Annonce
Aabenraa

Restauranterne har stor succes med takeaway - men bekymringerne lurer stadig

Frank Carstensen tror på, at Restaurant Royal nok skal klare sig igennem coronakrisen. Arkivfoto: Timo Battefeld
De lokale er flittige til at bestille mad ud af huset hos de mange spisesteder i Aabenraa Kommune. Men det har ikke fjernet restauratørernes bekymringer for fremtiden.

Aabenraa: Restauranterne er tomme, men i køkkenerne rundt omkring er der stadig travlt.

Coronakrisen har ramt restaurationsbranchen hårdt. Flere valgte i forrige uge selv at lukke ned, og i sidste uge bebudede statsminister Mette Frederiksen så alle restauranter, caféer og lignende lukket. Mandag aften blev det forlænget til den 13. april.

Det har fået restauratørerne til at tænke i nye baner for at overleve. Her er det særligt forskellige muligheder for takeaway, som man enten får leveret eller selv henter, der går igen.

Det har vist sig som en succes, og flere restauranter melder om stor opbakning fra lokalsamfundene. En af dem er Restaurant Knapp på Løjt Land.

- Vi var lidt nervøse, da vi skulle starte det op, for vi er ikke vant til at lave takeaway. Men vi var jo nødt til at finde på noget for at overleve. Og jeg må godt nok sige, at vi slet ikke kan få armene ned over, hvor positivt det er blevet taget imod. Vi har haft rigtig mange ordrer, og det er med til at holde os i gang. Men vi siger nej, når vi når til cirka 100 bestillinger, for vi må jo kun være 10 på arbejde ad gangen, siger direktør Sabrine Dupont, som eksempelvis lørdag måtte melde udsolgt.

Annonce

Rigtig stor opbakning

Også hos Christie's Sdr. Hostrup Kro er man begejstret.

- Folk har været supergode til at tage imod det, og vi oplever rigtig stor opbakning, siger Janus Kjærgaard Petersen, som driver stedet sammen med Torben Skaarup Haugen.

Alene i sidste uge havde kroen bestillinger på mellem 600 og 700 kuverter, fortæller han.

- Men jeg kunne forestille mig, at det daler lidt i løbet af de næste uger. Jeg tror nu stadig, der vil være en vis efterspørgsel, for det er jo med til at gøre det lettere for eksempelvis børnefamilierne i de her dage, siger Janus Kjærgaard Petersen.

Et andet sted, som også oplever stor efterspørgsel, er Restaurant Royal i Aabenraa.

- Der har været rigtig mange mennesker, særligt i weekenden var det sindssygt. Der var desværre også folk, der måtte vente lige længe nok på deres mad, men det skal vi nok få styr på. Der er jo pludselig tale om nogle helt andre mængder, vi skal lave. Men vi er rigtig glade for opbakningen, siger indehaver Frank Carstensen.

Skindet på næsen

Ingen kan dog helt ryste bekymringen for fremtiden af sig.

- Vi kan ikke holde det kørende på den her måde. Det hårdeste var, at vi fik aflyst 45 konfirmationer. Det var forfærdeligt, og vi kan jo ikke flytte dem alle sammen, for vi er fuldt booket til sommer. Vi holder hjulene i gang, men vi ved ikke meget. Nu skal vi have en til at hjælpe os med at finde hoved og hale i regeringens hjælpepakker, og så må vi se, siger Sabrine Dupont fra Knapp.

Samme melding er der fra Sdr. Hostrup.

- Det hele kommer helt an på, hvad regeringen kommer med af udspil. Der er jo kommet nogle hjælpepakker, men det er meget svært at gennemskue, hvad de betyder for os. Så indtil videre kører vi bare på med takeaway og håber, det her snart er forbi, siger Janus Kjærgaard Petersen.

Hos Royal kan de lige holde skindet på næsten, fortæller Frank Carstensen.

- Der er da til, at vi kan betale for vores råvarer og måske endda få en lille smule løn. Men det andet er jo sjovere, og vi har brug for fortsat opbakning. Men vi er sunde og raske, og det er da det vigtigste - så skal vi nok komme igennem det her, siger han.

Takeaway er med til at holde hjulene i gang på Restaurant Knapp. Men det er stadig meget hårde tider, fortæller direktør Sabrine Dupont. Arkivfoto: Søren Gylling
Torben Skaarup Haugen, til venstre, og Janus Kjærgaard Petersen driver sammen Sdr. Hostrup Kro. Arkivfoto: Lene Esthave
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Svenske coronadødstal kan være dobbelt så høje som hidtil antaget

Annonce