x
Annonce
Indland

Restauranten Alchemist får to michelinstjerner i første hug

Ole Martin Wold/Ritzau Scanpix

Det er meget sjældent, at en restaurant uden stjerner som Alchemist springer direkte til to michelinstjerner.

Restauranten Alchemist scorer to michelinstjerner i første hug. Det står klart mandag aften efter afsløringen af årets nordiske michelinguide.

Annonce

Det er højst usædvanligt, at en restaurant, som ingen stjerner har i forvejen, springer direkte til to stjerner.

Kokken bag Alchemist, Rasmus Munk, kunne næsten heller ikke selv begribe det.

- Da vi ikke blev råbt op ved én stjerne, tænkte jeg: "Nå, det var det. Det var nul".

- Det er ikke noget, man har turdet håbe på eller drømme om, så det er uvirkeligt lige nu. Nu skal vi spise god mad, drikke champagne og så er der jo service igen på onsdag med fuldt hus, siger han.

Alchemist lukkede i efteråret 2017, men slog atter dørene op i juli 2019.

Da Alchemist mandag i sidste uge åbnede for bordreservationer i perioden 1. april til 11. juli 2020, blev bordene revet væk på to minutter.

Restauranten ejes af Rasmus Munk og forretningsmanden Lars Seier.

Årsagen til, at restauranten får den store anerkendelse, kræver få ord fra Michelins side.

- Chefkok Rasmus Munk tilbyder en helt unik oplevelse af mad, kunst og teater, lyder det på Twitter.

For at få de to stjerner skal man levere mad af utrolig høj kvalitet, og man har ifølge den gastronomiske guide skabt en restaurant, som er værd at køre en omvej for.

En anden dansk restaurant, som kan gå hjem med en ny stjerne, er Gentofte-restauranten Jordnær, som opgraderer fra én til to michelinstjerner.

Ud over den ekstra stjerne modtog kokken Tina Kragh Vildgaard, som sammen med sin mand netop står bag Jordnær, en særpris for ekstraordinært god service.

Restaurant Geranium beholder sine tre stjerner. Restauranten er en ud af kun to trestjernede restauranter i Norden. Den anden ligger i Sverige.

Chefkokken på Geranium, Rasmus Kofoed, var også på scenen for at modtage særprisen Chef Mentor Award.

Fra fødevareminister Mogens Jensen (S) lyder et stort tillykke til alle de danske kokke og restauranter.

Han glæder sig især over, at 11 danske restauranter - inklusiv Færøerne - har fået tildelt den grønne femkløver, som markerer, at restauranterne har lavet særlige tiltag for at fremme bæredygtighed i deres køkkener.

- Dansk gastronomi har det godt og er i verdensklasse. Jeg hæfter mig også ved, at mange danske restauranter får anerkendelse for bæredygtighed.

- Jeg håber, bæredygtighedspriserne afspejler sig ude i det folkelige køkken, lyder det.

Der er blevet uddelt i alt 62 michelinstjerner til Norden i år. Der er omkring 500 tostjernede michelinrestauranter i verden.

26 danske restauranter har i alt fået 35 stjerner, hvilket samlet er det samme antal som sidste år.

Studio at the Standard og Era Ora – der begge ligger i København - har mistet deres stjerner.

Restauranten Substans i Aarhus er ikke nævnt i guiden, fordi de er lukket midlertidigt på grund af flytning.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Fyrrum udbrændte

Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Annonce