Annonce
Erhverv

Restauranter og barkonge efter rekrutteringsproblemer: Nu hyrer vi igen masser af personale

Flere restauranter i Kolding er tilbage til normalen med hensyn til at ansætte personale. Og den kommende juletid bliver tilmed endnu mere travl, end før coronaen ramte restaurationsbranchen hårdt. Arkivfoto: Morten Stricker.
Flere restauranter og kendt diskotek i Kolding har lagt problemerne med at finde personale bag sig og kigger ind en julesæson, som kommer til at overgå tiden før, coronaen ramte hårdt.

Kolding: Nedlukning, begrænsede åbningstider, mangel på arbejdskraft og Covid-19-testcentre med høj løn og attraktive arbejdstider for især de unge har været ingredienserne til en cocktail, som har været svær at sluge for restaurationsbranchen - også i Kolding.

Men situationen er vendt hos flere store aktører i Kolding, der er ved at være tilbage på normal bemanding med hensyn tjenere i takt med, at de sidste restriktioner er faldet bort, de offentligt betalte kviktest-centre er lukket, og at november og december snart melder sig med julefrokoster. Det har igen gjort det nemmere at hyre personale.

En af dem, som igen ser en lysere tid for sig, er Christian Lund, driftsdirektør for den Kolding-baserede restaurantskæde Flammen med 16 restauranter rundt om i Danmark - heraf afdelingen i Kolding.

Annonce

- Vores bemanding er ved at være tilbage til normalen, og vi har en julefrokostsæson i vente, som kommer til at overgå den, vi havde før coronaen brød ud. Så vi skal ansætte yderligere for at være gearet til en meget travl periode fra november og frem til lille juleaften, siger Christian Lund.

Jul og ny restaurant kræver flere

Også hos den koldingensiske erhvervsmand Morten Strøh, der ejer en del af både Marinaen, Vinbaren i A.L. Passagen og The Mokka Café, er tidligere tiders problemer med rekruttering næsten et overstået kapitel.

- Vi er kravlet over 90 procent i forhold til, hvad vi lige nu skal bruge hos vores etablerede steder. Hertil åbner vi snart smørrebrødsstedet Restaurant Johansens i A.L. Passagen, som også skal på jagt efter personale. I kombination med den travle julesæson, går vi en rigtig travl tid i møde, siger Morten Strøh.

Han påpeger dog, at mens det på tjenersiden går rigtig godt, er situationen en anden ude i køkkenet.

- Vi og flere andre kolleger i branchen mangler i stor stil kokke og har gjort det længe. Kokkemanglen er problematisk, og det er stadig årsagen til, at vores restaurant Marinaen er lukket mandag og tirsdag. Men mange andre står i en lignende situation, forklarer Morten Strøh.

Vores bemanding er ved at være tilbage til normalen, og vi har en julefrokostsæson i vente, som kommer til at overgå den, vi havde før coronaen brød ud.

Christian Lund, driftsdirektør hos Restaurant Flammen
Annonce

Barkonge skal hyre flere end før

Thomas Lunderskov, der foruden at være formand for Hotelvært- og restauratørforeningen i Kolding også er medejer af diskoteket Tordenskiold, mangler stadig personale. Men det skyldes mere, at diskoteket lige nu ikke kan følge med efterspørgslen efter fester og arrangementer i diskoteketslokaler oven på den fulde genåbning af nattelivet.

- Vi mangler omkring 10 flere medarbejdere, end vi har lige nu, for at imødekomme den meget store lyst til at feste efter coronanedlukningen. Jeg vil meget gerne op at ramme 50 ansatte, og det er et niveau, vi ikke har været på før. Så vi står med et luksusproblem i øjeblikket forud for et meget travlt efterår og jul, siger Thomas Lunderskov og tilføjer:

- Dog betyder mange nye kolleger, at der går en del mere tid med oplæring, end tidligere, så det trækker selvfølgelig lidt flere ressourcer ud end normalt, men det er en overgangsperiode.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Gigantisk byggeri har indhentet forsinkelse: Viking Link når milepæl med 15.000 m2 under tag

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Ændringer i usædvanligt boligprojekt: Smykkedesigner vil omdanne Koldings ikoniske vandtårn til endnu flere lejligheder

Esbjerg For abonnenter

Hård kritik af Fanøs Plejecenter: Vores demente far lå hjælpeløs på gulvet

Tønder

Hesteejer overrasket i morges: Ko har indtaget hestefolden

Sønderjyske Fodbold

Sorte tal på bundlinjen: Rekordsalg bidrog til overskud for SønderjyskE

Lyt: Florin overlever ved at sælge hjemløse-aviser: - Min eneste drøm er, at mine børn får et bedre liv

Varde For abonnenter

Enlig mor søger julehjælp, og det skammer hun sig ikke over: Bare drengene kommer godt i vej

Erhverv

Ejer har solgt virksomhed i Skærbæk: Nu samles alle aktiviteterne i Aabenraa

Esbjerg

Måbende trafikanter: Esbjergs store lys-juletræ til flere hundredtusinder kroner fældet

Husk det nu - i dag vender mundbindet tilbage: Sådan er reglerne

Aabenraa

Endnu en dom er faldet i stor sønderjysk narkosag: 31-årig slipper for fængsel

Haderslev For abonnenter

Avisen har spurgt byrådsmedlemmerne, hvad vælgerne kan forvente af dem de næste fire år: Flere ønsker ikke at svare

Kolding

Tredje røveri har ramt Kolding indenfor halvanden måned: En smule atypisk, men ingen grund til panik

Annonce