og hvilke alternativer findes der? De spørgsmål har vi aldrig fået besvaret. Forståeligt nok er frustrationen i Folketinget betydelig. Det kan meget vel slå over i modvilje, hvilket ville være en både politisk og samfundsmæssigt meget alvorlig situation. Den nuværende krise er for stor til politisk strid, og tydelige tegn på manglende fodslag i parlamentet vil skabe usikkerhed, ja måske ligefrem frygt blandt borgerne. Men rette vil de nemlig på grund af manglende information kunne spørge sig selv, om regeringens kurs er den rette.

Tønder

Flere usikkerheder efter aflysning af Tønder Festival: Hvad skal der ske med de billetter, som er solgt?

Annonce